SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 2 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Avrupa Birliği Ülkeleri
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
Erasmus+ Staj Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Staj Hareketliliği Nedir?
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler Birimi
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
AETR KONVANSİYONU
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009

Karşılıklı Anlaşma ( Bilateral Agreement ) nedir? İki üniversitenin Erasmus programı kapsamında yapacakları, bir yıl veya daha uzun süreli, öğrenci (ön lisans, lisans, lisansüstü, doktora) ve/ veya öğretim elemanı değişimi anlaşmasıdır. Akademik tanınma belgesi (Akademik Onay formu) nedir, ne için kullanılır? Akademik tanınma belgesi gittiğiniz üniversitede aldığınız derslerin, kendi üniversitenizde hangi derslere karşılık geldiğini gösterir. Aldığınız derslerin döndükten sonra kabul edilmesini garanti eden bir belgedir. ( Bu belgeyi koordinatörünüzle birlikte doldurunuz. Bu belgenin fakülte yönetim kurulunda onaylanması ve daha sonra AB Ofisine ve Bolum Erasmus koordinatörüne iletilmesi gerekmektedir. )

Erasmus öğrencisi olarak yurt dışında bulunduğum sürede kendi üniversiteme kayıt yaptıracak mıyım, katkı payımı ödemem gerekir mi? Evet. Kendi üniversitenize kayıt yaptırmak ve öğrenci katkı payı (üniversite harcı) ödemek zorundasınız. Ancak ders seçmezsiniz. Pasaport ve vize işlemlerini kendim mi yapmak zorundayım? Evet. Pasaport ve vize işlemleri sizin kendi sorumluluğunuzdadır. Gittiğim üniversite bana kalacak yer bulmak zorunda mıdır? Gittiğiniz üniversite kalacak yer bulmak zorunda değildir ama genelde Erasmus öğrencilerinin kalacak yer bulmalarına ve sorunlarına yardım edebilir.

Hangi sağlık sigortasını yaptırmalıyım? Uluslararası geçerliliği olan sağlık sigortasını tercih ediniz. Gittiğiniz ülkenin sigortasını da yaptırabilirsiniz. Sigortaların içerikleri ve kapsamları dikkatlice araştırılıp yapılmalıdır. Erasmus öğrencisi seçildikten sonra ne zaman Erasmus Hibesini alacağım? Erasmus Hibesinin %80’ini tüm belgeleriniz, özellikle de Öğrenim Anlaşmanız karşı kurumdan imzalı olarak geldiğinde, geri kalan %20 hibenizi ise Erasmus öğrencisi olarak eğitiminizi tamamlayıp döndükten ve gerekli belgeleri tamamlayıp AB ofisine teslim ettikten sonra alacaksınız.

Erasmus öğrencisi olarak gittiğim üniversitede Oryantasyon programına katılacak mıyım? Evet. Neredeyse her üniversite gelen Erasmus öğrencilerine Oryantasyon programı hazırlamaktadır. Oryantasyon programı sizin, o üniversite ve eğitim sistemi hakkında bilgi almanıza yardımcı olur. Öğrenim Anlaşması tamamlandıktan sonra alacağım derslerde yurtdışına gitmeden ya da gittikten sonra değişiklik yapabilir miyim? Evet, Bölüm koordinatörünüzle görüşerek derslerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Daha sonra Learning Agreement’inizin 2. sayfasini düzenleyiniz.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programından yararlandım, Erasmus Staj Programından da yararlanabilir miyim? Evet, yararlanabilirsiniz. Erasmus Staj Programı çerçevesinde ne kadar kalabilirim? Erasmus Staj Programından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri en az 3 ay en fazla 12 ay yararlanabilirler.

Ülke kategorileri ve hibe miktarları (aylık) I. – 300 € - Letonya, Litvanya, Polonya, Macaristan, Estonya, Bulgaristan ve Romanya II. – 400 € - Slovenya, Slovak Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Yunanistan, Malta ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi III. – 500 € - Hollanda, Lüksemburg, İtalya, İspanya, Belçika, Almanya, Avusturya, Finlandiya ve İsveç IV. – 600 € - Fransa, Danimarka, İrlanda ve İngiltere (UK)

HİBELER hangi durumda geri alınır ya da ödenmez? o Misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız. (hibenizin tamamını geri vermeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız.) o Bir dönemde, almış olduğunuz 30 ECTS’in 2/3’ünden az krediden geçerseniz. (kalan %20’lik hibenizi hak etmiş sayılmazsınız)

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - Gittiğiniz ülkenin tarihini okuyun. - Türkiye hakkında size gelebilecek sorular için hazırlıklı olun. Bir tartışmaya girerken konuyu bildiğinizden emin olduktan sonra, konuyu kişiselleştirmeden tartışmaya dikkat edin. - Gittiğiniz ülkede yazılı kurallara mutlaka uyun. - Resmi evraklar; pasaport, oturma izni vs. bir fotokopisini yanınızda taşıyın.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR o Ofisimizin iletişim adres ve bilgilerini kaydedin. o adreslerinizi sık sık kontrol edin. o Toplantılarımıza tam katılım gösterin. o Karşı taraftaki Koordinatörünüzü öğrenin. o Belgeleri eksiksiz ve doğru olarak teslim edin. o Belge teslimlerinde SON TARİH kuralına uyun.

Başarılar dilerim.