Ç O C U K M Ü Z E L E R İ D E R N E Ğ İ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ PLANLAMA VE KOLEKSİYON ÇALIŞMA SUNUMU 27 Aralık, 2008 DENİZ HASIRCI SELMA GÖKER WILSON.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜTÜPHANE TASARIMI Bir kütüphaneyi meydana getiren unsurlar: bina, personel, koleksiyon, bütçe ve kullanıcıdır. Kütüphanenin, işlevlerini yerine getirebilmesi.
Advertisements

Hazırlayan : Semiha SARAÇ
ODTU.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI KARTAL BELEDİYESİ Belediye Başkanı Op
Okyanus sahilerine giden bir yazar, sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran deniz.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
S O S Y A L V E İ D A R İ İ Ş L E R M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü
EŞME BELEDİYESİ KEMERKENT TOPLU KONUT PROJESİ
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Türkiye Futbol Antrenörleri Vakfı
Yaratıcı Drama Atölyesi
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi HİZMET BİNASI
ŞEHR İ N DE Ğİ ŞEN YÜZÜNE HOŞGELD İ N İ Z. PROJE ADRES İ.
ORHANİYE İNCİ NARİN YERLİCİ İLKOKULU ORTAOKULU CİHAN ŞEN OKUL KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMASI.
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
2014 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
ÇEVRE ANALİZİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
White restaurant batum GÜRCİSTAN
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÇOCUK OYUN HAKKI Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de güvence.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Erken Eğitim Şeyda Altuntaş
BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi
SEYRANBAĞLARI İLKÖĞRETİM OKULU ÇANKAYA/ANKARA. MİSYONUMUZ Öğrencilerimizin yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda; özgüven sahibi, sorumluluklarının.
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
Muhammed kahraman İçt-3
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
Enka Okul Aile Birliği Funday 2007 Projesi - 1 Omurilik Felçlileri Derneği “Engelsiz Eğitim” Kampanyası Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Zihinsel Engelli.
REM KOOLHAAS Barış Kılıç.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
GEDİZ HAYME ANA ANAOKULU TANITIM SLAYTI
Proje I.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi Alev AyaokurTolga Çakmak Müzelerde Bilgi Hizmetleri: Müze Eğitimi, Müze kütüphaneleri.
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
ARALIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
EĞİTİM YERLEŞKELERİNDE MEKANİK TESİSAT
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
2018 Yılı Devam Eden Projeler
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Duyusal Değerlendirme Laboratuvarı, Ürün ve Panel Kontrolleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kereste ve Mobilya Kriterleri
Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı
KONFERANS ve SERGİ SALONU
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
İZODER Ses Yalıtımı Komisyonu Başkan Yardımcısı
 - KARŞILIKLI OLARAK 5-5 OLMAK ÜZERE 10 KLOZETTEN OLUŞMAKTADIR.  8 ADET LAVABO BULUNMAKTADIR.  YERLERDE HİJYENİ BELLİ ETMEK İÇİN KREM RENGİNDE 30*30.
Sunum transkripti:

Ç O C U K M Ü Z E L E R İ D E R N E Ğ İ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ PLANLAMA VE KOLEKSİYON ÇALIŞMA SUNUMU 27 Aralık, 2008 DENİZ HASIRCI SELMA GÖKER WILSON

MÜZE : Kar amacı gütmeyen, halka açık olan, topluma ve onun gelişimine hizmet veren, çalışma, eğitim ve zevk için yapıtları elde eden, koruyan, araştıran, açıklayan ve sergileyen sürekli bir kurumdur.

MÜZE NİÇİN GEREKLİDİR? Kültürel Pratik Sosyal Psikolojik Akademik gereksin im lerimizi karşılamak için gereklidir

Birçok kentte, çocuk: – kontrollü ve güvenli bir şekilde, – kendini ifade edebileceği, – becerilerini ve özgüvenini geliştirebileceği alan ve etkinliklerden yoksundur. Çocuğun: – fiziksel, bilişsel, zihinsel, sosyal gelişimini destekleyecek, – doğa ile ilişki kurmasını sağlayacak, – kendini tanımlayabileceği alanların sayısı az, kalitesi düşüktür. Çocuğun tüm bu ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan bir MÜZE, hem çocuğun gelişiminde hem de şehrin sosyal hayatında önemli bir yer tutar.

V A R O L A N K O L E K S İ Y O N D A N Ö R N E K L E R

A L A N / M E K A N D A Ğ I L I M I

İŞLEVLER BULUŞMA DİNLENME SERGİLEME EĞİTME BİLGİLENDİRME ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRME ÜRETME ARŞİVLEME YÖNETİM FAALİYETLERİ DEPOLAMA YEMEK YEME SATIŞ İHTİYAÇ GİDERME ARABA PARK ETME ALANLAR DANIŞMA MÜZE BİRİMİ BİLİM BİRİMİ SANAT BİRİMİ KÜTÜPHANE BİRİMİ SERGİ ALANI DİNLETİ SALONU BAHÇE ATÖLYELER DÜKKAN KAFETERYA/RESTORAN İDARİ BİRİM MUTFAK DEPO TEKNİK BİRİMLER TUVALETLER OTOPARK

Bahçeler (aydınlatma, tabela, rampa, oyun alanı) Giriş ve karşılama (danışma) Giyinme ve bekleme (banklar, paltoluk) Dükkan (tezgahlar, raflar) Cafe (masa, sandalye, tanımlanmış bölge) Var olan koleksiyona ayrılan alan (sergileme alanı, panel, 3D) Geçici sergiler için ayrılan alan (sergileme alanı, panel, 3D) Dernek işleri için alan (geçici) Kurslar (isim, öğrenci sayısı) Ofisler (adet?) Çeşitli depo alanları Mutfak (Cafe ve çalışanlara hizmet eden) Tuvaletler (Ziyaretçiler ve çalışanlara hizmet eden –çocuk boyu, engelliler)

P L A N Ç A L I Ş M A S I

R E S İ M H E Y K E L M Ü Z E S İ A T Ö L Y E L E R İ

O L A S I S P O N S O R L U K L A R

İŞTAHMINI BEDELOLASI SPONSORTAKİPÇİ 1. ETAP Alçıpan Tepe Knauf Cam bölme (aliminyum + PVC) EgePen Yalıtım (5cm XPS/7cm cam yünü) IZOCAM/ ODE Halı + paspas KOLEKSİYON Vestiyer + şemsiyelik IKEA Minder + koltuk (kütüphane, bekleme) IKEA Masa + sandalye (café, sunum, faaliyet) IKEA/ ALTAY ALTAY Kütüphane rafları IKEA A/V ekipmanı (hoperlör, projektör, perde, bilgisayar, müzik seti) Tekno-SA Aydınlatma elemanları (teşhir gömme, spot) REDESIGN, KOLEKSİYON Tezgah + eviye +tesisat (atölyeler için) IKEA Boya Dyo, Alligator Tabela REDESIGN, KOLEKSİYON Beton işi (rampa+küpeşte) Bitki Mantar pano +yer HAVALANDIRMA/ISITMA Wickanders, BVT ALARKO

2. ETAP Mutfak aletleri (Buzdolabı- donduruculu+fırın+mikrodalga≠ ocak≠aspiratör)INTEMA Mutfak dolabıKOLEKSİYON, IKEA Tezgah + eviye +tesisat (mutfak için)REDESIGN, INTEMA WC klozet + lavabo+bataryaINTEMA WC fayansINTEMA WC kabin sistemiINTEMA WC aksesuarINTEMA Asansör

B U N D A N S O N R A K İ A Ş A M A L A R

BİNANIN SÜREKLİLİĞİ: – ÇOCUK MÜZELERİ DERNEĞİ – MİMARLAR DERNEĞİ – İÇMİMARLAR DERNEĞİ – ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ – ÇAĞDAŞ DRAMA DERNEĞİ

İŞİN TANIMI PROTOKOL ETKİNLİK VE EĞİTİM PROGRAMI TANIMI KOLEKSİYON TANIMI (+ GEREKLİ SERGİLEME EKİPMAN VE ALANI) MÜZE GÖNÜLLÜLERİ (+ EĞİTİMLERİ) PLANLAMA SPONSOR BULMA VE BAĞIŞLAR TADİLAT VE TAŞINMA AÇILIŞ, PANAYIR INTERNET SAYFASI GELİŞİMİ MÜMKÜN OLAN HER AŞAMADA ÇOCUKLARLA KATILIMCI ÇALIŞMALAR

İ Ş B Ö L Ü M Ü

KOMİSYONLAR: – Eğitim Programı Oluşturma – Etkinlik Planlama – Mekan Tasarımı – Obje Üretimi – Koleksiyon – Yönetim ve Protokol – Eğitsel Araçlar

I N T E R N E T S A Y F A S I

Ana SayfaHakkımızd a İletişimEtkinlikl er Y Akad emik Yazılar Akad emik Yazılar Dünya'da Çocuk Müzeleri Müzik-Şiir Fotoğraf Cocuk Sayfası Dünya'da Çocuk Müzeleri Dünya'da Çocuk Müzeleri bölümü hazırlanmıştır. Tıklayın izleyin. İletişim İletişim bölümü hazırlanmıştır. Tıklayın izleyin. Müzik-Şiir Fotoğraf Müzik-Şiir Fotoğraf bölümüne "klasik müzik indir" seçeneği hazırlanmıştır. Tıklayın izleyin. Ana SayfaHakkımızd a İletişimEtkinlikl er Y Akad emik Yazılar Akad emik Yazılar Dünya'da Çocuk Müzeleri Müzik-Şiir Fotoğraf Cocuk Sayfası Son Güncelleme: 29 Ekim 2008 Ziyaretci Sayısı:

INTERNET SITESI:

CALENDARCALENDAR | CONTACT | THE SHOP | SITEMAPCONTACTTHE SHOPSITEMAP

B R O Ş Ü R L E R

TEŞEKKÜRLER

*****