MUSTAFA S İ L İ C İ 30946970020.  Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDİR? MADE expo mimarlık, inşaat ve yeni yapı tekniklerinin buluştuğu en önemli uluslararası fuardır. SaieDue ve Europolis’in deneyimlerinin birleşimiyle.
Advertisements

Kardanadam festival.
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Performans, etkinlik, erişim ve fiyat önemli ise...
SIGN İSTANBUL 2011 Uluslararası 13. Açıkhava Reklamcılığı Fuarı ARALIK 2011 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
NE KADAR OKUYORUZ?.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Çalışanları -.
2009. Logaritma 2009 Logaritma 2002’de internet reklam satış şirketi olarak Ekin İlyasoğlu ve Fatih Muslu ortaklığı ile kuruldu. Ortaklar eğitimleri ile.
İnternetteki En İyi Fotolar 2007 Ödülleri. En İyi Doğa Fotoğrafı (açık alan) Rated 88.6 (out of 100)
Doğrudan Dış Yatırım Bir firma yabancı bir ülkede bir ürünü üretmek ve/veya pazarlamak için tesislere yatırım yapıyorsa, buna doğrudan yatırım denir.
Neler Var ? Şimdi Neredeyiz? 2020’ de Neler Olacak?
Fahri Trafik Müfettişleri Derneği
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Her gözden iyilik Uluslararası ÜNİVERSİTELER KISA FİLM FESTİVALİ
REKLAM OLANAKLARI Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı 6 – 10 Ekim 2010 TÜYAP, Istanbul Fuar Ana Sponsoru Organizatör.
Digital Signage teknolojisini ülkemize getiren ilk kuruluşlardan biri olan Sistem 9 Medya, Türkiye’nin en geniş, en yaygın, en güvenli ve işlevsel Digital.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Yakınsamanın Görsel – İşitsel Medya Sektörüne Etkileri 30 Mayıs 2012 SAYISAL YAYINCILIK TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ VİZYON SUNUMU ANKARA Taha YÜCEL Radyo ve.
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
30 EYLÜL-2 EKİM FOÇA KARATAŞ BRİÇ FESTİVALİ Program : 30 Eylül Cuma Hoş geldin İkili Gece serbest 1 Ekim Cumartesi 9.00 Tekne turu (Siren kayalıkları)
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
TARİHÇESİ Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin temelleri, küçük elektrikli ev aletleri, radyo, bisiklet ve televizyon gibi geniş bir ürün.
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
İÇERİĞİN HABERCİYE SUNULMASI
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
2014 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 29 ARALIK 2014.
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
1 Zekeriyaköy ve civardaki yedi köyde yaşamayı tercih eden A ve A+ sosyoekonomik gruba, ayrıca işlerinin gereği olarak piyasalara hâkim, statülerini sağlamlaştıracak,
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
ANA BABA TUTUMU ENVANTERİ
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
Sosyal Medya Sosyal medya ; İçeriğinin alıcıları tarafından oluşturulup, yine başka alıcıların kullanımına sunulduğu alandır. 1.
 Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
OKUMAKLA İLGİLİ BAZI İSTATİSTİKLER
TÜRKİYE’NİN EMLAK SİTESİ
VESTEL YEREL MEDYA SUNUMU
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
Ford Fiesta Fizy Projeler tekil kullanici sayfa gösterimi ziyaretçi Sitede geçirilen ortalama süre 46dk Rakamlarla fizy.
CEO Web Sitesi Kurduğu Üyelerine, –Sanal kimlik ( vb.) –CV ve iletişim bilgilerini güncel tutmak –Eğitici ve bilgilendirici.
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
Shell Taşıt Tanıma Sistemi 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan, akaryakıt harcamalarının tek merkezden kontrol altına alınmasını.
Hazırlayan Serap TİRYAKİ BT Rehber Öğretmeni.
ONUR ÜNLÜ.
 Aksa dijital yayın mixeri  Electro voice mikrofon  Tannoy hoparlör  Tascam cd player  RCS yayın modülü ( program)  Ariapos yayın otomasyon modülü.
Merkezi Uydu Sistemleri
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
SOSYAL MEDYA.
Film Gösterim Proğramı (Aralık 2016)
BTC Finans.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Anket değerlendirmesi
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
Hazırlayan ve Sunan: Gökçe PINAR JENERASYON TEORİSİ.
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
REKLAM FİLMİ. REKLAM FİLMİNİN SÖZLÜK ANLAMI Herhangi çevrilen kısa bir ürünü tanıtmak amacıyla metrajlı film.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Kral şakirrrrrrrr Reklam remziiiiiiiiiiiiiiiiiiii Berat başkan oleyyyyyyyyyyyyyyyy i.
Sunum transkripti:

MUSTAFA S İ L İ C İ

 Türkiye’de Ulusal Düzeyde Yayın Yapan Radyolar  Ulusal Radyoların Yayın İçerikleri  Ulusal Radyoların Gelir Kaynakları  Ulusal Radyoların Dinlenme Oranları  Ulusal Radyoların İstasyon Konumları

En İyi 10 Ulusal Radyo İstasyonu 1.Alem FM, 2. Radyo D, 3.Show Radyo, 4. Süper FM, 5. Radio Maydonose, 6. Power Türk FM, 7. Radyo Viva, 8. Best FM, 9. Joy Türk, 10. Radyo Fenomen

Teknolojinin Gelişimi & Ulusal Radyolar 1800’lü yılların sonlarında hayat bulan radyo, günümüzde son derece gelişmiş dijital alt yapılar sağlanmasına rağmen, varlığını sürdürebilmek adına teknolojiyle yarış haline girmektedir. Ulusal radyolar da, gelişen teknoloji sayesinde, kullanılan sistemler açısından, daha kaliteli ve profesyonel yayınlar yapmaktadırlar. (RCS, Selector, vb.)

İnsanlar radyo dinleme alışkanlığını neden kaybetti? Genel bağlamda, teknolojinin gelişimi insanları yeni arayışlar içerisine ittiğinden ve görselliğin daha fazla ön plana alındığından radyoya olan ilgi azaldı. Bunun nedenleri arasında şu maddeler göze çarpar; Depolanabilir ve taşınabilir müzik oynatıcıları Video görüntüleyicileri Internet

Ulusal Radyolarda Ne Tarz Yayınlar Yapılır? Türk ulusal radyoları pop müzikten arabeske, rock müzikten r&b müziğe kadar geniş bir yelpazede yayın yaparlar. Her radyonun kendine has tarzı ve dinleyici kitlesi vardır.

Drive Time nedir, hangi zaman dilimini kapsar? Radyo istasyonlarının en değerli, en çok dinlenildiği zaman olarak bilinir, televizyonların prime time ı gibidir. Araçların en çok trafikte kaldığı saatler olarak işe gidiş – dönüş saatleri baz alınır , drive time ı temsil eder.

En çok dinlenen radyo programları hangileridir? 51 kişinin katıldığı ankette sonuçlar şöyledir;  Matrax – Alem FM (34 kişi)  Nihat’la Sivrisinek – Alem FM (12 kişi)  Harbi Kız – Kral FM (5 kişi)

 Reklam; Türkiye’de tam 1078 radyo var; 35’i ulusal, 99’u bölgesel, 944’ü yerel olmak üzere. Tüm bu radyoların bir yılda topladığı reklam geliri ise sadece 113 milyon lira (2008 rakamı). Türkiye’deki reklam pastasının yüzde 3,3’üne tekabül ediyor bu.

 Sponsor; Karşılıklı olarak birbirlerine fayda sağlayan, destekleyici firmanın nakdi ya da başka türlü destekleriyle ortaya çıkan bir gelir türüdür. Genellikle radyo programına adı eklenir. Örnek; Pringles Geveze Show

 Yıllardır Kral Fm'in zirvede yer aldığı Türkiye'nin en çok dinlenen radyoları sıralamasında sonuç yine değişmedi.  Kral Fm'i her araştırmada yükselmeye devam eden Powertürk takip ediyor. Senelerdir zirve ortağı olan Süper Fm ise geçtiğimiz araştırmalarda Powertürk'e kaptırdığı 2 numaradaki yerinden bir sıra geride üstelik Slowtürk ve Alem Fm yakın takipçisi.

 Yabancı radyolar sıralamasındaysa Power Fm açık ara zirvede.  Son araştırma sonuçlarına göre en çok dinlenen yabancı radyolar sıralamasının 2 numarasında sürpriz bir yükselişle Radyo Fenomen yer alıyor. 2 numaradaki yerini kaptıran Metro fm'i yakından takip eden Numberone Fm ise sıralamayı 4 numarada kapattı.

 Alem FM 89.3  Best FM 98.5  Numberone FM  Radyo  Power FM  Mydonose  Dünya Radyo 88.0  Radyo D  Pal FM 98.3

 Radyo A'da yönetmeni ve oyuncularıyla "Başka Dilde Aşk" 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü alan "Başka Dilde Aşk" filminin yönetmeni İlksen Başarır, oyuncuları Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy ve yapımcı Murat Şenöy Radyo A’nın konuğu oldu.  "Adını Sen Koy" Film Ekibi Radyo A'da. Projenin yönetmeni aynı zamanda senaristi Tuna Kiremitçi, film oyuncuları Melis Birkan ve Cemal Toktaş ile filme dair bilinmeyenlere, aşka ve insan ilişkilerine yönelik keyifli bir söyleşi gerçekleşti.