ILO Kabul Tarihi: 6 Ekim 1936 Kanun Tarih ve Sayısı: / 4942

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
Advertisements

İş Sağlığı & Güvenliği Kurulu Bilgilendirme Toplantısı
Teslim Şekilleri.
=>PARAGRAFTA ANLAM<=
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Sorular ve Cevaplar.
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları --- Av
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
HAYAT SİGORTASI Hayat sigortaları, konusu insan hayatı olan ve insanın yaşamı boyunca karşı karşıya gelebileceği rizikoları için önlem almayı sağlayan.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik MADDE- 7
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
ÇALIŞANLARIN YASAL HAK VE SORUMLULUKLARI
İŞ KAZASI İş kazası; Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada,
ILK YARDIM. İlk Yardım Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan.
SÖZLEŞME MANZARALARI Sözleşmelerde Bulunan Şartlar Sözleşmelerde Bulunamayanlar Sözleşme Şakaları Dr.iklil Konyalılar.
GEMİADAMLARININ SAĞLIĞININ KORUNMASI VE TIBBÎ BAKIMINA İLİŞKİN 164 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 24 Eylül 1982 Kanun Tarih ve Sayısı: / 4945.
Konu:İş kazası ve meslek has. sonucu hukuki ve cezai sorumluluklar
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
AA1. Ölüm ve bedensel zarar
2004/2 Dönem 98 Sosyal Sigortalar Kanunu'na Gore, meslek hastalığının iş kazalarından farkı aşağıdakilerden hangisidir? A) İşyeri ortamında meydana gelmesi.
KONU: SAĞLIK KURULUŞLARINDA TIBBİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
Sağlık Hizmetlerinin Finansman Yöntemleri
Motorlu aracın işletilmesi sırasında 3
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Sigorta Hukuku 31 Ekim
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
Sosyal Güvenlik Hukuku
GEÇİCİ İŞ GÖRMEZLİK - ULUSAL BAYRAM VE GÜNLERİNDE ÇALIŞMA 1 Yrd. Doç. Dr. ALPTEKİN AKTALAY Y.Emre AKARSU.
Döner sermayeler, sorunları ve çözüm önerileri
İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARININ HUKUKİ SONUÇLARI
KAPSAMLI FERDİ KAZA SİGORTASI
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
İş Güvenliği ve İşgören Sağlığı
İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN BORÇLAR
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2. ) DELIVERED AT PLACE ( DAP ) a
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 4.) COST, INSURANCE AND FREIGHT ( CIF ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 3) FREE ALONGSIDE SHIP ( FAS ) Satıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
Sosyal Güvenlik Hukuku 1. Ders
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
SOSYAL GÜVENLİK VE SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI HAZIRLAYICI EĞİTİMİ
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
Yrd. Doç. Dr. Veysel ÖZBULUR A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
EĞİTİMİN MALİYETİ VE FİNANSMANI
HASTALIK VE ANALIK sigortaLARı
TÜRKİYE’DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Örnek Olay-1 Denetlenen Kurumun Bütçe Büyüklüğü :
Sigorta Sektöründe Meslek Grupları
SİGORTA PRİMİ Prim; sigortalının ödediği ücrettir. Sigorta edilen rizikonun gerçekleşmesi halinde sigortacının ödeyeceği meblağların esasını teşkil eden.
Servis sunum
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik.
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
Sunum transkripti:

ILO Kabul Tarihi: 6 Ekim 1936 Kanun Tarih ve Sayısı: 15.7.2003 / 4942 GEMİADAMLARININ HASTALANMASI, YARALANMASI YA DA ÖLÜMÜ HALİNDE ARMATÖRÜN SORUMLULUĞUNA İLİSKİN 55 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 6 Ekim 1936 Kanun Tarih ve Sayısı: 15.7.2003 / 4942

Madde 2 1. Armatör; İşe başlama tarihi olarak iş Sözleşmesi maddelerinde belirtilen tarih ile işin sona erdiği tarih arasında meydana gelen hastalık ve yaralanmadan; Bu hastalık ya da yaralanma sonucunda meydana gelen ölümden sorumludur. Ancak, ulusal yasalar veya yönetmelikler, kişilerin; a.gemideki hizmeti dışında yaralanması, b.hastalanan ya da yaralanan kimsenin kasten hatalı ya da kusurlu davranışı yüzünden yaralanması veya hastalanması, c.işe giriş tarihinde hastalığını veya sakatlığını bilerek gizlemesi gibi durumlar için istisnalar öngörebilir. Ulusal yasalar veya yönetmelikler, istihdam edilen kişinin ise başlama tarihinde sağlık muayenesini reddetmesi halinde hastalık ya da hastalığa bağlı meydana gelen ölümden dolayı armatörün sorumlu tutulmamasını öngörebilir.

Madde 3 Bu sözleşme açısından armatörlerce yapılan tıbbî bakım ve maişet harcamaları ; a. tıbbî tedavi ve yeterli teçhizat ile yeterli ilaç ve tedavi gereçleri ve, b. iaşe ve ibate giderlerini kapsar.

Madde 4 Armatör, hasta ya da yaralı olan kimse; - iyileşinceye veya - hastalığı ya da işgöremezliği sürekli olarak kabul edilinceye kadar tıbbî bakım ve maişet ihtiyaçlarını karşılamakla sorumludur.

Madde 4’ün devamı Ayrıca, geminin kayıtlı olduğu ülkede, gemiadamları’ na zorunlu hastalık sigortası, zorunlu kaza sigortası veya kazalar için çalışanlara tazminat verilmesini öngören bir sigorta sisteminin yürürlükte olması şartıyla ulusal yasalar veya yönetmelikler : armatörün sorumluluğunun, hasta ya da yaralı olan kimse açısından bu kişinin sigorta veya tazminat sistemine göre tıbbî yardim almaya hak kazandığı tarihten itibaren sona ermesine imkan sağlayabilir.

Madde 5 Hastalık ya da yaralanma is göremezlikle sonuçlanırsa, armatör; hasta olan ya da yaralanan kimseye gemide kaldığı sürece tam ücret ödemekle; eğer hasta ya da yaralı olan kimsenin bakmakla yükümlü olduğu kimseler varsa, bu kimse, karaya çıktığı andan iyileşinceye veya bu hastalığı ya da işgöremezliği sürekli olarak kabul edilinceye kadar ücretin tamamını veya bir kısmını ulusal yasalar veya yönetmeliklerle belirlenen şekilde ödemekle yükümlüdür.

Madde 5’in devamı - ayrıca, geminin kayıtlı olduğu ülkede gemiadamlarına zorunlu hastalık sigortası, zorunlu kaza sigortası veya kazalar için çalışanlara tazminat verilmesini öngören bir sigorta sisteminin yürürlükte olması şartıyla ulusal yasalar veya yönetmelikler armatörün sorumluluğunu, hasta ya da yaralı olan kimse açısından, bu kişi sigorta veya tazminat sistemine göre nakdî yardım almaya hak kazandığı tarihten itibaren sona erdirebilir.

Madde 6 Armatör, yolculuk sırasında hastalık ya da yaralanma sonucu karaya çıkan her hasta ya da yaralının ülkesine iade masrafını karşılamakla sorumludur. Ülkesine iade masrafları, hasta ya da yaralının ulaşım ve yolculuk sırasındaki yiyecek ve konaklama masraflarını ve hareket gününe kadar olan masrafları kapsar. Eğer hasta ya da yaralı iş yapabilecek durumda ise armatör, bu maddenin ikinci paragrafında söz edilen yerlerden birisine yönelmiş bir gemide ona uygun bir iş sağlayarak ülkesine iade sorumluluğunu yerine getirebilir.

Madde 7 Armatör, ölümün gemide meydana geldiği durumlar ile, armatör hesabına sağlık ve bakım hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip olan kişinin kazada öldüğü durumlarda defin masraflarını karşılamakla sorumludur. Ulusal yasalar veya yönetmelikler, sosyal sigorta veya çalışanlara tazminat ödenmesi ile ilgili yasa veya yönetmeliklere göre ölen kişiye cenaze yardımı ödeniyorsa armatör tarafından karşılanan defin masraflarının bir sigorta kurumu tarafından kendisine geri ödenmesini öngörebilir.