Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı
Advertisements

Yazılım Projeleri Yönetimi
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Yazılım Projesi Yönetimi
KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
Ender Topuz Ford Otosan - Yazılım mimarı
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
Ar-Ge Faalİyetlerİnde Proje Yönetİmİ
MALİYE SGB.NET SİSTEMİ DEVİR PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
PROJE KAVRAMI Artık iş sonuçlarımızın başarısı, yürüttüğümüz projelerin başarısı ile gerçekleşiyor… y.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
PROJENİN PLANLANMASI 1.
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
Faaliyet ve Kaynak Programları. Faaliyet Programı 1 – Asıl Faaliyetlerin Listelenmesi 2 – Faaliyetlerin Yönetilebilir İşlere Bölünmesi 3 – Sıralamanın.
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
Yazılım Proje Yönetimi
PMBOK 4. VERSİYON İLE 5. VERSİYON ARASINDAKİ FARKLAR
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
Hazard Analysis and Critical Control Point
Yeterlilik Tetkiki ve Ayrıntılı Planlama ve Tetkik Stratejileri Vildan Mevsim.
Sunanın Adı | Şirket Adı
1C:PARA Bu program genel olarak gelir ve giderlerin analizini yapmak için tasarlanmıştır.
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
İZLEME & DEĞERLENDİRME Maliye Bakanlığı Grup Çalışması
Proje Yönetimi Temel Kavramlar
Proje Yaşam Döngüsü ve Organizasyon
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Prof. Dr. Ahmet AYAR (TÜBİTAK 2237 Programı)
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
Tetkik Aşamaları Vildan MEVSİM.
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
Pazarlama Denetimi ve Performans Değerleme
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
İŞLETME RİSK YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat.
Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
Proje Zaman Yönetimi Proje Yönetimi.
İ ve D planı nedir. İ ve D çalışmasını Organize Etmek Bir İ ve D sistemi – Bir bütün olarak 12 bileşen – Ulusal düzeyde geniş bir vizyon oluşturur Bir.
YZM 305 – Profesyonel Yazılım Mühendisliği Uygulamal
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
İş Projesi Planı Sunucu Adı | Şirket Adı.
3- Projenin Başlatılması
2- PROJE YÖNETİMİ BİLGİ ALANLARI
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
PROJE YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI TÜBİTAK KARİYER PROGRAMI
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
PROJE YÖNETİMİ.
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Sunum transkripti:

Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ Doç.Dr. Şirin Karadeniz

Projenin yürütülmesi Entegrasyon yönetimi Kapsam yönetimi Değişim yönetimi Çıkarılan dersler dokümanı Kapsam yönetimi Kapsam doğrulama Kapsamda değişiklik Zaman yönetimi Fazla mesai Kaynak yükleme (kritik aktivitelere) Paralel çalışma Kapsam Hedeflenen sonuçlar Zaman takvim Maliyet kaynaklar Kalite

Maliyet yönetimi: Kazanılmış değer analizi (Earned Value analysis) Gerçekleşen ve planlanan arasındaki fark İnsan kaynağı Ekipman Harcama bütçesi

Kazanılmış değer analizi Formüller Projenin altıncı ayı Planlanan değer (PV) 10.000 TL Gerçekleşen maliyet (AC) 15.000 TL Performans oranı (RP) %75 (0.75) Kazanılmış değer (EV = PV * RP ) 10.000 * 0.75 = 7500 Maliyet sapması (CV = EV – AC) 7500-15.000 = -7500 İş programındaki (zamanda) sapma (SV = EV – PV) 7500-10.000 = -2500 Maliyet performans indeksi (CPI = EV / AC) 7500 / 15.000 = 0.50 (%50) İş programı performans indeksi (SPI = EV / PV) 7500 / 10.000 = 0.75 (%75) Projenin bitişindeki tahmini maliyet (EAC = BAC /CPI) 100.000/0.5 = 200.000 TL

Kazanılmış değer analizi Formüller Değerlendirme İş programı performans indeksi (SPI = EV / PV) > 1  planlanandan daha çok iş bitirilmiştir = 1  planlandığı kadar iş yapılmıştır < 1  planlanan işlerin hepsi henüz bitirilmemiştir. Maliyet performans indeksi (CPI = EV / AC) > 1  işler planlanandan daha az maliyet ile yapılmıştır. = 1  giderler bütçe ile uyumludur. < 1  planlanandan daha çok harcama yapılmıştır. Ek bütçeye ihtiyaç olabilir. Projenin bitişindeki tahmini maliyet (EAC = BAC /CPI) Maliyet performansı aynı şekilde devam ederse projenin olası tamamlama anındaki maliyeti, planlanandan ne kadar fazla ise o derecede problem vardır.

Projenin yürütülmesi İletişim Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi Ekip Oluşturma Yetki ve sorumluluklar-İş tanımları Eğitim ihtiyaçları Ekip olma evreleri Tanışma-Tartışma- Toparlanma-Tutunma Proje lideri İzleme İş-zaman çizelgeleri İş yükünün dengeli dağılımı İletişim Yönetimi İletişim planı Paydaşlar Müşteri, Sponsor Proje gelişim raporu Yazılı ve sözlü Kilometre taşına ulaşma ve bilgilendirme Proje ekibi Paylaşım toplantıları Verimli toplantı yönetimi Bilgilendirme -Tartışma- Sonuç/Karar- Eylem

Projenin yürütülmesi: risk Yönetimi Risk analizi Risklerin izlenmesi Risk önleme denetimleri Periyodik olarak riskleri gözden geçirme Kazanılmış değer analizi Teknik performans ölçümleri İlave risk önlemi planları «Work-around» planları Risk önleme planının güncellenmesi Risk veritabanı Risk tanımlama kontrol listesi Riskleri önleme Önleme çalışmaları: plan üzerinde Sorunluluğu aktarma Azaltma : olasılık ve/veya etkiyi azaltma Kabullenme

Projenin yürütülmesi Tedarik Yönetimi Kalite Yönetimi Planlamada Yap veya al analizi Uzman değerlendirmesi Sözleşme tipi seçimi İzleme ve kontrol Kalite Yönetimi İhtiyacın net belirlenmesi Kapsamın doğrulanması Kalite güvencesi ve kontrolü

Projenin kapatIlmasI ve değerlendirme Proje çıktılarının teslimi Proje kapanış belgesi Proje sonu değerlendirme Proje raporu Öğrenilenler raporu Paydaş değerlendirmeleri Takdir ve ödüllendirme