MAL BİLDİRİMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

Taşınır İşlemleri.
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
MUHTASAR BEYANNAMELER
TERFİ-SİCİL RAPORLARI VE EMEKLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNCE DÜZENLENEN RAPORLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, TAKİBİ VE SONUÇLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE MURATPAŞA BELEDİYESİ 28 NİSAN 2014.
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
RESMİ MÜHÜR YÖNETMELİĞİ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
ÇOBANLAR TAPU MÜDÜRLÜĞÜ
Önce ; kendi gideceğin yolu öğren, Sonra; Öğretmeye kalk ! Buddha.
HESAPLARIN SAYIŞTAYA VERİLMESİ
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ve TURİST REHBERLERİ BİRLİĞİ
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Harcama Yetkilileri.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
ŞANS OYUNLARI VERGİSİ (ŞOV) EKİM 2007
 GVK 94 üncü maddesi GENEL TEVKİFAT uygulaması olmakla birlikte 2006 yılı başından itibaren uygulamaya giren GVK Geçici 67’inci maddesi de SPESİFİK-KISMİ-
HATAY İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLER ŞUBESİ MÜDÜRÜ
AÇIK İHALE USULÜ İhale Ön Oluru Komisyon Teşekkülü İdari Şartname Sözleşme Taslağı Standart Formları Hazırlama Komisyonu Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyonu.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KURUM YAZIŞMALARI 1 Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
657 Sayılı Devlet Memurları
DÖNER SERMAYE BÜTÇE, MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT BİRİMİ MUSTAFA KARAKAYA.
SUNUMUN İÇERİĞİ Amaç ve Kapsam Resmi Mühürün Tanımı
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
Müracaat ve Şikayetler
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Levent ÖZGÜMÜ Ş Strateji Geli ş tirme Daire Ba ş kanı NİSAN 2016.
EVRAK KAYIT SERVİSİ RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı :18/10/ /8125 Resmi gazete.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
ÖNEMLİ Insert client name
MAL BİLDİRİMİNDE BULUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR İŞLEMLER SERVİSİ GENEL HATLARIYLA TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; 3628 sayılı Kanun gereğince verilecek.
Görev ve Sorumluluklar
Arşiv Yönetmeliği Dr. SEVİL PAMUK.
Levent Küçük İç Denetçi İstanbul, Temmuz 2018
5018 sayılı“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”nda TAŞINIRLAR KAMU KAYNAĞI OLARAK TANIMLANMIŞTIR.
Sunum transkripti:

MAL BİLDİRİMLERİ

DAYANAK 3628 Sayılı Mal Bildirimi Kanunu 04/05/1990 t.ve 20508 s.R.G Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik 15/11/1990 t.ve 20696 s.R.G

Mal bildiriminin konusu -1 Yukarıda belirtilen Kanunun 5 inci ve anılan Yönetmeliğin 8 inci maddesine göre; kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklara ait bulunan; a) Taşınmaz malları (arsa ve yapı kooperatif hisseleri dâhil), b) Kendilerine aylık ödenenler net aylık tutarının beş katından, aylık ödenmeyenler ise genel idare hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen net aylığın beş katından fazla değer ve tutarındaki; 1) Para ve para hükmündeki kıymetli kâğıtlar, 2) Hisse senedi ve tahviller, 3) Altın ve mücevherat,

Mal bildiriminin konusu -2 4) Her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçerdöver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve ev eşyaları ile diğer taşınır mallar, 5) Haklar, 6) Alacaklar, 7) Borçlar, 8) Gelirler, mal bildirimine konu teşkil eder.

Dikkat edilecek hususlar -1 Mal bildirimlerini incelemekle görevli personelce aşağıdaki hususlara dikkat edilecektir. a) Mevzuatta belirtilen süre içinde görevli olduğu birime mal beyanı düzenlenip teslim edilip edilmediği, b) Kendisi, eş ve çocuklarının bilgileri ve T.C. kimlik numaralarının yazılıp yazılmadığını,

Dikkat edilecek hususlar -2 c) Beyan edilen mal ile ilgili bilgilerin ve kime ait olduğunu belirtir T.C. Kimlik no karşısına yazılıp yazılmadığını, ç) Mal bildirimi sahibinin adı, soyadı, tarihi yazılıp ıslak imza ile imzalanıp imzalanmadığını, d) Mal varlığı değişikliklerinde verilen ek beyannameyi süresi içinde verilip verilmediğini,

Dikkat edilecek hususlar -3 e) Bildirimi düzenleyence mal bildirimini “Mal Bildirim Zarfı”nın üzerindeki bilgiler ile bildirime yazdığı tarihi zarfın üzerine de yazıp imzalayarak zarfın kapatılıp kapatılmadığını, f) Genel beyan döneminde süresi içerisinde beyanname vermeyenler tespit edilerek ilgililerden bir yazı ile beyanlarının istenmesi, buna rağmen beyan vermeyenler hakkında yasal işlemin başlatılması, g) Verilen mal beyannamesinde tespit edilin eksiklikler giderilmek üzere ilgili personele bir yazı ile iade edilerek tamamlattırılır.

Dikkat edilecek hususlar -4 (5) Mal bildirimlerinin içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamayacak ve bilgi verilemeyecektir. (6) Personel tarafından usulüne uygun doldurularak imzaladığı mal bildirimini “Mal Bildirim Zarfının içine koyarak zarfın üzerinde ki bilgileri de doldurup imzaladıktan sonra teslim ettiği birimlerce, mal bildirimlerine ait zarflar dosyaları taşra teşkilatında tutulanların il müftülüğü veya eğitim merkezi müdürlüğüne, Başkanlıkta tutulanların ise İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne gizli yazı ile gönderilecektir

MAL BİLDİRİMİNİN YENİLENMESİ Sonu (0) ve (5) ile biten yılların En Geç şubat ayı sonuna kadar bildirimlerin yenilenmesi zorunludur (ilgili yönetmelik 11. md.)

Mal bildirim formunun doldurulması Mal bildirimi formu tek nüsha olarak doldurulur ve tarih belirtilmek suretiyle imzalanır (ilgili yönetmelik 12. md.)

Ön yüz arka yüz

Ek mal bildirimi ve zamanı Ek mal beyanı verilmesi Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır. Bu Yönetmeliğin Ek Mal Bildirimi başlıklı 10 uncu maddesine göre beyanname vermek zorunda olan kamu görevlileri, eşleri velayeti altındaki çocukları ve kendilerinin şahsi mal varlıklarında önemli bir değişiklik olduğunda,  değişikliği izleyen bir ay içinde yeni edindikleri mal, hak, gelir, alacak ve borçlara münhasır olmak üzere ek mal bildirimi vermek zorundadırlar. Elde ettikleri net aylığın beş katı (mad.8) tutarı "mahiyet ve miktardaki malın iktisabı ile hak, alacak veya gelir sağlanması veya borçlanılması" mal varlığında önemli değişiklik sayılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus memurlar için elde ettiği net maaşın 5 katıdır.

Mazeret sebebi ile bildirimde bulunamama Genel beyan döneminde mazeret nedeniyle mal bildiriminde bulunamayan personelin mazeretlerinin de yazıldığı isim listesinin en geç Şubat ayı sonuna kadar ilgili birimlere gönderilmesi, Bunlardan göreve başlayanların , başlama tarihi itibariyle ilgili kanun ve yönetmelik uyarınca mal bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.

Mal bildirimlerinin karşılaştırılması İlgili yönetmeliğin 18.maddesi,ilgili mercilerde toplanan mal bildirimlerinde yer alan bilgilerin bilgisayar ortamında ve gizliliği sağlayacak şekilde karşılaştırılacağı hükmünü amirdir. Bildirimlerin ikys üzerinden girilmesi karşılaştırma işleminde bir kolaylık sağlıyacaktır.

Mal bildiriminde bulunmama Adli ve idari cezayı gerektirir bir durum olarak; Kanuna aykırı davranmakta 3 aydan bir yıla kadar hapis 657/125-j maddesi uyarınca 1-3 yıl süre ile kademe ilerlemesinin durdurulması

Mal bildirimleri ve ikys 09.01.2013 tarihinden itibaren bildirimler ikys üzerinden girilebilmektedir 01.10.2013 tarihinden itibaren zorunlu olarak ikys üzerinden giriş yapılmaktadır.

İkys üzerinden doldurulan bildirimler Bilgiler Eksiksiz olarak girildikten sonra, Tek Nüsha olarak Program üzerinden çıktısı alınacak, Beyan sahibince Islak imza edilecek, Adı,soyadı ve sicil numarası yazılı Kapalı zarfa konulacak, Görev yaptıkları müftülüğe veya müdürlüğe teslim edilecek.

İkys’den girilmeyen bildirimler İkys üzerinden girilmeden başkanlığımıza gönderilen bildirimler yeniden tanzim edilmek üzere geri gönderilecektir.

Mal bildirimlerinin gönderileceği merciler Dosyaları il müftülüğünde tutulan personelin bildirimleri il müftülüklerine, Dosyaları eğitim merkezlerinde tutulan personelin bildirimleri Eğt.Merk. Müdürlüklerine, Dosyaları başkanlıkta tutulan personelin bildirimleri başkanlığa ikgm’ne Gizliliği koruyacak bir şekilde gönderilir/teslim edilir.

Teşekkür eder başarılar dilerim