NURSÖZ TAVUKÇULUK SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ PENDİK İSTANBUL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE
Advertisements

Tarımsal İlaçların Çevreye ve İnsana Olan etkileri
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
EKMEK İŞLETMELERİNDE HAŞERE MÜCADELESİ EĞİTİMİ
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
Yüksek Voltaj Koruyucu
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
EVSEL SU KULLANIMI Prof.Dr.Ayşenur Uğurlu.
Gıdalarımızı saklama kuralları
Canlı nedir?Cansız nedir?
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
Dioryctria splendidella H.S. Reçine kelebeği
VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU Kanun Numarası : 5996 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 13/6/2010 Sayı :
FAYDALI BİLGİLER TERMİK KONFOR VE HAVA DAĞITIM ELEMANLARI
Tanıtım Sunumu Mayıs Biz kimiz ? 1985 yılından bu yana gıda, kimya, boya, tekstil, otomotiv ve ilaç sektörlerine yönelik, kurum ihtiyaçlarına özel.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
AFETLERDE BULAŞICI HASTALIKLAR ve ÇEVRESEL KONTROL
İzolatör ve Parafudr.
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ
KELEBEĞİN YAŞAM DÖNGÜSÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
BİLECİK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ENFEKSİYON HEMŞİRELİĞİ
MODİFİKASYON ve MUTASYON
REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NE DEMEKTİR?
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
ARALIK-OCAK AYI PARTİMİZ
.. BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR.
Kiraz Sineği.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Zeytin Kara Koşnili (Saissetia oleae)
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ İş sağlığı açısından sağlık işkoluna bakış 1
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
HAYVANLAR ALEMİ.
Baklazınnı.
TEORİK DOZ HESAPLAMA VE KALİBRSAYON
Biyosidal ürün uygulanmasında kullanılan cihazlar ve uygulamalar
Yıldırımdan Korunma.
Karasineklerin Biyolojisi ve Savaşım Yöntemleri
VOLTAJ KORUMA SİSTEMLERİ GRD – 03 – 01 – 01 – A GRD –
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SAĞLIĞA ETKİLERİ
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Kabuk böcekleri (Xyloterus türleri)
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Toprak kirliliği. Toprak kirliliği nedir Toprak kirliliği, katı, sıvı ve radyoaktif artık ve kirleticiler tarafından toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
TBS’DE HİJYEN.
AKDENİZ ÇAM KABUK BÖCEĞİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
Çiftliğim ne kadar uygun ? Faaliyet için yeterli ari alanım var mı ?
Sunum transkripti:

NURSÖZ TAVUKÇULUK SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ PENDİK İSTANBUL info@nursoz.com http://www.nursoz.com

SİNEKLE MÜCADELEDE ÇÖZÜME KATKIMIZ . YAPIŞKANLI SİNEK ARMATÖRLERİ SİNEKLE MÜCADELEDE ÇÖZÜME KATKIMIZ . MOBİLYADAN FARKI YOK AMA O VAZİFESİNİ YAPAR .

İKİ AYRI MODEL OLARAK TASARLANMIŞTIR. MOBİLYA GÖRÜNÜMLÜ YAPIŞKAN LEVHALI SİNEK ARMATÜRLERİMİZ İKİ AYRI MODEL OLARAK TASARLANMIŞTIR. -Duvara Monte -Tavana Monte Her iki modelde 3 ayrı ebatta hizmetinize sunulmuştur. Kullanım alanları çok geniş olup, gıda üretimi olan ve açık gıda bulunan alanlarda kulanı uygun YAPIŞKAN LEVHALI VE TEFLON KAPLI BL FLORASANLI ÇEVREYİ KİRLETMEYEN HACCP KURALLARINA UYGUN cihazlardır. http://www.nursoz.com

-Ebat: 505 x 130 x 205mm DUVARA MONTE MODELİ WM01 - SELİN -Florasanlarımız BL ‘Black light ‘ ÖZEL ULV sinek çeken işin yayınlamaktadır. -Teflon kaplı Florasanlarımız kırıldığında dağılmamaktadır. -2 x 15 W KISA BOY florasan kulanılmaktadır. -Bütün modellerimiz de Otomatik Balast kullanılmaktadır. -Sessiz ve anında ateşlemelidir. -Yapışkan Levhalıdır. -YERLERDE KİRLİLİK YARATMAZ. MODELİ WM01 - SELİN HİZMETE HAZIR. http://www.nursoz.com

DUVARA MONTE MODELİ WM02 - BANU HİZMETE HAZIR. -Ebat: 670 x 130 x 205mm -Florasanlarımız BL ‘Black light ‘ ÖZEL ULV sinek çeken işin yayınlamaktadır. -Teflon kaplı Florasanlarımız kırıldığında dağılmamaktadır. -2 x 20 W 0RTA BOY florasan kulanılmaktadır -Bütün modellerimiz de Otomatik Balast kullanılmaktadır. -Sessiz ve anında ateşlemelidir. -Yapışkan Levhalıdır. -YERLERDE KİRLİLİK YARATMAZ. MODELİ WM02 - BANU HİZMETE HAZIR. http://www.nursoz.com

DUVARA MONTE MODELİ WM03 - YAVUZ HİZMETE HAZIR. -Ebat: 1270 x 130 x 205mm - Florasanlarımız BL ‘Black light ‘ ÖZEL ULV sinek çeken işin yayınlamaktadır.I -Teflon kaplı Florasanlarımız kırıldığında dağılmamaktadır. -2 x 40 W UZUN BOY florasan kulanılmaktadır -Bütün modellerimiz de Otomatik Balast kullanılmaktadır.Sessiz ve anında ateşlemelidir. -Yapışkan Levhalıdır. -YERLERDE KİRLİLİK YARATMAZ. MODELİ WM03 - YAVUZ HİZMETE HAZIR. http://www.nursoz.com

TAVANA MONTE MODELİ WM01 - CEYLAN HİZMETE HAZIR. -Ebat: 505 x 260 x 205mm - Florasanlarımız BL ‘Black light ‘ ÖZEL ULV sinek çeken işin yayınlamaktadır. -Teflon kaplı Florasanlarımız kırıldığında dağılmamaktadır. -4 x 20 W KISA BOY florasan kulanılmaktadır -Bütün modellerimiz de Otomatik Balast kullanılmaktadır. -Sessiz ve anında ateşlemelidir. -Yapışkan Levhalıdır. -YERLERDE KİRLİLİK YARATMAZ. -Tavana monte edilmektedir. -Cihazı taşıyan cıvatalar ana gövdeye bağlı olduğundan düşme tehlikesi YOKTUR. TAVANA MONTE MODELİ WM01 - CEYLAN HİZMETE HAZIR. http://www.nursoz.com

TAVANA MONTE MODELİ WM02 -FUNDA HİZMETE HAZIR. -Ebat: 670 x 260 x 205 mm -Florasanlarımız BL ‘Black light ‘ ÖZEL ULV sinek çeken işin yayınlamaktadır. -Teflon kaplı Florasanlarımız kırıldığında dağılmamaktadır. -4 x 20 W 0RTA BOY florasan kulanılmaktadır -Bütün modellerimiz de Otomatik Balast kullanılmaktadır. -Sessiz ve anında ateşlemelidir. -Yapışkan Levhalıdır. -YERLERDE KİRLİLİK YARATMAZ. -Tavana monte edilmektedir. -Cihazı taşıyan cıvatalar ana gövdeye bağlı olduğundan kopma düşme tehlikesi bulunmamaktadır. WM02 -FUNDA HİZMETE HAZIR. http://www.nursoz.com

TAVANA MONTE MODELİ WM03 -GÖKHAN HİZMETE HAZIR. -Ebat: 1270 x 260 x 205 mm -Florasanlarımız BL ‘Black light ‘ ÖZEL ULV sinek çeken işin yayınlamaktadır. -Teflon kaplı Florasanlarımız kırıldığında dağılmamaktadır. -4 x 40 W UZUN BOY florasan kulanılmaktadır. -Bütün modellerimiz de Otomatik Balast kullanılmaktadır. Sessiz ve anında ateşlemelidir. -Yapışkan Levhalıdır. -YERLERDE KİRLİLİK YARATMAZ. -Tavana monte edilmektedir. -Cihazı taşıyan cıvatalar ana gövdeye bağlı olduğundan kopma düşme tehlikesi bulunmamaktadır. WM03 -GÖKHAN HİZMETE HAZIR. http://www.nursoz.com

KARASİNEKLE MÜCADELE - Çevresel Kontrol: Üreme alanları ortadan kaldırılmalıdır  - İlaçlama: Dış alanda uçkun ilaçlaması yapılmalıdır. - Yalıtım: İç alana girişini engellemek amacıyla izolasyon çalışmaları yapılmalıdır (sinek teli, hava perdesi vs.) - İç alanda ultraviyole cihazlar kullanılmalıdır.

HEDEF ZARARLI KARASİNEK (Musca domestica) -Farklı cinsleri dünyanın tüm bölgelerinde yaşar. - 8 mm boyunda grimsi siyah renklidirler. - Sıcak ve ılık ortamlarda yaşama imkanı bulurlar. - Genellikle çöplüklerde, gübrelerde v.b. gibi organik her türlü atıkta ürerler. - Ev sinekleri en az 8 km uçuş menziline sahiptir. - Aktif olmaya başladıkları saatler, sabahın ilk saatleridir Yeme alışkanlıkları ve tüylü vücutları nedeniyle birçok hastalık etmeninin taşınmasına neden olurlar. "Dizanteri, tifo, para tifo, kolera, hepatit, salmonellosis sinekler tarafından taşınan hastalıklar arasında yer almaktadır."YAŞAM DÖNGÜSÜ Yumurtalar genellikle çürümüş, organik malzemelerin, gübrelerin üzerinde bulunurlar. Çıkan larvalar organik maddelerle beslenir ve ortam koşullarına göre ortalama 8-20 günde ergin hale geçerler. Her dişi 600-900 arası yumurta üretebilir, bu yüzden uygun şartlarda sinekler hızla çoğalırlar. -MÜCADELE- Çevresel Kontrol: Üreme alanları ortadan kaldırılmalıdır  - İlaçlama: Dış alanda uçkun ilaçlaması yapılmalıdır. - Yalıtım: İç alana girişini engellemek amacıyla izolasyon çalışmaları yapılmalıdır (sinek teli, hava perdesi vs.) - İç alanda ultraviyole cihazlar kullanılmalıdır.

KARASİNEK YAŞAM DÖNGÜSÜ -Yumurtalar genellikle çürümüş, organik malzemelerin, gübrelerin üzerinde bulunurlar. -Çıkan larvalar organik maddelerle beslenir ve ortam koşullarına göre ortalama 8-20 günde ergin hale geçerler. -Her dişi 600-900 arası yumurta üretebilir, bu yüzden uygun şartlarda sinekler hızla çoğalırlar.

Neden Haşere Mücadelesi -Yiyecek üretim ve satış merkezleri zararlı mücadelesi en gerekli kurumlardır. - Çok titizlik ve dikkat isteyen bir endüstridir. - Pest Kontrol beklentileri çok yüksektir, fakat mücadele şartları çok sınırlıdır. -Bu tesisler salgına çok müsaittir. -Zira üretim, depolama ve nakliye alanları böcekler için uygun beslenme ve barınma alanları teşkil ettiği gibi devamlı malzeme girişi nedeniyle dışarıdan haşere ve kemirgen gelmesine çok müsaittir. - Bu nedenlerle; bu tesisler iyi bir beklenti için sorun olsun veya olmasın periyodik kontrol ve koruma uygulaması yapmak ve yaptırmak zorundadır. http://www.nursoz.com

Neden Haşere Mücadelesi -Zararlılar yiyecekleri tüketir, malınızı tahrip eder firmanızın itibarını zedelerler. -Gıda satış yerleri de böcek ve diğer zararlıların istilasına açık yerlerdir. -Gıda tüketim merkezlerinde zararlı istilaları son senelerde alarm vermeye başlamıştır. -2001 yılında yapılan araştırmalara göre İstanbul'daki süper marketlerin %35'inde böcek ve fare sorunu olduğunu ortaya koymuştur. http://www.nursoz.com

Neden Haşere Mücadelesi -Firmaların bünyesinde, mutfakta, gıda, üretim, sevkiyat, depolama, ofis düzeni gibi bir çok farklı hizmet vardır. Burada bulunan zararlılar; -Kanuni kayıplar -Tıbbi sigortalar -Atılan gıda maddeleri -Zedelenen itibar - Malzemeye zarar verme -Elektrik kontağına ve yangına sebep olma -Hastalık bulaştırma Gibi birçok soruna sebep olurlar. - Bu işyerlerinde periyodik pest ve haşere kontrol hizmetinin yapılması zaruridir. -Teknik kurumsalda bahsi geçen KZY,HACCP ve TEP programları firmaların özel şartları incelenerek hazırlanması ve uygulanması halinde sorun köklü çözüme kavuşacaktır. http://www.nursoz.com