SINO 314 Topluma Hizmet Uygulamaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI
HUKUKTA ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YOLLARI İSVEÇ’TE UZLAŞMA MÜESSESESİ VE TÜRK HUKUKUNDA BENZERİ UYGULAMALAR SEMİNERİ İzmir Eylül 2011.
OKUL REHBERLİK SERVİSLERİ DESİMAL SİSTEMİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
TÜRKİYE GENÇLİĞİ EL ELE PROJESİ
BBY 152 Bilginin Düzenlenmesi
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Bilim Teknoloji Toplum ve Sosyal Değişim
10 HAZİRAN PAZAR Saat :18.30 KOKTEYL Saat: KONSER İŞ SANAT KÜLTÜR MERKEZİ KONSER SALONU LEVENT – İSTANBUL GENÇ PİYANİSTLERDEN PİYANO RESİTALİ.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI
IN VITRO KOŞULLARDA HASTALIKSIZ BİTKİ MATERYALİ ÜRETİMİ
Türk Beyin Takımı Temsilcilik Sistemi
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Eğitici Eğitimlerinin Organizasyonu
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
Öğretmenlik Uygulaması
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
AKRAN DANISMANLIGI Şenel KARAMAN Psikolog
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
OKUL AİLE BİRLİĞİ FAALIYET RAPORU
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
Yıllı SODES Uygulama Süreci
DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersi
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ Dr. Canan CENGİZ
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
PROMER-Hesaplamalı Kimya Eğitimi’ne katılmıştır.
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Sunum transkripti:

SINO 314 Topluma Hizmet Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Faik Karataş

Tanışalım Faik Karataş Sıra sizde!!! Kimya Eğitimi D-Blok zemin kat Elmek: ktufegitim@gmail.com Ders blogu: http://counselingedu.blogspot.com/ Twitter: @KaratasF Facebook: Fatih Egitim Danışma saati: Pazartesi 13:00-15:00 ya da elmek ile buluşma Sıra sizde!!!

Kurallar Derse devam ve katılım Ders için davranışlar Hak değil özür… 1+2 %20 ≈ 3 Hafta 3 saat… Ders için davranışlar İlk 5 dakika Çay-kahve

Ders İçeriği Bu dersin amacı; öğretmen adayına hizmet öncesi eğitimleri sırasında toplumsal sorumluluk, toplumla bütünleşme, toplumun sorunlarını teşhis etme ve onlara çözüm yolları bulma, toplumsal kalkınma, gönüllülük, öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin artması, grup çalışmalarında aktif katılabilmesi, çeşitli kurum ve kuruluşları tanıma, onlarla işbirliği yapabilme, projeler üretme gibi işlevleri yerine getirmek amacıyla yapılmaktadır.

Ölçme ve Değerlendirme Bireysel proje : %20 Sınıf Projesi : %30 Grup projesi : %50 En az 2 proje 1 Kısa, 1 uzun vadeli proje En az bir proje doğrudan alan eğitiminden Bütün projelerde eğitim bir amaç veya araç olmalı

Bireysel Projeler/Uygulamalar Proje mi? Eğlence mi? Sosyal etkinliklerde bulunma Sinema, Spor, Tiyatro, Konferans, Seminer, Sergi, Gezi-Gözlem vb. En az 15 adet belgeli; fotoğraf, bilet, davetiye vb. Her bir tür etkinlikten en fazla 3 tane

Ölçme ve Değerlendirme Projelerin kalitesi Özgün/orijinal Sorunu ortadan kaldıran Süreçte hem toplumu hem de proje yürütücülerini eğiten/pişiren Uzun soluklu; devamı gelen… Organize

Ölçme ve Değerlendirme Uygulama Dosyası Hazırlama Dönem boyunca ders kapsamında yapılan etkinliklere dair bir dosya hazırlanarak dönem sonunda teslim edilecektir. Her grup için toplam bir dosya teslim edilecek Dosya içerisinde bireysel etkinlik, grup ve sınıf proje raporları bulunacaktır Proje bitimini takiben en geç bir hafta içerisinde raporu hazırlanacak ve dönüt için teslim edilecek Bu dosyada dönem boyunca yapılacak etkinliklere dair çalışma planı, etkinlik raporları, yapılan hizmet uygulamalarıyla ilgili resim, afiş, broşür, davetiye, resmi yazı, teşekkür yazısı, hizmet edilen kesimden gelen mektuplar, basında çıkan haberler, televizyonda yayınlanan bir etkinlik yapıldıysa buna dair haberin tarihi, görüntü kayıtları v.s. gibi dokümanlar yer almalıdır.