Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ Dr. Canan CENGİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ Dr. Canan CENGİZ"— Sunum transkripti:

1 Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ Dr. Canan CENGİZ
Kimya Öğretimi I Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ Dr. Canan CENGİZ

2 Tanışalım Faik Özgür Karataş Sıra sizde!!! Kimya/Mühendislik Eğitimi
D-Blok #208 Elmek: Ders blogu: / Fatih facebook Sıra sizde!!!

3 Kurallar Derse devam ve katılım Geç kalan hesabını verir Soru-Cevap
Katılma-karşı çıkma Derse devamsızlık hak değil özür 3 hafta Normalar Parmak kaldırarak söz isteme Başkalarını kırmadan aktif fikirleri beyan Yiyecek-içecek sorumlu davranış

4 Ders İçeriği ve Amacı Dersimizin amacı; kimya biliminin ortaöğretim seviyesinde anlaşılması için uygun pedagojileri incelemek, tatbik etmek ve bu alanda kendimizi geliştirmektir.

5 Ölçme ve Değerlendirme
Yarıyıliçi Değerlendirme: %50 Quizler, görev ve ödevler Yarıyıl-sonu : %50 Test/ Açık uçlu

6 Bilim Nedir?

7 Bilim Nedir? En genel manada bilim; insanlığın evreni anlama ve anlamlandırma çabalarından biridir. Başka var mı? Dinler, felsefe… Bilimin farkı ne? Gözlenebilen ve test edilebilen olgular ve olgular arası ilişkiler

8 Bilim Nedir? İnsanların gözlem ve deneylerle elde ettiği tarafsız ve düzenli bilgi birikimleridir. Araştırma bulgularına dayanarak, neden-sonuç niteliğinde ilişkiler bulmaya çalışan, olay ve olguları yöntemlere dayalı olarak çözümleyip genellemelere ulaşmaya çalışan sistematik bilgiler bütünüdür.

9 Kaynaklar Bilim, Teknoloji, Toplum ve Sosyal Değişim (2012) Prof. Dr. Salih Çepni, Doç. Dr. Hakan Şevki Ayvacı ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bacanak, Süzer Kırtasiye: Trabzon. Ayas, A. Sözbilir, M. (2015). Kimya Öğretimi, Pegem Akademi: Ankara Çepni, S., Ayas, A., Akdeniz A. R. Vd. (2013). Fen ve Teknoloji Öğretimi, Pegem Akademi: Ankara.


"Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ Dr. Canan CENGİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları