UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül 2011. New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
27 Şubat – 2 Mart 2012 Hükümetlerarası Müzakere Komitesi Birinci Oturumu’na (INC1) Doğru … Serdar Yegül – 24 Şubat 2012.
Advertisements

COP 10’a Hazırlık Amaçlı Kuzey Akdeniz Bölgesel İstişare Toplantısı -BONN Ülkemizin etkin olduğu Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin.
Kızamık Eliminasyon Programı
Meriç Belediyeler Birliği
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Uluslararası Sözleşmeler
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
HAB İ TAT KALKINMA VE YÖNET İŞİ M DERNE Ğİ Öztopuz Cad. Okul Yolu Sok. No:13 Ulus Mah. Ortaköy Be ş ikta ş İ stanbul Tel: / 15
GÜMRÜK KIYMETİ TEKNİK KOMİTESİ Ek:II. 1. Bu Anlaşmanın 18 inci Maddesine göre, teknik düzeyde yorum ve uygulama birliği sağlamak amacıyla Gümrük İşbirliği.
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
10. TARAFLAR KONFERANSI HAZIRLIK TOPLANTISI
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
1. 2 SUNU PLANI 1. DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONELİ 2. DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ 3. YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER 3.1 Projeler Tamamlanmış Projeler
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
TEST – 1.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
Oslo Bakanlar Kararları
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
– 2012 DEĞERLENDİRME ÖĞRENCİ SAYILARI YıllarYeni Kayıt Toplam Öğrenci.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
1. Gündem Toplantının Amacı Davetiye Gönderilen STK’lar UNCCD ve COP UNCCD ve STK’lar ÇEM Genel Müdürlüğü ve STK’lar COP12 ve bugüne kadar yapılanlar.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
1. LUC GNACADJA 2 MONIQUE BARBUT Eylül 2013 tarihleri arasında Namibya’nın başkenti Windhoek’te düzenlenen Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle.
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül 2011

New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir Kalkınma ve Yoksulluğun Yok Edilmesi Kapsamında Çölleşme, Arazi Bozulması ve Kuraklık Hakkında Üst Düzey Toplantı” yapılacaktır. Bu toplantıya başta Afrika ülkeleri olmak üzere; Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesine” taraf olan 193 ülkeden üst düzey temsilcilerin katılması beklenmektedir.

New York Toplantısı Toplantı; 20 Eylül 2011 Salı günü saat 09:00’da Genel Kurul Salonunda yapılacak açılış merasimi ile başlayacaktır. Açılışa;· Genel Kurul Başkanı, eski İsviçre Konfederasyonu Başkanı olan Joseph Deiss, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon,· Çölleşme ile Mücadele Genel Sekreteri Luc Gnacadja,

New York Toplantısı Kore’de yapılacak olan UNCCDCOP10 başkanı,· Avrupa Birliği ve Afrika Devletleri Grubu Başkanının katılması programlanmıştır. Açılış merasiminden sonra; 11:00-13:00 ve 15:00-17:30’a kadar sürecek olan iki toplantı yapılacak, saat 17:45-18:00 arasında ise Genel Kurul’da kapanış merasimi düzenlenecektir.

New York Toplantısı Bu toplantıya Sayın Bakan başkanlığında bir heyetle katılım sağlanacaktır. Bu “Üst Seviye Toplantıdan” beklenen temel çıktılar; BMÇMS’in “Stratejik Hedeflerinin” Değerlendirilmesi, Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele konusunda “donör ülkelerce yapılacak” teknik ve ekonomik yardımların değerlendirilmesi,

New York Toplantısı 4-6 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak Birleşmiş Milletler Kalkınma Konferansı için RIO+20 konsept çağrının hazırlanmasıdır. Ayrıca Sekretarya tarafından hazırlanan ”Ciddi Anlamda Kuraklık ve/veya Çölleşme Yaşayan Özellikle Afrika Gibi Ülkelerin Çölleşme ile Mücadele İçin Hazırlanan Birleşmiş Milletler Raporu ” hakkında ülkelerin görüşleri istenmektedir

Genel Çerçeve Biz, Türkiye olarak, fakirlikle mücadelenin ancak etkin bir uluslar arası işbirliği ile sağlanabileceğini düşünüyor ve bu noktada; Bir bütün olarak Birleşmiş Milletlerin, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün, Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumunun, Dünya Su Forumu’ nun, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’ nın rolünün arttırılması ve alınan kararların bir an önce uygulamaya aktarılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu amaçla Türkiye; 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde “Birleşmiş Milletler kullanılmak üzere, 2012 yılından itibarenDördüncü En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı” na ev sahipliği yapmış ve “En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik ekonomik, mali, kültürel ve teknik işbirliği ile eğitim yardımlarında, yılda toplam 200 milyon dolarlık bir kaynak tahsis etme hedefini belirlemiştir Mart 2009 tarihinde İstanbul’da “Dünya Su Formu”na ev sahipliği yapmış ve çok önemli hususları içeren Bakanlar Deklarasyonu kabul edilmiştir. Genel Çerçeve

Afrika’da yaşanmakta olan su kıtlığı ile mücadele amacıyla su kuyuları açılmakta ve sürdürülebilir su yönetimi konusunda işbirliği yapılmaktadır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu ile yakın işbirliği içinde çalışılmaktadır. Bu sene Şubat ayında burada yapılan UNFF9’da alınan karar çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumunun Onuncusu 2013 yılında ülkemizde yapılacaktır. Genel Çerçeve

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Sekretaryası ile de yakın işbirliği içinde çalışılmakta olup, BMÇMS’ nin en önemli üç organından ikisi olan “Sözleşmenin Uygulamaları Gözden Geçirme Komitesi ve Bilim Teknoloji Komitesi” 3-14 Ekim 2008 tarihinde, 192 ülke ve uluslar arası kuruluşlardan 1000’den fazla temsilcinin katılımı ile İstanbul’da yapılmıştır. Genel Çerçeve

TEŞEKKÜRLER