PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Sistem Analizi ve Planlama
DINAMIKLER 2014 PANEL SUNUMU PMI BAKIŞ AÇISINDAN PROGRAM ve PORTFÖY YÖNETİMİ Ahmet N. Taşpınar, PMP, REP.
Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor?
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Girişimcilik.
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Arş. Gör. Cevdet KIZIL Kadir Has Üniversitesi 21/02/2005
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Yazılım Proje Yönetimi
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
OTURUM 6 ARAŞTIRMA İZLEME VE DEĞERLENDİRME. AMAÇ VE ÖĞRENİM HEDEFLERİ Amaç: Katılımcıların TSM’ lerin sağlığın geliştirilmesi kapsamındaki müdahaleleri.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
24 Kalite yönetimi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Proje Başarısı. Hangi Nedenler Projeleri başarısızlığa sürükler? Mevcut durumun yetersiz analizi Projelerin hedef gruplarla ilgili olmaması Doğru stratejilerin.
Proje Yönetimi Temel Kavramlar
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
İÇ KONTROL UYUM EYLEM PLANI VE YOL HARİTASI. İÇ KONTROL İç kontrol genel olarak idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak;
BİR PROJE YÖNETİM OFİSİ PROJESİ
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
STRATEJİK PLANLAMA.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
İşletmelerde Teknoloji Ve AR-GE Yönetimi
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
PROJE YÖNETİMİ Proje Nedir?.
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
İ ve D planı nedir. İ ve D çalışmasını Organize Etmek Bir İ ve D sistemi – Bir bütün olarak 12 bileşen – Ulusal düzeyde geniş bir vizyon oluşturur Bir.
YZM 305 – Profesyonel Yazılım Mühendisliği Uygulamal
İnsan Kaynakları Yönetiminin
3- Projenin Başlatılması
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
2- PROJE YÖNETİMİ BİLGİ ALANLARI
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Sunum transkripti:

PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM

NELER KONUŞACAĞIZ Program Yönetimi Proje Yönetimi Yönetişim

ÖNCE TANIMLAR PROJE: Özgün ürün, hizmet veya sonuç yaratmak amacıyla ortaya konulan geçici çaba. PROGRAM: Tek tek yönetilmesinden daha fazla fayda sağlanması amacıyla, kontrol ve koordine edilerek yönetilen birbirleri ile ilgili projeler topluluğu. PORTFÖY: Faaliyetlerin etkin yönetilerek stratejik iş hedeflerine ulaşmak amacıyla, projeler, programlar ve diğer işlerin bir araya getirilmesi. Portföy içerisindeki proje veya programların birbirleri ile bağlantılı ve ilgili olması her zaman gerekmeyebilir.

BAĞLANTILAR FAYDA(LAR) Vizyon HEDEF(LER) Operasyonlar Misyon Kurumsal Stratejiler ve Hedefler Program Planlama ve Yönetimi Portföy Planlama ve Yönetimi Operasyonlar Proje Yönetimi Kurumsal Kaynaklar Vizyon FAYDA(LAR) HEDEF(LER)

BAĞLANTILAR PORTFÖY PROGRAM PROJE OPERASYON

PROJELER DÜNYASI İŞ DÜNYASI BAĞLANTILAR İŞ DÜNYASI Portföy Yönetimi İş Stratejileri Program Yönetimi Yönetişim Proje Yönetimi

NEDİR - NE DEĞİLDİR? Büyük çaplı projeleri ≠ Program = Σ Alt projeler Devlet tarafından desteklenen sosyal programlar ≠ Program Yönetimi   Program yönetimi ile, bireysel projelerden beklenen tek tek faydaların bütünleştirilmesi sağlanabilir. Bir Programın içerisindeki tüm projeler ortak bir amaç doğrultusunda ilişkilidir. Projeler farklı amaçlara sahip ve yalnızca ortak finansman, teknoloji, paydaşlar veya kaynaklar a bağlı ise bunları bir Portföy altına toplama daha uygun olur.

NEDİR - NE DEĞİLDİR? Portföy; örgütün yürütülen projelerinin, seçildiği zamanki örgüt hedeflerini yansıtan, bir fotoğrafıdır. Portföy; örgütün, amaç, yön ve ilerlemesinin belirlenmesinde kullanılan en güvenilir ölçütlerden biridir. Yatırım kararları buna göre yapılır, kaynaklar buna göre önceliklendirilir ve ayrılır. Örgütün stratejisine uymayan portföy bileşenleri onaylanmaz.

Program Yönetimi Süreçleri PROGRAM – PROJE İLİŞKİLERİ Program Yönetimi Süreçleri Proje Yönetimi Süreçleri Proje Başlatma Planlama Uygulama İzleme ve Kontrol Kapanış Program Hedefleri Faydalar Yönetim Yaklaşımı Proje Riskleri Değişiklik Talebi Anahat Değişiklikleri Sorunlar

PROGRM YÖNETİMİ PROGRAM YÖNETİMİ, stratejik amaç ve yararlarını elde etmek için bir programın merkezi koordinasyon ile yönetimidir. Program hedeflerine ulaşmak için birden fazla projenin uyumlu yürütülmesini ve entegre maliyet, zaman ve çabanın optimize edilmesini sağlar.   Program Yönetiminde, bileşenler arasındaki bağlantıların entegre edilmesi, izlenmesi ve kontrolü önemlidir: Bileşenlerin, işlerin veya süreç sonuçlarının koordinesi Dahili programlarda birkaç projeyi etkileyen kaynak kısıtları / çatışmalarının çözümü Birden çok bileşene etki eden risklerin yönetilmesi Örgütsel / Stratejik yön belirleme Problemlerin ve kapsam / maliyet / takvim / kalite değişikliklerinin ortak yönetişim ile çözümlenmesi Program yönetimi süreçlerinin uyarlanması.  

ProgramIn başlangIcInda PROGRAM YÖNETİMİ Program Yönetimi; ilintili projeleri, stratejik fayda, koordineli planlama, karmaşık bağlantılar, ve teslimat kalemi entegrasyonu gibi ana faktörleri dikkate alarak yönetmek için gerekli çerçeveyi sağlar. Program Yöneticisi projelerdeki çabayı koordine eder ancak, projeyi doğrudan yönetmez. ProgramIn başlangIcInda Sonrakİ aşamalarda Program Projeler (Bileşenler) Projeler (Bileşenler) Program Bilgi Bilgi

YÖNETİŞİM Program ömür döngüsünün ayrı bir süreci olmamakla birlikte yönetişim, tüm süreçlere yayılmıştır. Program Yönetişimi, programın ilerlemesini ve faydaların bileşenlerden koordineli sağlandığını genel olarak izler. Program yönetişimi, risklerin, paydaşların, faydaların, kaynakların ve kalitenin yönetilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, uygun örgüt alt yapısı, politika ve süreçlerin oluşturularak, resmi program gözden geçirme toplantıları ile program çıktılarına destek olur.

YÖNETİŞİM Programların genel izleme yaklaşımı, ilerlemelerin önceden belirlenmiş kilometre taşlarında (örn. süreç gözden geçirmeleri) izlenmesidir. Özellikle yeni ürün geliştirme programlarında ortak olan bu yaklaşım, stratejik uygunluğun, yatırım kararlarının, fırsat ve tehditlerin izleme ve kontrolü, fayda değerlendirmesi ve genel olarak programın çıktılarının izlenmesinde kullanılır.

YÖNETİŞİM Program Yönetişimi Program Ömür Döngüsü G1 G2 G3 G4 Fizibilite ve Yönetişim Modelinin Belirlenmesi Programın Başlatılması Programın Planlanması Program Faydalarının Sağlanması Programın Kapatılması G1 G2 G3 G4 Program Ömür Döngüsü Program Yönetişimi

SÜREÇLER / ARAÇLAR / METRİKLER YÖNETİŞİM ÖRGÜTSEL YÖNETİŞİM STRATEJİK PLANLAMA PROJELERLE YÖNETİM OPERASYONLARIN YÖNETİMİ PORTFÖY YÖNETİMİ PROGRAM YÖNETİMİ PROJE YÖNETİMİ SÜREÇLER / ARAÇLAR / METRİKLER

TEŞEKKÜR EDERİM B. Fırat DENGİZ bfdengiz@tai.com.tr bfdengiz@gmail.com +90 (312) 811 18 00 x 2197 +90 (532) 377 85 88 Linkedin http://lnkd.in/bJjS5cU