WEB TABANLI ÖĞRETİM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
Advertisements

UZAKTAN EĞİTİM.
Uzaktan Eğitimde Bilişim Ortamları ve Teknolojileri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Almanya’da Uzaktan Eğitim
Uzaktan Eğitimin Temelleri 2
Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
KAVRAKOĞLU Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) eduGate. eduGate-Uni Akademik kurumların eğitim süreçlerinin yönetilmesi için geliştirilmiş ve Uzaktan eğitim.
Uzaktan Eğitimin Temelleri
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
e-Sertifika Programları
E-Öğrenme Nedir?
Derya Duygu KARSLI
UZAKTAN EĞİTİMDE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
ÖĞRETİM TASARIMININ TARİHSEL GELİŞİMİ
UZAKTAN EĞİTİM Prof.Dr.Petek Aşkar
Osman SAKA- Bilişim 2000 Prof.Dr. Tanju Aktuğ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç.Dr. Ziya Alkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Murat Sincan Hacettepe.
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi
3.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
Proje Konusu: KOÇ BRYCE
UE TEKNOLOJİLERİ Ders UZAKTAN EĞİTİMİN TEMELLERİ Ders Sorumlusu
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Uzaktan Eğitimde Kavramsal Çerçeve
BİLGİ OKURYAZARLIĞI EĞİTİM PROGRAMI TASARIMI ÇALIŞTAYI
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
PLANNING FOR NEOMILLENNIAL LEARNING STYLES Shifts in students’ learning style will prompt a shift to active construction of knowledge through mediated.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
İnternete Dayalı Eğitimde Oluşturmacı Yaklaşım Deneyimi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
UZAKTAN EĞİTİM.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHÇESİ ve KURAMLARI
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Eğitim Bilimine Giriş Turgay Baş 1.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
SANAL SINIF UYGULAMASI
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
EĞİTİM SİTELERİNİN YÖNETİMİ
UZAKTAN EĞİTİM.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

WEB TABANLI ÖĞRETİM

KONU BAŞLIKLARI Web Tabanlı Eğitimin Tanımı Uzaktan Eğitimin Tanımı ve Tarihçesi E-öğrenme Kavramı Uzaktan Eğitim ile E-öğrenme İlişkisi Türkiye’de Web Tabanlı Eğitim Web Tabanlı Eğitimin Avantajarı WTE Türkiye’deki Örnekleri WTE Teknolojileri WTE Altyapısı

WEB TABANLI EĞİTİMİN TANIMI WEB Tabanlı Eğitim (WTE), eğitimin zaman ve mekandan bağımsız olarak yürütüldüğü; bilgisayarın bir araştırma ve iletişim amacıyla, öğretim ve sunum aracı olarak kullanıldığı eğitim modeli olarak tanımlanabilir.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR? Uzaktan Öğretim, fiziksel olarak öğrencilerin bulundukları yerlerde olmasını gerektirmeksizin, teknolojinin imkanlarından yararlanılarak, öğrenci ve öğretmenlerin bir sanal dershane ortamında değişik şekillerde karşı karşıya getirildikleri, planlı bir öğretim şeklidir. Uzaktan eğitim aynı zaman ve mekanı paylaşmayan öğrenci ve öğretmeni teknoloji yoluyla bir araya getirerek öğretimi, öğrenmeyi gerçekleştirmektir.

UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHÇESİ Mektupla Öğretim Radyo ve Televizyon Yayınları Açık Öğretim Kurumları Telekonferans Internet ve Web 1. Nesil 3. Nesil 4. Nesil 2. Nesil 5. Nesil

TARİHSEL GELİŞİM Dışardan sınava alma uygulaması, Yazılı iletişimi esas alma, Radyo ve TV’yi esas alma, Kitle iletişimini esas alma, Bilgisayar ve çoklu ortamları esas alma, Bireysel ve kitlesel süreçleri bütünleştirme, Örgün ve yaygın eğitim kurumlarını bütünleştirmeyi esas alan örgütlenme Uzaktan eğitim sistemini küreselleştirme gibi farklı nitelikte değişik aşamalardan oluşmaktadır.

E-ÖĞRENME KAVRAMI E-öğrenme, platform olarak internetle birbirine bağlı olan bilgisayarların kullanıldığı, en iyi tanımını “etkin” ve “etkileşimli” sıfatlarında bulacak bir uzaktan eğitim modelidir. E-öğrenmenin kullanıldığı alanlar

UZAKTAN EĞİTİM VE E-ÖĞRENME İLİŞKİSİ

TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM VE E-ÖĞRENME Uzaktan eğitim ile ilgili konulmuş hedefler ve eylemler şöyledir: Bilgi Toplumu Stratejisinin oluşturulması, İnternet altyapısının ülke genelinde en uç noktalara kadar yaygınlaştırılması, Uzaktan eğitim platformu sağlamak amacıyla bir eğitim portalı prototipinin oluşturulması, Bilgi teknolojilerini etkin kullanacak şekilde okul müfredatlarının yenilenmesi, Öğretmenlerin yeni teknolojiyi kullanma becerilerini artırmak için hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesi, Kurs ve sertifikasyon eğitimlerini teşvik etmek, bu eğitimlerin ulusal ve uluslar arası geçerliliğini sağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmak

AVANTAJLARI Dersi tekrar etme olasılığı Öğrenme süresinde düşüş Düşük maliyet Standartlaşmış eğitim Akılda kalma oranında artış Aktif katılım Anında geri bildirim Diğer kaynaklara erişebilme esnekliği Yer ve zaman esnekliği Eğitim performans değerlendirilmesi ve raporlanması Simülasyon olanağı Birçok değişik öğrenme metodu içermesi

TÜRKİYE’DEKİ ÖRNEKLERİ Ahmet Yesevi Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Atılım Üniversitesi Avez A.Ş. Boğaziçi Üniversitesi Cisco System İstanbul Teknik Üniversitesi Milli Eğitim Bakanlığı ODTÜ Sakarya Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi

WEB TABANLI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ SENKRONİZE (EŞ ZAMANLI) Sesli Telekonferans Chat Odaları Video Telekonferans ASENKRONİZE (EŞ ZAMANLI OLMAYAN) E-mail Listservs Bulletin Boards

HYPERMEDİA VE MULTİMEDİA Hypermedia; metin, grafik, gerçek hareketli görüntü, canlandırma ya da ses biçimindeki farklı bilgi birimleri ile bu birimler arasında kullanıcının kolaylıkla hareket edebilmesine elverişli bağlantı olanakları içeren bilgisayar yazılımlarıdır. Multimedya (Çoklu ortam uygulamaları); ses, video, görüntü ve yazılı metinlerin bir konuyla açıklamak için birlikte kullanılmasıyla oluşur.

WEB TABANLI EĞİTİMİN ALTYAPISI

TEKNİK DESTEK KOC BRYCE, çözüm ortaklığı yaptığı Oracle, Cisco, Koc.Net ve Koç Sistem ile birlikte teknolojik açıdan da ihtiyaç duyulan tüm donanım, yazılım ve danışmanlık hizmetleri için destek sağlamaktadır. TSP (Training Service Provider) hizmeti ile uzaktan eğitim yazılımı, platform ve hazır eğitim içerikleri KocBryce tarafından sağlanmaktadır. Eğitimler internete uyumlu programlar ile hazırlanmaktadır. Flash Shockwave Dreamweaver Directory

ÖRNEKLER http://farabi.selcuk.edu.tr/suzep/ https://ssl.isnet.net.tr/ofis/demo.htm# http://www.meslekegitimleri.com/e-buyem/ http://www.meslekegitimleri.com/sau/ http://www.meslekegitimleri.com/e-buyem/e-ogrenme.html http://www.virtual-college.co.uk/elearning/elearning03.asp http://www.yesevi.edu.tr http://www.aof.anadolu.edu.tr

TEŞEKKÜRLER