J.K. ROWLİNG.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Advertisements

DÜNYA’MIZ NASIL OLUŞTU? HAZIRLAYAN: Hülya ARSLAN
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
AŞK VE GURUR.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
Günay GEÇKİN Fen Bilgisi Öğretmeni
AB Hakkında Genel Bilgiler
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
Emily Brontë. Emily Jane Brontë ( ) Romantizm akımının en güçlü eserlerinden birini yazmış İngiliz edebiyatçı. Emily Jane Brontë ( )
ISAAC NEWTON.
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
Alexander Graham Bell.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
YAZILI EDEBİYAT Türklerin GÖKTÜRK alfabesini kullanmasıyla başlayan dönemdir. Daha eskilere ait maalesef herhangi bir eserimiz yoktur. Tarihi bilinen en.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Problem Çözme Ve Problem Çözme Stratejileri Ödevi Cihan GÖÇ
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Matematik Cahit arf.
ÖZNUR KARAELOĞLU.
DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI EDANUR ACAR
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
AVRUPA BİRLİĞİNİN ORTAK POLİTİKALARI
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
İMRAN KERİMOV.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
MÜGE İPLİKÇİ.
ERGENLİK: FIRTINALI DÖNEM AMA KİMİN İÇİN? Dr. Gülden AYKANAT İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi.
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Ocak – 31 Aralık 2014 Etkinlikler.
PEYAMİ SAFA.
Toplama-Çıkarma-Çarpma-Bölme
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
JACK LONDON
LATİN AMERİKA BREZİLYA VENEZUELA.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DANS SPORLARI TOPLULUĞU
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak Ocak1976.
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
DEĞİŞEN AİLE Kazanım: Aile yaşamında değişen kadın erkek rollerini fark eder. 12. Sınıf 61 nolu kazanım etkinliği.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
HATİCE TAŞPINAR GREGOR MENDEL.
Stephenie MEYER.
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
ORTAÇAĞ’DAN RÖNESANSA
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
HEM Şİ RE L İ DERLER İ M İ Z YRD. DOÇ. DR. SEV İ M ÇEL İ K.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
TOLGA GÜMÜŞAY.
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
Jean Jacques ROUSSEAU. 1712’de Cenevre’de doğdu. Annesini erken yaşta kaybedince, bütün eğitimini babasından aldı. Fransız ve eski Yunan edebiyatının.
Sunum transkripti:

J.K. ROWLİNG

J.K. ROWLİNG KİMDİR? Harry Potter serisinin yazarıdır. Asıl adı Joanne Rowling'dir . Kathleen kendisine verilen ikinci ad olmamasına rağmen Rowling, büyük annesinin onuruna bu adı almıştır.

Hayatı… Rowling 25 Aralık 1965'te , ingiltere'de doğdu . Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu.

Hayatı… Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan sonra Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı. İlk Eserini "tavşan" adlı kitapla 6 yaşındayken yayınlamıştır.

Hayatı… İsmini "J.K. Rowling" olarak kullanmasının sebebi, ilk kitabın yayımcısı Blommsbury'in korkusudur. Blommsbury; genç erkeklerin, kitabın yazarının kadın olduğunu öğrendiklerinde, kitabı okumamak istemesinler diye ismini erkek ismine benzetmek için "J.K. Rowling" şeklinde kullandı.

Hayatı… Küçükken herkes onu "Jo" diye çağırırdı sadece birisi ona çok kızgınken "Joanne" derdi. Bu sırada, Rowling'in aklında büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikâyesi vardı.

Hayatı… Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikâye üzerinde yoğunlaştı. Ve yolculuk sonunda Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının temel hikâyesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikâyeyi kağıda dökmeye başladı.

Hayatı… Rowling daha sonra Portekiz'e taşınarak burada İngilizce öğretmenliği yapmaya başladı. 16 Ekim 1992'de Portekizli televizyon gazetecisi 'le evlendi ve 27 Temmuz 1993'te ilk çocuğu Jessica Rowling Arantes'i dünyaya getirdi. Çift 1995 yılında ayrıldı.

Hayatı… Aralık 1994'te Rowling ve kızı, kız kardeşine daha yakın olmak için Edinburgh'a taşındı. Tek geçim kaynağı işsizlik maaşı olan Rowling, ilk kitabını burada şimdi bir Çin lokantası olan Nicolson's Café'de tamamladı.

Hayatı… Rowling aynı zamanda Edinburgh Üniversitesi'nde bir yıllık bir yüksek lisans diploması için okudu ve 1996 yılında buradan mezun oldu... Rowling'in Harry Potter serisi tüm dünyada 400 milyon kopya satarak hem kitabı hem de yazarını büyük bir üne kavuşturdu.

Hayatı… Eser, çocukların gözünden alabildiğine engin bir hayal dünyasına seslendiğinden son derece büyük bir ilgiyle okundu ve bir anda çok satan kitapların en başına yükseldi.

Hayatı… Doğal olarak yazar Rowling' de kitaptan edindiği 1 milyar doları aşan servetiyle bir kitap yazarak dolar milyarderliğine çıkan ilk kişi oldu ve Rowling aynı zamanda İngiltere'nin en zengin kadını ünvanını elde etti. Rowling'in kitaplarından edindiği büyük başarısının yanında aile yaşantısı da her zaman istediği düzeyde.

Hayatı… 26 Aralık 2001'de Rowling, Pertshire'daki evinde küçük bir törenle Neil Murray adında bir doktorla evlendi. Rowling, 23 Mart 2003'te David Gordon Rowling Murray adını verdiği ikinci çocuğunu dünyaya getirdi .

Hayatı… Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabını kocası Niel'la çocukları Jessica ve David'e ithaf etti. 23 Ocak 2005'te Rowling, Mackenzie Jean Rowling Murray adını verdiği üçüncü çocuğunu dünyaya getirerek üç çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirdi.

Hayatı… Rowling, Harry Potter serisinin altıncı kitabı Harry Potter ve Melez Prens adlı kitabı kızı Mackenzie'ye ithaf etti.

Eserleri… Harry Potter ve Felsefe Taşı

Eserleri Harry Potter ve Sırlar Odası

Eserleri Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Eserleri Harry Potter ve Ateş Kadehi

Eserleri Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Eserleri Harry Potter ve Melez Prens

Eserleri Çağlar Boyu Quidditch