Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
Sunu: akie
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Şerife duran bilmeceler
BİLMECELER.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Edward Burne-Jones The Godhead Fires Ayrılanlar Ağlamalıdır ayrılanlar ayrıldıklarında. Her ayrılık kanıtıdır çünkü o bitmez arayışımızın boş çıktığının.
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Bahar, yalvarırım çek git isine!..
Aşkı Aramak....
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Yıktın Mavi Hayallerimi
Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
SERBEST OKUMA METİNLERİ
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
Uyandırılma tedirginliği olmadan huzur içinde dalınan uykudadır.
AŞKLaRıM.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
FİİL ÇEKİMLERİ.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
NERDESİN İSHAK SAKA.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Günü Sevgiyle Başlat.
Anneme mektup Şiir : Nurgül Yenigün 05/2006.
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
 Yoklu ğ un varl ığı n ate ş ten g ö mlek yoklu ğ un ondanda k ö t ü m ü mk ü n de ğ il senle g ü lmek yoklu ğ un ondan da k ö t ü. bu belay ı a ş k.
Hazırlayan Halil AYCAN Sınıf öğretmenliği(i.ö.) 1/B
Uykuların kaçar geceleri
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.

SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
SENİ DÜŞÜNDÜĞÜMDE... Müzik Brave Heard Film Müziği.
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat eden onun için hotu zaten. Dans edelim gel! Doldrulamadı hala yeri, Gülden a ğ zının öpücükleri Kalbimde öldü ğ ünden beri. Dans edelim gel! Dizi dibinde oturdu ğ um Zamanları hatırlıyorum; Bu, i ş te bütün varım yo ğ um. Dans edelim gel! Paul Verlaine DANS EDEL İ M GEL

İ lk günden hatırlarım etrafını saça ğ ın, Bir asma ku ş atırdı körpe filizleriyle. Kokularla cezbedip küçük, çapkın ku ş ları, Bu ğ ulu taneleri uzardı pencereye. O baldan salkımları bize yakla ş tırırdı Uzatarak annemiz bembeyaz ellerini, Biz,onun çocukları geri verirdik tekrar Ku ş lara üzümleri, emilmi ş dallarını. Seneler aktı gitti, artık ne ku ş, ne anne Biçare ya ş lı asma sarardı ve çürüdü. Kapıyı, duvarları vah ş i otlar bürüdü, Ve ben, ben a ğ lıyorum, o günlerin pe ş inde. ESK İ EV (Alphonso de Lamartine )

Ne giydi ğ ini yaz bana! Sıcak tutuyor mu? Uyudu ğ un yeri yaz bana! Yumu ş ak mı? Nasıl göründü ğ ünü yaz bana! Yüzün aynı mı? Neyi özledi ğ ini yaz bana! Kolumu mu? Nasıl oldu ğ unu yaz bana! Rahat mı? Sana neler yaptıklarını yaz bana! Cesaretin yetti mi? Ne yaptı ğ ını yaz bana! iyi ş eler mi? Neler dü ş ündü ğ ünü yüz bana! Beni mi? Sorulardır sana bütün verebildi ğ im Ve gelen yanıtları kabullenmeliyim Yorgunsan, uzatamam sana elimi. Ya da açsan seni besleyemem sanki bu dünyüdü hiç yokmu ş um Unutmu ş um gibi seni. (Çeviren: Turgay Fi ş ekçi) SORULAR(Bertolt Brecht)

Ah o yarıda kalan öpü ş lerin ate ş i, Kalplerimizi yakan, O serin ak ş amlarda ko ş arız deli gibi Bulamayız o yeri. Kaç kere yarım kaldı. Kaç kere... sarma ş dola ş, Ben ra ş eler içinde. Arzu içinde yanan dudaklarımda tela ş, Seninkilerde tela ş... Olmayacak bugün de. Bir tek defa öpü ş sek ş öyle bir kana kana Rahat ölebiliriz. Ate ş ça ğ ırıyor bak, gitmem lazım o yana. Neden daha acaba biz Vakit geçirmekteyiz? (Türkçesi: O.Veli Kanık) YARIDA KALAN(Endre Ady)

Seni - yalnız seni der yüre ğ im Yalnız seni - yalnız seni - yalnız seni Günümde gecemde nice tutkularım Seni der - yalnız seni - yalnız seni Bir ı ş ık dile ğ i ş avklanır karanlıklarda Derininden derininden seslenir bilincin Yalnız seni der - yalnız seni - yalnız seni Nasıl çarparsa vargücüyle karayel Durgunlu ğ a suskunlu ğ u -son- diye Öyle çarpar a ş kına ba ş kaldırı ş ım Öyle çarpar - öyle ses verir acılı : Yalnız seni der - yalnız seni - yalnız seni - yalnız... SEN İ, YALNIZ SEN İ (Rabindranath Tagore )

İ lk günden hatırlarım etrafını saça ğ ın, Bir asma ku ş atırdı körpe filizleriyle. Kokularla cezbedip küçük, çapkın ku ş ları, Bu ğ ulu taneleri uzardı pencereye. O baldan salkımları bize yakla ş tırırdı Uzatarak annemiz bembeyaz ellerini, Biz,onun çocukları geri verirdik tekrar Ku ş lara üzümleri, emilmi ş dallarını. Seneler aktı gitti, artık ne ku ş, ne anne Biçare ya ş lı asma sarardı ve çürüdü. Kapıyı, duvarları vah ş i otlar bürüdü, Ve ben, ben a ğ lıyorum, o günlerin pe ş inde. ESK İ EV(Alphonso de Lamartine)