AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Advertisements

HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu Mali Denetimi Visa Paajanen.
Yıldız Teknik Üniversitesi
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Temel Kavramlar
AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANI FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tanınma / AKTS ve DE 7 Mayıs 2012 Prof. Dr. Lerzan.
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Dünyanın En Büyük On Bir Açık Üniversitesinde İnternete Dayalı Eğitim Uygulamaları Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk Öğr. Gör. Ruşen Yılmaz.
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
Son Sınıf Tıp Öğrencileri & Yaşam Boyu Öğrenme Murt, Çekmecelioğlu, Önal, Yavuz
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
Uzaktan Eğitim Uygulamalarında Kalite ve Standartlar
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
OHSAS NEDİR? FİRMA ADI.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Değişiklik Yapılan İhtilaf Direktifinin Yeni Hükümleri Peter.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
VETERİNER HEKİMLİK EĞİTİMİNDE AKREDİTASYON
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
SAĞLIK VE SİGORTA YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ I.ULUSAL KONGRESİ KAMU HASTANE BİRLİKLERİ “KAMU HASTANE BİRLİKLERİ YAPILANMASININ SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ” İstanbul.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi
Internet’te uzaktan eğitim dersi tasarımı nesnelci ve oluşturmacı (objectivist and constructivist) öğrenim paradigmalarının karması bir gelişim modeli.
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
PROGRAM GELİŞTİRME VE ÖĞRETİM
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – HAZIRAN 2014 KALITE GELIŞTIRME.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
> > < < GAZÜ KAYSERİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, 2000 EŞ ZAMANLI MÜHENDİSLİK KARA HARP OKULU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Dr. Türkay DERELİ.
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) –
SU MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARLARINDA METOT VALİDASYONU
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
DENETİM İHTİYACI, DENETİM TÜRLERİ VE DENETİM BENZERİ KAVRAMLAR
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE HATA Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM.
1 1-ENQA’ nın YÖ’ deki Ayak İzleri 2-ENQA ve YÖ Kalite Güvence Yönetmeliği 3-Yönetmelik Doğrultusunda yapılanma 4-YÖ Süreçler Kazanımlar Bir Uygulama Bakış.
17 NİSAN 2015 EDU SUMMIT-II. Eğitim Zirvesi 1 FEN, EDEB İ YAT, FEN-EDEB İ YAT, D İ L VE TAR İ H CO Ğ RAFYA FAKÜLTELER İ Ö Ğ RET İ M PROGRAMLARI DE Ğ ERLEND.
ADDIE. ADDIE MODEL İ (JENER İ K MODELLEME) 2 Analiz (Analysis) Tasarım (Design) Geliştirme (Development) Uygulama (Implementation) De ğ erlendirme (Evaluation)
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME. BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME.
Avrupa Yükseköğrenim Alanında Kalite Güvencesi için Standardlar ve Anahatlar European Association for Quality Assurance in Higher Education ENQA, 2005.
TIP EĞİTİMİNDE YENİLİKLER Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Standardize / Simüle Hasta Temelli Tıp Eğitimi Doç. Dr. Muharrem Ak Zirve Üniversitesi Emine-Bahaeddin Nakıbo ğ lu Tıp Fakültesi 1.
Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı Güz 2015 Standartlar
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLERİ
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
Prof. Dr. Hüner Şencan İstanbul Ticaret Üniversitesi
DÜŞÜNCE KALİTESİ ve KÜRESEL YÖNETİM
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Tanınma / AKTS ve DE Prof. Dr. Lerzan ÖZKALE Bologna Uzmanı
European Association for Quality Assurance in Higher Education
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence CengİZ Hakan AYDIN, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

“Kalite asla bir kaza değil, üst düzey hedeflerin, samimi çabaların, doğru yönlendirmenin ve becerikli biçimde icranın sonucudur; birçok seçenek arasından en akıllı seçimi yapmaktır.” –William A. Foster

KALİTE NEDİR? Sürekli gelişmeyi içerir Önlemler alınarak (çaba harcanarak) elde edilebilir Sıfır ‘0’ hata anlamındadır Hataların düzeltilmesini amaçlar Natarajan, R. (2000). The role of accreditation in promoting quality assurance of technical education. International Journal of Engineering Education, 16(2), 85-96.

KALİTE NE DEĞİLDİR? Muğlak değildir Denetlenerek ve test edilerek elde edilemez Kalite düzeyleri yoktur Natarajan, R. (2000). The role of accreditation in promoting quality assurance of technical education. International Journal of Engineering Education, 16(2), 85-96.

KALİTE ALGISI Öğrencilerin öğrenmesi ve memnun olması Az bütçe ile geniş kitlelere eğitim imkanı Kurumsal itibar

YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE EUA, 2004 - Quality assurance: A reference system for indicators and evaluation procedures. ENQA, 2009 - Standards and guidelines for quality assurance in the European higher education area.

YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE DIŞ İç

İÇ KALİTE GÜVENCE İLKELERİ Kalite güvence için politika ve süreçlere sahip olunması Programların ve verilen derecelerin onaylanması, izlenmesi ve periyodik olarak gözden geçirilmesi Ölçme-değerlendirmede şeffaf ve tutarlı olunması Nitelikli ve beceri sahip öğretim elemanlarının bulunması Öğrenci destek malzeme ve süreçlerinin mevcut olması Geribildirim sistemlerinin olması ve işletilmesi Programlar ve verilen diplamalar konusunda kamuya açık olunması

DIŞ KALİTE GÜVENCE İLKELERİ İç kalite güvence sistemlerinin etkililiği üzerine odaklanma Dış kalite güvencede açık ve önceden belirlenmiş ölçütlerin işe koşulması Dış kalite güvencenin bağımsız kurumlarca gerçekleştirilmesi Bir değil belirli aralıklarla kalite güvence süreçlerinin takip edilmesi …

KALİTE GÜVENCE Mİ? AkREDİTASYON MU?

AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENMEDE KALİTE GÜVENCE

AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENMEDE KALİTE GÜVENCE ENQA, 2010 - Quality assurance in eLearning

KATALON AÇIK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ CIPP Program Değerlendirme Modeli İçerik (Content) Girdi (Input) Süreç (Process) Ürün (Product)

UNIVERSITY OF WISCONSIN-MADISON KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ Mantık Modeli Program Değerlendirme Durum Girdiler Çıktılar Sonuçlar-Etki Varsayımlar Dış Faktörler

AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENMEDE KALİTE GÜVENCE CoL, 2000 - Quality assurance in open and distance learning: Toolkit

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURUM PROGRAM DERS

KALİTE GÜVENCE STANDARTLARI TASARIM VE GELİŞTİRME UYGULAMA VE YÜRÜTME ANALİZ ve GERİBİLDİRİM HEDEF AMAÇLAR ÇIKTILAR TEKNİK ALTYAPI ARGE ÖLÇME DEĞERLENDİRME

“Kalite bir eylem değil, alışkanlıktır.” –Aristotle

AçIk ve Uzaktan Öğrenmede Kalite Güvence Cengiz Hakan AYDIN, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ CHAYDIN@ANADOLU.EDU.TR