Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Advertisements

Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Elektrik Piyasası Kanunu
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
TÜRKİYE DE ÇİĞ SÜTÜN TOPLANMASI VE KALİTESİ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Aralık 2012.
2012 YILINA AİT ÖZET SUNU T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
Mevcut Durum ve Gelecek Vizyonu 18 Temmuz 2012 Sakarya
Tarife Dışı Dış Ticaret Politikası Araçları
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 28 Ağustos 2014.
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Tarım Pazarı Ortak Organizasyon Komitesi 16 Nisan 2014 KOYUN&KEÇİ PAZAR DURUMU.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI
Üretim Kotaları ile ilgili Mekanizmalar
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 17 Temmuz 2014.
KESİLEN HAYVANLAR UKES’TE KAYIT ALTINA ALINIYOR
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
* AB UYUM SÜRECİNDE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI ve MEVCUT TABLO *Bu sunu, sadece Tarım Bakanlığının açıklamalarının yer aldığı kaynakta gösterilen basın haberinin.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Ekim AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN May / June SURVEY CANLI HAYVAN May / June SURVEY.
KOYUN&KEÇİ PAZAR DURUMU 22 Eylül DG AGRI C3 Forecast working group 22 Eylül 2014 Ağır ve Hafif Kuzu Karkasları için AB Ortalama Pazar Fiyat Gelişimi.
26 Ağustos 2010 AB Sığır ve Dana Eti Pazar Durumu.
TÜRKİYEDE ÇİFTÇİNİN ÖRGÜTLENME DESENİ VE KOOPERATİF DIŞI ÖRGÜTLENME MODELLERİ Prof.Dr.Murat YERCAN.
20 Eylül 2012 AB Koyun ve Keçi Pazar Durumu. DG AGRI, Man Com 20 September  Ağır Kuzu: >13 kg ca, 12 Üye Ülkenin Ortalamas  Hafifi Kuzu:
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Mart DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 HAZİRAN ÜRETİM % DEĞİŞİM BAŞ % DEĞİŞİM BAŞ BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE DANA Toplam Sığır Ocak-Mart 12/11 GENÇ SIĞIR.
22 Mart 2012 AB Sığır ve Dana Eti Pazar Durumu. 2 AB Büyükbaş Hayvan: Toplam (Aralık 2011) AB Üretimi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 20 Eylül AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN.
GÜMRÜK KIYMETİNİN TESPİTİ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 29 Ağustos 2013.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Şubat Şubat AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Kasım 2014 ile Ocak-Kasım 2013 kıyaslaması.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Mayıs Mayıs AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Şubat 2015 ile Ocak-Şubat 2014 kıyaslaması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 23 Ocak AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ VARLIĞI CANLI HAYVAN Mayıs / Haziran Araştırması CANLI HAYVAN Mayıs / Haziran Araştırması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Mayıs AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN Aralık Araştırması CANLI HAYVAN Aralık Araştırması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 11 Aralık 2014.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 28 Ağustos Ağustos !!! Bazı Üye Devletlerden veriler kesin değildir ve bu tabloda bulunmamaktadır AB Üretimleri.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 27 Ağustos 2015.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 6 Kasım DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Kasım AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition Bölüm 5: Tarifeler.
KOYUNCULUKTA PRATİK RASYON HAZIRLAMA
HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 1 Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
1 of 31 PART VII The World Economy © 2012 Pearson Education Dış Ticaret Teorisi ve Dış Ticaret Politikası: Mutlak ve Mukayeseli Üstünlük teorileri.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 NİSAN AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 20 Temmuz 2017.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Ocak 2016.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİ
ULUSLARARASI TİCARET.
Sınıflandırma konusundaki ulusal mevzuat Örnekler: Polonya ve Hollanda
Ekonomik Krizden Etkilenen Bir Broiler İşletmesinde Verimliliğin İrdelenmesi Nilüfer BOZKURT YÜKSEK LİSANS TEZİ.
Denetimlerin düzenlenmesi
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Sunum transkripti:

Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim

Sığır Eti Koyun ve Keçi Eti Kuru Yem Süt ve Süt Ürünleri Kanatlı Eti ve Yumurta

Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim

Düzenleme : 1980 Son şekli : 1988 Pazar Dönemi: 1Ocak-31Aralık Koyun ve Keçi Eti AB Koyun ve Keçi Eti Ortak Piyasa Düzeni

Koyun karkası bazında, Topluluk pazarındaki normal mevsimsel değişiklikleri dikkate alarak haftalık olarak düzenlenir, Temel Fiyat

Dereceleme Cetveli; 1.-Kuzular; 12 aylıktan küçükler 2.-Diğer koyunlar Kalite ve Standartlar..../..

Sınıflandırma; Yağ içeriğine ve uygunluk esasına göre, Derecelendirme zorunlu değildir, ancak pazar fiyatı rapor etmekte olan kesimhaneler fiyatları takip edebilmek için genellikle bu sistemi uygulamaktadırlar...Kalite ve Standartlar

Temsili topluluk pazarlarındaki standart kalite koyun karkası için ağırlıklandırılmış ortalama fiyattır Piyasa Fiyatı (Temsil Fiyat).../..

Pazar fiyatını rapor etmekte kullanılan spesifikasyonlar üye ülkelerde değişmekle birlikte, pratikte temsili piyasa fiyatının belirlenmesinde sadece kuzulara ilişkin özel karkas kategorileri kullanılmaktadır....Piyasa Fiyatı (Temsil Fiyat)

Her bir üye ülkeye verilen ağırlıklandırma, o ülkenin toplam topluluk üretimi içindeki payını yansıtmaktadır....Piyasa Fiyatı (Temsil Fiyat)

Yıllık Damızlık Koyun Primi; Haftalık Topluluk pazar referans fiyatı ile mevsimlik düzenlenen temel fiyat arasındaki farktan %7’lik indirim yapılmak suretiyle bulunmaktadır, Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

...Yıllık Damızlık Koyun Primi; Kiloca ağır kuzu veren (45 günlükten büyük 25 kg üzerinde canlı ağırlık) dişi koyun başına ödenmektedir. Kiloca hafif kuzu veren dişi koyun ve keçiler yıllık temel dişi koyun priminin %80’ine tekabül eden bir prim hakederler. Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

Az Gelişmiş Bölge Primi Göreceli olarak az gelişmiş bölgelerdeki yetiştiriciler ilave bir ödeme için başvurabilirler. Az gelişmiş ülkeler için yapılan bu ek ödemeler yıllık dişi koyun primi hesabından bağımsızdır Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

Özel Depolama İmkanı; Pazar fiyatı,mevsimsel olarak düzenlenen temel fiyatın %70 düzeyine inerse, ihale prosedürü takip edilerek özel depolama sağlanmaktadır Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

İstisnai Piyasa Destek Önlemleri Hayvan hastalıklarından korunmak amacıyla uygulanmakta olan önlemler nedeniyle serbest dolaşım açısından kısıtlamalara dayalı problemler yaşanması halinde yürülüğe konulabilmektedir, Belli bir ülke için belli bir dönem uygulanır. Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

İthalat-İhracat Koyun ve keçi eti ithalatı ortak gümrük tarifesinde yer alan ithalat vergisine tabidir.Topluluğa ihraç edilen ve topluluktan ithal edilen koyun ve keçi etleri lisansa tabidir. Halihazırda ihracat subvansiyonu uygulanmamaktadır. Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

Prime Uygunluk Kriterleri Elde Tutma süresi Koyun ve keçilerin prime uygunluğu Bireysel kotalar Üye ülkeler çevre koruma önlemleri Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

Azami Garanti Düzeyi Prim ödemesi yapılacak olan dişi koyun ve keçinin toplam sayısı AB için baştır. Bu üye ülkelere, dolayısıyla üreticilere bireysel limit (kota) olarak paylaştırılmaktadır Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

Kota Transferi Üreticilerin iç varlıkları ve üretim kapasitelerinde değişiklik yapmasına imkan sağlamak için kota transferi ve ulusal rezerv oluşturma imkanı verilmektedir. Ulusal kota rezervi, öncelikli işletmelere destek imkanı vermektedir. Üreticiye Yapılan Destek ve Ödemeler

Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim SON