2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı Haziran 2012 Ankara.
Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Devlet Desteği
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Şubat.
Tematik Proje Destek Programı
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi
PAZAR ARAŞTIRMASI PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ Destek oran ve limitleri Destek kalemleri % $ (proje başına) ŞİRKETLER % $ (proje başına)
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ No: 2010/6)
YURTDIŞINDA FİRMALARIMIZA SAĞLANAN DESTEKLER. İÇERİK 1. Ekonomi Bakanlığı Destekleri 1.1. Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımı Desteği 1.2.Yurt.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TSÜAB ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER
EKOMOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİ DESTEĞİ. İhracat Genel Müdürlüğü | KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Çevre Desteği Amacı: Çevre, kalite, gıda.
2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
TIBBİ CİHAZ REKLAM VE TANITIM FAALİYETLERİ
Teknik Müşavirlik Sektörünün Desteklenmesi 2014/10 sayılı Karar Kapsamlı müteahhitlik projelerinin yurtdışında üstlenilmesi; projelerin teknik şartnamesinin.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
SEMİNER TİM AKADEMİ 2023 – İNGİLTERE PAZARI 3 MAYIS GAZİANTEP
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu SAĞLIK TURİZMİ
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ.
DESTEK AMAÇ & KORDİNASYON & UYGULAMACI KURULUŞLAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Sunum transkripti:

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANIMLAR  Sağlık Kuruluşu: Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış veya Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar, üniversite hastaneleri veya bunları işleten şirketler  Sağlık Turizmi Şirketi: Yurt dışından gelen hastalara rehberlik, danışmanlık ve organizasyon hizmetleri sunan şirket

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANIMLAR  İşbirliği kuruluşu: TİM, TOBB, DEİK, Ticaret Odaları, sektör dernek, birlik ve benzeri kuruluşlar  Yararlanıcı: Sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri ve işbirliği kuruluşları

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ HASTA YOL DESTEĞİ  Hedef ülkelerden gelen hastaların uçuş giderleri %50 oranında ve hasta başına Dolara kadar desteklenir.  Bu destekten sadece Bakanlıkla Protokol imzalayan sağlık kuruluşları yararlanabilir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİ HEDEF ÜLKELERİ AfrikaAvrupaAmerikaAsyaOrtadoğu AngolaMadagaskarAlmanyaKaradağABDAzerbaycanKatar SudanMaliİngiltereRusyaKanadaÖzbekistanIrak G. SudanMoritanyaHollandaUkraynaTürkmenistanKuveyt D. KongoUgandaDanimarkaRomanyaKazakistan Suudi Arabistan LibyaTunusNorveçİsviçreTacikistanYemen ÇadZambiyaİsveç Lüksemb urg MoğolistanBahreyn GanaSenegalFinlandiyaBelçikaAfganistanBAE NijeryaEtiyopyaFransa Bosna Hersek Pakistan KenyaCezayirArnavutlukKırgızistan Tanzanya Makedonya KamerunKosova

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ RAPOR DESTEĞİ  Pazar araştırması raporlarının giderleri sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketleri için %60 oranında ve yıllık en fazla $ tutarında; işbirliği kuruluşları için ise %70 oranında ve yıllık en fazla $ tutarında desteklenir.  Satın alınacak ya da hazırlatılacak raporlar en fazla 2 yıllık olmalı ve destek alabilmesi için ön onay alınmış olmalıdır.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANITIM DESTEĞİ  Yurt dışında düzenlenen fuar, kongre, konferans, ve/veya bağımsız tanıtım kapsamında yapılan tanıtımlara ilişkin sponsorluk, reklam, pazarlama, tanıtım, danışmanlık, katılım ve organizasyon giderleri desteklenir.  Sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketleri için %50 oranında ve yıllık Dolara *İşbirliği kuruluşları için %70 oranında ve yıllık Dolara kadar desteklenir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANITIM DESTEĞİ  Tanıtım desteği için ön onay alınmalıdır. Ön onay başvurusu tanıtım tarihinden 1 ay önce yapılmalıdır.  Desteklenecek giderler şunlardır: - Sponsorluk giderleri - Tercümanlık giderleri - Organizasyon kira giderleri - Reklam giderleri - Halkla ilişkiler ve danışmanlık giderleri - Fuar katılım giderleri - Tanıtım malzemesi giderleri

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANITIM DESTEĞİ  Yurtdışında gerçekleştirilen görsel, işitsel ve yazılı tanıtım faaliyetlerinin kapsamına radyo, televizyon, gazete, dergi, reklam panoları ve internet sitelerinde yapılan reklamlar girmektedir. Faaliyetin süresi en fazla 3 ay olmalıdır.  Katalog,broşür ve tanıtım malzemeleri her faaliyet için en fazla 5000 $ tutarında desteklenir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ FUAR DESTEĞİ  Sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri ve işbirliği kuruluşlarının yurt dışında düzenlenen fuar, kongre ve konferanslara katılım giderleri %70 oranında ve organizasyon başına Dolara kadar desteklenir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ FUAR DESTEĞİ  “Desteklenen Organizasyonlar Listesi”nde belirtilen fuar, kongre ve konferanslar destek kapsamındadır.  Bir yararlanıcı bir takvim yılı içerisinde bu destekten en fazla 10 kez yararlanabilir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ ARAMA MOTORU DESTEĞİ  Sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri ve işbirliği kuruluşlarının arama motorlarında yapacağı reklamlar %50 oranında ve yıllık Dolara kadar desteklenir.  Desteklenecek arama motorları şunlardır: -Google -Yahoo -Yandex -Baidu

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ YURT DIŞI BİRİM DESTEĞİ  Birim: Yurt dışında açılan ofis, irtibat ofisi veya Türkiye’ye hasta getirilmesi amacıyla faaliyet gösteren ön tanı merkezini ifade eder.  Birimlerin kira giderleri sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketleri için her birim başına %60 oranında ve birim başına yıllık en fazla $ tutarında karşılanır.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ YURT DIŞI BİRİM DESTEĞİ  Birimlerin kira giderleri işbirliği kuruluşları için ise her birim başına %70 oranında ve yıllık en fazla $ tutarında karşılanır.  Yararlanıcı yurt dışı birim desteğinden en fazla 10 birim için yararlanabilir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ YURT DIŞI BİRİM DESTEĞİ  Yararlanıcıların her bir biriminin kira giderleri 4 yıl süreyle karşılanır.  Sağlık kuruluşları ve işbirliği kuruluşları yurt dışına açtıkları ofis ve ön tanı merkezleri için, sağlık turizmi şirketleri ise yurt dışına açtıkları ofisler için destek alabilir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ BELGE DESTEĞİ  Sağlık kuruluşlarının uluslararası akreditasyon ve sertifikalarının giderleri %50 oranında ve belge başına Dolara kadar desteklenir.  Destek kapsamındaki belgeler - Australian Council on Healthcare Standards International - JCI Akreditasyonu - TEMOS Sertifikaları - QHA Trent Akreditasyonu - Accreditation Canada - TÜV Belgeleri

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ BELGE DESTEĞİ  Desteklenecek belgelendirme desteği giderleri: -Müracaat ve doküman giderleri, -Belgelendirme ve tetkik giderleri, -Belge kullanım ücretleri, -Kayıt ücretleri, -Danışmanlık giderleri, -Gözetim giderleri, -Yenileme giderleri.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DANIŞMANLIK DESTEĞİ  Sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketlerinin alacağı danışmanlık hizmetlerinin giderleri ön onay almış olmak koşuluyla %50 oranında ve Dolara kadar destekleniyor.  Danışmanlık desteği konuları: Pazarlama Stratejisi, Akreditasyon ve Yurt dışı Pazar Yapısı  Danışmanlık desteğinden sadece bir kez faydalanılabilir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TİCARET HEYETİ DESTEĞİ  İşbirliği kuruluşlarının düzenleyeceği sektörel ticaret ve alım heyetlerinin ulaşım, konaklama ve organizasyon giderleri %70 oranında ve heyet başına Dolara kadar destekleniyor.  Katılımcıların ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi ve otobüs biletleri  Katılımcı başına günlük 150 Dolar konaklama gideri

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TİCARET HEYETİ DESTEĞİ  Sektörel ticaret ve alım heyetlerinde desteklenecek organizasyon giderleri şunlardır: - Tercümanlık giderleri - Organizasyon kira giderleri - Reklam giderleri - Halkla ilişkiler ve danışmanlık giderleri - Toplu transfer giderleri - Tanıtım malzemesi giderleri

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TİCARET HEYETİ DESTEĞİ  Organizasyona katılım sağlayan her bir yararlanıcının en fazla 2 temsilcisinin ulaşım ve konaklama giderleri karşılanır.  En az 8 yararlanıcı katılmalıdır.  Bakanlığın hedef ülkelere yönelik organize ettiği heyetlerde destek oranı %90  Ticaret heyeti ön onay başvuruları heyet tarihinden 1 ay önce yapılmalıdır.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR  Tüm başvurular Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yapılır.  Düzenlenme tarihinden itibaren 6 ay içerisinde Bakanlığa iletilmeyen ödeme belgeleri destek kapsamına alınmaz.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR  Tüm ödemeler bankacılık kanalıyla yapılmalıdır. Nakit ödemeler kabul edilmemektedir.  Destek başvurularında eksik belge olması durumunda eksikler eksik belge yazısı tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tamamlanmalıdır.  İngilizce hariç yabancı dildeki belgelerin yeminli tercümesi gerekmektedir.

SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ