SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR.  Bu kuruluşların kendi özel para kaynakları vardır.  Danışma ve yardımcı birimler bulunmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Advertisements

Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YENİ ORGANİZASYON YAPISINDAKİ BİRİMLERLE YAZIŞMA YAPACAK KURUMLAR İÇİN BİLGİLENDİRME
Standart ve Akreditasyon Daire Başkanlığı
Mustafa taşdemir İstanbul halk sağlIğI müdürü
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
MALİYE BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA
SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI
Bilindiği üzere Ülkemizden Rusya Federasyonu’na bitkisel gıda ürünleri ihracatımız tarihinde yürürlüğe giren Mutabakat Zaptı ile
DENİZ ÇEVRESİNİN PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERLE KİRLENMESİNDE ACİL DURUMLARDA MÜDAHALE VE ZARARLARIN TAZMİNİ ESASLARINA DAİR KANUN Kanun Numarası            
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
PATNOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI SU VE KANALİSAZYON MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI FAALİYETLERİ.
SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA ÖRGÜTÜ
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE (HSSGM) STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMALARI Volkan Erkan 12 Ocak 2005.
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SHGM)
SAĞLIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI VE KBRN HİZMET GRUBU PLANI
HEMŞİRE NE YAPAR?.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Takdirname ve Ödüllendirme
1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDE SPOR YÖNETİMİ.
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
TRANSİT REJİMİ.
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2. ) DELIVERED AT PLACE ( DAP ) a
TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
TEMEL KAVRAMLAR VE SAĞLIK HUKUKU
SAĞLIK BAKANLIĞININ GÖRVLERİ VE SAĞLIK HİZMETİ VEREN KURUMLAR
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
Ulusal & Uluslararası Kuruluşlar
HALK SAĞLIĞI BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ Gülseher SANAÇ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
Kuruluş Yılları Dr. Adnan Adıvar Dönemi Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde sağlık hizmetleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlük tarafından.
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ.
Sunum transkripti:

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR

 Bu kuruluşların kendi özel para kaynakları vardır.  Danışma ve yardımcı birimler bulunmaktadır.

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR  Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü  Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı

HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  Merkezi İstanbul’dadır.  Asıl görevi; yurt dışından ülkemize girebilecek bulaşıcı hastalıklarla ilgili önlemler almaktır.  Yurda giriş-çıkış yapan kişilerin sağlık kontrollerini yürütür.  Taşıtlarda sağlıkla ilgili önlemleri aldırır.

HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  Kara sularımız içinde seyreden gemilere sağlık hizmeti sunar.  Bunun karşılığında ücret alır.  Lozan Barış Antlaşmasına göre; Boğazlardan geçen gemiler sağlık kontrolünden geçmek ve İsviçre altını ile belirlenen ücreti ödemek zorundadır.

HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ  Ulusal ve uluslararası mevzuat ile belirlenen bulaşıcı ve salgın hastalıklardan korunmak ve yayılmasını önlemek,  Karantina hizmetlerini, hizmetin gerektirdiği prensip ve politikaları belirlemek,araştırma ve projeler yapmak, bunları uygulamak,

HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ  Gerek duyulan arazi ve binaları kiralamak, satın almak, kamulaştırmak; kara, deniz ve hava araçlarını satın almak ve kiralamak.  Genel Müdürlük personelinin insan gücü planlamasını yapmak, H.İ.Eğitimlerini yapmak, yeterli ve bu işe uygun personel seçimini yapmak.

HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ  Ülkemize sınırları olan ülkeler ile uluslararası sağlık hizmeti ve eğitim konularında ortak toplantılar ve konferanslar düzenlemek ve uygun olan personelin katılımını sağlamak.  Uluslararası sahalarda ve serbest bölgelerde olan müesseselerin sağlık yönünden ruhsatlandırılması, denetlenmesi ve kontrolünü yapmak.

HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ  Gemilere içme ve kullanma suyu satan tankerlerin ruhsatlandırma işlemlerini yapmak.  İthalat ve ihracat maddelerinden örnek alıp, analizlerini yaptırmak.  Uluslararası antlaşmalar, yasalar, tüzük ve yönetmelikler ile Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek görev ve emirleri yerine getirmek.

TARAF OLDUĞUMUZ ULUSLARARASI SÖZLEŞME VE ANTLAŞMALAR  Lozan Barış Antlaşması  Montreux Boğazlar Sözleşmesi  Uluslararası Sağlık Tüzüğü  Cenazelerin Nakli Anlaşması

ÖLÜLERİN NAKLİNE DAİR BEYNELMİNEL İTİLAFNAME  Denizde Arama ve Kurtarma Uluslararası Sözleşmesi 1979  Milletlerarası Denizde Can Emniyeti Sözleşmesi-1974  Marpol Antlaşması  Barcelona Konvansiyonu

YASALAR  Umumi Hıfzıssıhha Yasası  Turizmi Teşvik Yasası  Çevre Yasası  Deniz İş Yasası  Gümrük Yasası  Kabotaj Yasası  Sahil Güvenlik Komutanlığı Yasası

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI  Şubeler Merkezin yapmakla sorumlu olduğu işleri kendi bölgelerinde yürütürler.  Ülkemizde; halk sağlığının korunmasına yönelik üretim, kontrol ve tanı ile ilgili temel laboratuvar hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş Ulusal Referans Laboratuvarıdır.

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI  Başkanlık 1928 yılında kurulmuştur.  1940 yılında görev, yetki ve sorumlulukları yeniden belirlenmiş.  1983 yılında 181 sayılı K.H.K.ile Sağlık Bakanlığına bağlanmış.  1984 yılında 190 sayılı K.H.K. ile Merkez Taşra Teşkilatı ve Döner Sermaye Saymanlığı Kadroları ile teşkilatlandırılmıştır.

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ  Ülkemizde üretilen veya ithal edilen her türlü ilaç ve kozmetiklerin kontrollerini yapmak araştırma ve laboratuvar hizmetlerini yürütmek,  Gıda kontrol ve beslenme hizmetlerinin gerektirdiği araştırma ve laboratuvar hizmetlerini yürütmek.

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ  Çevre kirlenmesinin önlenmesine yönelik araştırma yapmak ve laboratuvar hizmetlerini yürütmek.  Zehir kontrol ve araştırma hizmetlerini yürütmek.  Koruyucu hekimliğin gerektirdiği aşı, serum, ve diğer biyolojik maddeler üretmek.

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ  İlgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sağlık personelinin hizmet içi eğitim programlarını düzenlemek ve yürütmek.  Yayın ve dokümantasyon hizmetlerini yürütmek.

REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ  Tababet uzmanlık tüzüğü uyarınca uzmanlık eğitimi vermek.  Referans hizmetlerini yürütmek.  Salgın hastalıklarla ilgili araştırma, doğrulama ve laboratuvar hizmetlerini yürütmek.

ÇALIŞMA ALANLARI  Üretim  Kontrol  Teşhis  Eğitim-Araştırma, Standardizasyon, Danışmanlık ve Yayın  İlgili Mevzuat

ÜRETİM  Aşı  Serum  Antijen  Antiserum  Deney hayvanları

KONTROL  Gıda ve gıda katkı maddeleri  Kan ürünleri  Aşı, serum ve diğer biyolojik ürünler  İlaç ve kozmetikler  Çevre sağlığı  Kalıntı analizleri ve diğer sanayi ürünleri

TEŞHİS  Hematolojik  Bakteriyolojik  Virolojik  Biyokimyasal  Hormonal  Tüberküloz, AİDS  Doğrulama, Zehirlenmeler

EĞİTİM,ARAŞTIRMA, STANDARDİZASYON, DANIŞMANLIK VE YAYIN  Hizmet öncesi, Hizmet içi ve asistanlık eğitimi  Referans hizmetleri  Koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik standardizasyon, araştırmalar,  Danışma, zehir danışma, eğitici, tanıtıcı ve süreli yayınlar

İLGİLİ MEVZUAT  Hizmet Yönetmeliği  Disiplin ve Sicil Amirleri Yönetmeliği  Atama ve Görevde Yükselme yönetmeliği