Açık ve Uzaktan Öğrenme - Açık İçerik Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Bu sunum 24 Ocak 2013 tarihinde AB 2013 Konferansı dahilinde düzenlenen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİLERİNE ERİŞİM
Advertisements

Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
Yıldız Teknik Üniversitesi
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEM SİSTEMİ.
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
e-Danışmanlık Açıköğretim Sisteminde
Türkiye’de Uzaktan Eğitim*
Türkiye’de e-Öğrenme Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı 7 Haziran 2002 Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Çalıştayı Süleyman Demirel Üniversitesi.
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
YAEM Bakış Açısı Altında Açık ve Uzaktan Eğitim
Dünyanın En Büyük On Bir Açık Üniversitesinde İnternete Dayalı Eğitim Uygulamaları Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk Öğr. Gör. Ruşen Yılmaz.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğrenme Fırsatları ve e-Öğrenme Hizmetleri AECT Annual International Convention, October 23rd – 27th, 2007 Anaheim, California.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Eğitim Semineri: Kişisel Araştırma Ortamları
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
 Platform Ba ğ ımsız Ki ş isel Ö ğ renme Ortamlarının Tasarımı Ara ş.Gör. İ lker Kayaba ş (Anadolu Üniversitesi) Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Mutlu (Anadolu.
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2012 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti Ocak 2012 İstanbul.
Açık Ders Malzemeleri: Dünyadaki Gelişmeler
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi İlk 500 üniversitenin durumu Dünya nereye gidiyor 0.
CMS ve LMS.
Eğitim ve Eğitim Psikolojisi
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
e-Sertifika Programları
Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Ocak.  Oyun ve oyunun özellikleri  Oyunun psikolojik ve sosyolojik incelemesi  Bireylerin gelişimsel özellikleri ve oyun ilişkisi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
Durumlu Öğrenme (Situated Learning)
YAŞAMBOYU ÖĞRENME BAĞLAMINDA BATI AVRUPA e-SERTİFİKA PROGRAMLARI
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
İnternete Dayalı Eğitimde Oluşturmacı Yaklaşım Deneyimi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı IRMAK KARACA TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF(ÖRGÜN)
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
AÇIK DERS MALZEMELERİ SAMİYE TUNCER
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Alanında Yılları Arasında Türkiye Kökenli Bilim İnsanları Tarafından Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir İçerik Analizi.
ORTAK DERSLERİN UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA VERİLMESİ: ATAUZEM DENEYİMİ
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili.
Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili.
;EEn Hazırlayan: Şahin GÖKÇEARSLAN Gazi Üniversitesi Enformatik Bölümü.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Meral TUTULMAZ & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU
 1950’den günümüze, eğitim hayatında bilgisayarın aktif olarak kullanılmasının sonuçlarından biri olarak hayatımıza giren ve ülkemizde “Kitlesel Açık.
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Uzm. Erdi Okan YILMAZ* Öğr. Gör. Seydi AKTUĞ**
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
EĞİTİM SİTELERİNİN YÖNETİMİ
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Mesleki Yüksek Öğretimde Öğrencilerin Web Tabanlı Öğrenmeye Karşı Tutumları Ar. Gör. Erman Uzun ODTÜ – Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
TALIS (The Teaching and Learning International Survey )
Emre AKADAL Şebnem ÖZDEMİR Dr. Zerrin AYVAZ REİS
Sunum transkripti:

Açık ve Uzaktan Öğrenme - Açık İçerik Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Bu sunum 24 Ocak 2013 tarihinde AB 2013 Konferansı dahilinde düzenlenen «Açık ve Uzaktan Öğretimde Yeni Eğilimler» Panelinde sunulmuştur. Akademik Bilişim 2013, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Ocak 2013

Yeni Kavramlar Open Data / Open Science Data Science 2.0 Open Innovation Open Science Open research e-Learning 2.0 Open Textbook Research 2.0 Open Education Resources Open Content Creative Commons e-Science Personal Learning Networks Open Education Personal Research Environments Science Commons Self-archiving Open Peer Review e-Research Personal Learning Environments Open Access Personal Research Networks Open journals Open Notebook Science Virtual Research Environments

Content is King! 1990’larda ve 2000’lerin başında içerik kraldı. Web 2.0 ve “Open…” hareketi bunu değiştirdi. İçerik artık açık ve her yerde.

Açıköğretim – Açık İçerik Deneyimler – Açıköğretim Uzaktan Eğitim Programları Kapalı içerik, kitap desteği – Açıköğretim e-Öğrenme Portalı Öğrencilik ilişkisi kurmuş herkese açık içerik – Yunusemre Öğrenme Portalı Açık içerik – Günümüzde açıköğretim yeniden yapılandırılıyor İçerik ne durumda olacak?

Öğretim – İçerik İlişkisi Açık ve Uzaktan Öğretimde İçerik öğretim ortamının dışında tutulmalı ve açık hale getirilmeli Öğretim öğrenciye içeriğin “itilmesi” şeklinde değil, öğrencinin içeriği “çekmesi” şeklinde tasarlanmalı

Öğrenme Ortamları Eğitim kurumlarının öğrenenlerin kişisel öğrenme ortamlarını oluşturmalarına destek olması ve yol göstermesi gerekiyor. Öğrenenler dersler sona erdiğinde ya da bir başka öğretim kurumuna yatay – dikey şekilde geçtiklerinde kişisel öğrenme ortamlarını kullanmaya devam edebilmelidirler.

Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler -MOOC KAÇD hareket giderek yayılıyor. Son listeler Stephen Downes’a ait sitesinde bulunmakta. KAÇD (özellikle Connectivist MOOC’lar) öğrenenlerin kendi kişisel öğrenme ortamlarını oluşturmalarını ve öğrenmeyi bu ortam üzerinde içeriği açık kaynaklardan elde ederek sürdürmelerine olanak sağlıyor. Kitlesel öğrenmenin değerlendirilmesi için Learning Analytics adlı araştırma alanı geliştiriliyor.

Açıköğretim - KAÇD Mega üniversiteler zaten kitlesel açık öğretim yapıyorlar. – Anadolu Üniversitesinde ’den fazla öğrencinin kayıtlı olduğu dersler bulunmakta. Online ders içerikleri sunulmakta – Açıköğretim e-Öğrenme Portalına yılda bir milyondan fazla öğrenci erişmekte. Aradaki farklar neler? – Kitlesel, açık, çevrimiçi, ders

Teşekkürler…