TARİHÇE Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
BIMEKS Teknolojinin kalbi burda atiyor
RENKLİ VE EĞLENCELİ BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ ?
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
ECZACIBAŞI İLAÇ.
SAĞLIKLI NESİLLERLE MUTLU BİR GELECEĞE
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
ŞEKER PİLİÇ.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
NESTLE KURUMSAL İŞ İLKELERİ
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
-Keskinoğlu 1963 yılında merhum İsmail Keskinoğlu ve oğulları Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu tarafından kuruldu minyatür bir tavuk çiftliği ile yumurta.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
TEMAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş..
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek.

Keskino ğ lu şirketi 1963 yılında İ smail Keskino ğ lu ve o ğ ulları Fevzi ile Mehmet Keskino ğ lu tarafından Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurulmuştur.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
KALİTE POLİTİKASI Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, kendi sahamızda kaliteden ödün vermeksizin eğitilmiş personelimizle birlikte yükümlülüğümüz.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
 1970’lerin ilk yarısında Nuri Çomu’nun çırçır ve çeltik alanında yaptığı akılcı ve cesur yatırımlarla temellerini atmıştır.  1976 yılında Sunar Özlem.
GÜNEŞ SİGORTA.
53 yıldır her gün işimizde ki ilk gün! ŞEKER PİLİÇ Ayşe YILMAZ
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu  Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen.
LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir.
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
MERVE AKTA Ş B NESL İ HAN Ş AH İ NB BETÜL H İ TAYB Ş ÜHEDA GENÇB
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
Toplam Kalite Yönetimi
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
1963 yılında, Manisa’da İsmail Keskinoğlu’nun girişimleriyle kurulmuştur. Tavukçuluk ve yumurta üretimi ile faaliyetlerine başlayan şirket daha sonra.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
KURUMSAL Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan PETLAS, 1976 yılında kuruldu. Çeşitli girişimlerin ve yoğun çalışmaların.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
İSTANBUL KRAFT TORBA AMBALAJ SAN. TİC. A.Ş.
Sunum transkripti:

TARİHÇE Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır ve halkın ihtiyacı bu şekilde karşılanırdı. Devlet çiftliklerinde, Amerika’dan Marshall yardımı çerçevesinde Türkiye'ye getirilen New Hampshire tavukları vardı. Bu tavukların yumurtalarından cinsiyet tayini yapılmadan civciv çıkarılır ve satılırdı. Sektördeki bu boşluğu fark ederek profesyonel bir yaklaşımla işe başlayan Emek Tavukçuluk, artan damızlık ihtiyacı karşısında kuluçka makinelerine yatırım yaptı. 1973 yılında, haftalık yumurta kapasitesini 14 bin adede yükselterek hedef büyüttü. 1983 yılında, 230 bin 400 yumurta kapasiteli Hollanda yapımı kuluçka makineleri ithal ederek, hızla büyüdü. Amerikan Hy-Line firması ile yapılan ortak çalışmalar sonrasında kurulan damızlık kümeslerinde etlik ve yumurtalık tavuk üretimine geçildi. Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen Emek Tavukçuluk, kuluçka tesisleri ve kesimhanenin kurulması, çiftliklerin artmasıyla 1999 yılında unvan değiştirerek Şeker Piliç adını aldı. Türkiye’nin halka açık iki beyaz et firmasından biri olma özelliği taşıyan Şeker Piliç’in hisse senetleri 22 Şubat 2000’de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı ve Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği çalışmada ilk kez 1997 yılında 493’üncü sırada yer aldı. İlerleyen yıllarda da listenin üst basamaklarına tırmanarak başarısını sürdürdü. Şeker, 2008 ve 2009’da yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırarak, bir taraftan yeni yatırımlarla kapasitesini artırdı, diğer taraftan da markasına önemli yatırımlar yaparak logosunu değiştirdi. 2009 yılı sonunda yeni yüzüyle tüketicisiyle buluşan Şeker, ihracat pazarlarındaki atağıyla da sektörün öne çıkan isimlerinden biri oldu. Yatırımların tamamlanmasıyla üretim kapasitesi 100 bin tona ulaşacak Şeker, 2010 yılında 14 bin metrekarelik kesimhanesini faaliyete geçirdi. İleri işlenmiş ürünlerde ise şu anda 6 bin ton olan üretim kapasitesi yatırımların tamamlanmasının ardından 12 bin tona yükseldi. Türk halkının hak ettiği güvenilir ve sağlıklı piliç eti ve ürünlerini üretme hedefiyle sürekli kendini yenileyen Şeker, Türkiye’nin ve dünyanın lider üreticilerinden biri olma felsefesiyle hareket ediyor. Bu başarı öyküsünün kurucuları, bugünün Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanımız Ali BOR ve Başkan Yardımcımız Osman BOR kardeşlerdir.

YÖNETİM KADROSU ALİ BOR YÖNETİM KURULU BAŞKANI OSMAN BOR YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MACİDE BOR YÖNETİM KURULU ÜYESİ PROF. DR ADEM ÇABUK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ PROF. DR İBRAHİM LAZOL BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ EMRE BOR GENEL MÜDÜR KAAN BOR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI (KURUMSAL VE MALİ HİZ.) BETÜL DEMİREL GENEL MÜDÜR YARDIMCISI (SATIŞ VE PAZARLAMA) BARIŞ ALPAY GENEL MÜDÜR YARDIMCISI (ÜRETİM) FAZIL ÖZPOLAT DENETİM KURULU BAŞKANI ELİF BOR BEKDEMİR KURUMSAL HİZMETLER KOORDİNATÖRÜ HAKAN BOR SATIŞ KOORDİNATÖRÜ ALİ CAN MALİ İŞLER KOORDİNATÖRÜ AHMET YILMAZ YEM FABRİKASI KOORDİNATÖRÜ AV. ÖZKAN KABASAKAL HUKUK MÜŞAVİRİ ONUR KÜTÜKLÜ BAYİLER GRUP MÜDÜRÜ BİROL ÖZEL ŞUBELER GRUP MÜDÜRÜ ESRA BAYKAL KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ FATMA PINAR GÜRSOY FİNANS MÜDÜRÜ MEHMET DOĞAN MUHASEBE MÜDÜRÜ HALDUN TUNCA SATINALMA MÜDÜRÜ ÜLKÜ KILIÇ İNSAN KAYNAKLARI-İDARİ VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ MERCAN ÖNCEL PAZARLAMA MÜDÜRÜ

HEDEF VE İLKELER Misyon Köklü geçmişe sahip Şeker Piliç ailesi, toplumun değişen gereksinimlerini göz önünde bulundurarak piliç eti ve ürünlerini gıda güvenliği ilkelerine uygun şekilde üreten, toplumsal fayda ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan, insana ve çevreye duyarlı bir kuruluştur. Vizyon Şeker Piliç, gıda ve lezzet denince akla gelen ilk kuruluş haline gelmiş, sektörüne yön vererek ilkleri başarmış, markasını yurtdışında tanıtmış ve sahip olduğu kalite bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymış dev bir aile olmaktır. KALİTE ve GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKASI  Şeker olarak beyaz et sektörünün öncü markası olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Markamız, ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğine, ilgili tüm yasal gerekliliklere uygun olduğuna ve şirketimizin yüksek kalite ve gıda güvenliği standartlarına sahip olduğuna ilişkin taahhüdümüzdür.  Müşterilerimiz, işimizin odak noktasıdır. Görevimiz müşteri isteklerini algılamak, beklentilerini hızlı ve etkili bir şekilde karşılamaktır.  Yönetimimiz, kalite ve gıda güvenliği sistemlerine olan bağlılığını, hedefleri belirleyerek, sistemlerin sahiplenilmesi ve uygulanması konusunda liderlik ederek gösterir.  Tüm çalışanlarımız, yönetim sistem kültürünün oluşturulmasından ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesinden sorumludur.  Şirketimiz, yönetim sistem gereklilikleri konusundaki bilincini tüm paydaşlarımız ile karşılıklı faydaya dayalı ilişkiler kapsamında geliştirir.  Mükemmeliyet ve rekabet üstünlüğü sağlamak amacıyla çalışanlarımızın yetkinliği ve gelişimi için düzenlenen eğitimler takım çalışmasını destekler.  Şeker; kalite ve gıda güvenliği faaliyetlerinin tüm süreçlerini, bilimsel verilere dayalı, önleyici yaklaşım, açık iletişim, takım çalışması ve denetimlerle mükemmel olarak yürütmeyi hedefler. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. YÖNETİM KURULU YSADP 01 01.01.2010/02 

HEDEF VE İLKELER  ÇEVRE ve İŞ SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ POLİTİKASI    Yönetim olarak hedefimiz; çevreyi, sürekli iyileştirmek ve sürdürülebilir kalkınma kapsamında korumak, tehlikeleri kaynağında yok ederek sıfır iş kazasına ulaşmak, iş kayıplarını engellemektir.  Bunun için tüm etkinliklerimizde;  ·        İş sağlığı, güvenliği ve çevre ile ilgili yasal mevzuatlara uyarak, gereklilikleri yerine getirmeyi,  ·        Tüm süreçlerimizde teknolojik olanaklar ölçüsünde, her türlü atık oluşumunu ve doğal kaynak tüketimini en aza    düşürerek çevreye olabilecek zararlı etkimizi minimum seviyeye indirgemeyi, ·        Güvenli davranışı temel alarak, tüm faaliyetlerimizde bireysel ve takım sorumluluğunu benimseten iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmayı, ·        Geri kazanım olanağı olan çevre dostu malzemeleri kullanmayı ve bunların geri kazanımını sağlayacak araştırma, iyileştirme ve uygulamaları yürütmeyi,  ·        Meydana gelen kazaların nedenlerini giderici ve tekrarını önleyici her türlü düzeltici tedbiri almayı, ·        Tüm paydaşlarımız ile belirlenen çevre ve iş sağlığı güvenliği hedeflerimiz doğrultusunda işbirliği içinde çalışmayı ve teşvik etmeyi, gerekli aksiyonları planlayıp uygulamayı, ·        Eğitim ve iletişim ile alt işverenlerimiz dâhil tüm çalışanlarımızda, çevre ve iş sağlığı güvenliği bilinci oluşturmayı,  ·        Çevre ve iş sağlığı, güvenliği ile ilgili aksiyonların uygulamalarını, performans göstergelerinin sonuçlarını periyodik olarak gözden geçirerek performansımızı sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederiz. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. YÖNETİM KURULU

ÜRETİM Şeker, tüm üretimini Bandırma’daki kesimhanelerinde gerçekleştiriyor. Beyaz et lezzetini tüketicileriyle her zaman aynı kalite ve güvende buluşturmak için sürekli çalışan Şeker, tüm üretim sürecini titiz kontrollerle yönetiyor. Şeker kesim tesislerinde, İslami kuralların gerekliliklerine uygun kesim yapılmaktadır. Bu durum Balıkesir İli Bandırma İlçe Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından belgelendirilmiştir. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda Şeker ürünlerinin "Temiz ve Helal" olduğu, "Yenilmesinde dinen hiçbir sakınca bulunmadığı" konusunda belge verilmiştir. İlçe müftülüğü her yıl periyodik olarak konuyla ilgili incelemelerini yapmaktadır.

Ürünler