Eğitim alanında Topluluk eylem programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Advertisements

Avrupa Birliği.
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF.DR. ATİLLA SİLKÜ REKTÖR YARDIMCISI 23 Şubat 2011 Çarşamba 24 Şubat 2011 Perşembe.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
VETERİNER HEKİMLİK EĞİTİMİNDE AKREDİTASYON
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Parçacık Fiziği Eğitim Semineri
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
Mühendislik Eğitiminde Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
AB EĞİTİM, KÜLTÜR,GENÇLİK PROGRAMLARI Prof. Dr. Selda Önderoğlu AB Ofisi.
AVRUPA BİRLİĞİ KÜLTÜR POLİTİKASI. Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin.
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Avrupa Birliği Ülkeleri
Özlem Keçim.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
Avrupa Birliği ve Türkiye Tarımı
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
AETR KONVANSİYONU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Eğitim alanında Topluluk eylem programı Socrates Eğitim alanında Topluluk eylem programı Education and Culture Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Socrates altındaki programlar Comenius – İlköğretim Erasmus – Yüksek öğrenim Grundtvig – Yetişkin eğitimi Lingua – Dil eğitimi Minerva – Uzaktan eğitim/Açık öğretim/ Enformasyon ve iletişim Eğitim teknolojileri Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Katılan ülkeler Üye ülkeler Almanya Avusturya Belçika Çek Cum. Danimarka Estonia Finlandiya Fransa Hollanda İngiltere İrlanda İspanya İsveç İtalya Kıbrıs Latvia Litvanya Lüksemburg Macaristan Malta Polonya Portekiz Slovakya Slovenya Yunanistan European Free Trade Association (EFTA) and European Economic Area (EEA) ülkeleri: İzlanda, Lihtenştayn, Norveç Aday ülkeler Bulgaristan, Romanya ve Türkiye. Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Kimler katılabilir? SOCRATES her türlü eğitim türünü ve düzeyini kapsar: Öğrenciler, diğer öğrenenler,ve tüm eğitim personeli Katılan ülkelerin belirleyeceği özel eğitim kurumları Yerel, bölgesel ve ulusal eğitim sistem ve politikalarından sorumlu kişi ve kurumlar Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Erasmus Erasmus 1: Avrupa üniversitelerarası işbirliği Erasmus 2: Öğrenci ve öğretim üyesi dolaşımı Erasmus 3: Tematik ağlar Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Erasmus Üniversite Beyannamesi Üniversiteler 1 Kasım’a kadar AB Komisyonu’na yollar. Komisyon Mart ayında onay gönderir. Daha sonra üniversiteler Ulusal Ajans’a fon için başvururlar (Erasmus aktivitelerinin %80’i bundan böyle Ulusal Ajans’dan geçecek): Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Erasmus Üniversite Beyannamesi Öğrenci dolaşımı için (SM), öğretim üyesi dolaşımı için (TS), dolaşımın organizasyonu için (OM) Erasmus bursları; Avrupa Kredi Transfer Sistemine hazırlık, uygulanma ve geliştirilmesi etkinlikleri (ECTS); Yoğunlaştırılmış Programlar (IP) ve müfredat geliştirme projeleri (Curricular Development projects )(CD); Tematik Ağlar (Thematic Networks) (TN); Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

Glossary European Policy Statement EPS Erasmus Charter EC Thematic Network TN Curricular Development CD Intensive Programme IP European Credit Transfer System ECTS Organisation of Mobility OM Preparatory Visits PV Teaching Staff Mobility TS Student Mobility SM Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale

İletişim İçin N. Lerzan Özkale (Prof. Dr.) Socrates Koordinatörü İTÜ İşletme Fakültesi 80680 Maçka Istanbul Tel: (0212) 293 13 00/2043 Fax: (0212) 240 72 60 E-mail: ozkale@itu.edu.tr Istanbul Teknik Universitesi Lerzan Ozkale