EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Advertisements

İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
TÜRK FİNANS SİSTEMİNİN VE REEL SEKTÖRÜN HİZMETİNDE 21 YIL; KATILIM BANKALARI TÜRKİYE KATILIM BANKALARI BİRLİĞİ Mayıs 2006.
Deniz’e Hoşgeldiniz.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI SMMM BÜLENT FIÇICI 25 Şubat 2006.
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
Tekstil Bankası A.Ş..
NİYE VARIZ? NELER YAPTIK? GELECEK PLANLARIMIZ?
MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 15 OCAK 2010.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
RAKAMLARLA TÜRKİYE
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
29 Eylül 2005 TBB EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBU. Türk Bankacılık Sistemi-Haziran Genel Bilgiler 2. Bilanço Gelişmeleri 3. Türkiye ve AB 4. İllere Göre.
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
Frédéric Gielen Mali Yönetim Baş Uzmanı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi THE WORLD BANK B ölgede Beklelen Güçlükler : Dünya Bankası ROSC Programından Alınan.
Bankacılık sektörünün gelişimi
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
1 FİNANSBANK A.Ş Sinan Şahinbaş Finansbank Genel Müdürü
ANKARA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI Ankara, 28 Ekim 2008.
DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI Bişkek 13 Nisan 2009 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Uluslararası Gelişmeler, Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sektörüne Yansımaları Eylül 2009.
İSTATİSTİKLER (ARALIK 2000 SONU). 2 KART SAYILARI AVRUPA (MİLYON ADET)
Hızlı Tüketim Ürünleri
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler (Aralık 2007)
Şekerbank: Kuruluşundan Bugüne
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 26 Ekim 2010.
2010 YILI BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı 26 Ekim 2009.
10. Olağan Genel Kurulu İstanbul,18 Mayıs 2011
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ
Türkiye Sermaye Piyasaları
Sunum transkripti:

EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI : TÜRKİYE’DEKİ YABANCI YATIRIMCILAR Duygu ADAR Pelin COŞKUN

HSBC GRUBU Asya, Avrupa, Pasifik Bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika’da faaliyet göstermektedir. Dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşlarından biridir.

HSBC GRUBU (devamı) Genel merkezi Londra‘dadır 2002’de dünyanın yerel bankası sloganıyla bir kampanya başlattı.

HSBC GRUBU (devamı) Aktif büyüklüğü 1,502 milyar $ Vergi öncesi karı 20,966 milyon $ 76 ülke ve bölgede 223.000 üzerinde çalışan 125 milyonu aşkın müşteri

HSBC TÜRKİYE HSBC Bank A.Ş. Türkiye pazarına giren ilk İngiliz bankadır. Midlank Bank A.Ş. olarak %100 yabancı sermaye ile 1990 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Midland Bank A.Ş.’nin ismi 1999 yılında HSBC Bank A.Ş. olarak değiştirilmiştir

HSBC TÜRKİYE (devamı) 192 şube 531 ATM 2,5 milyonu aşkın müşteri 4.967 çalışan Aktif Büyüklük: 7.856 bin YTL Özkaynaklar: 1.146 bin YTL Vergi öncesi kar: 349 bin YTL

HSBC TÜRKİYE (devamı) Bireysel finansal hizmetler ÜRÜN YELPAZESİ Bireysel finansal hizmetler Kurumsal, ticari işletme Yatırım bankacılığı Hazine ve sermaye piyasaları

TÜRKİYE’NİN KAZANÇLARI Atıl kaynaklar Kaynak kalitesi Rekabet Dış pazar fırsatları Kampanyalar

Atıl Kaynakların Değerlendirilmesi Türkiye’deki fırsatlar Perakende Bankacılık 3 segmente hizmet Büyük kuruluşlar KOBİ’ler Bireyler 6 milyon 280 bin 10 bin HSBC Türk KOBİ'lerinin dünya pazarlarında rekabet gücünü artırmak amacıyla 2010 yılında 300 bin KOBİ'ye 2,5 milyar dolar tutarında kaynak ayırmayı planlamaktadır.

Atıl Kaynakların Değerlendirilmesi (devamı) İSTİHDAM 5 yıllık büyüme planı Şube sayısı: 159 Personel sayısı: 5.000 350 8.500

Kaynak Kalitesinin Artırımı PERSONEL EĞİTİMİ e-learning Bölgesel eğitim merkezleri İşçi başına ortalama 800 $ harcama Bilgi teknolojileri departmanı NET JAVA MS SQL

Rekabetin Artması 2003 yılında Advantage Card’ın alınmasıyla HSBC Advantage Kredi Kart'larına taksit ve puan özelliği kazandırılmıştır.

Dış Pazar Fırsatları Yabancı bir banka, özellikle HSBC gibi globalse, diğer ülkelerdeki pazarlara, o ülkelerdeki ithalat ve ihracatçıya ulaşmayı kolaylaştıracak yapıya sahiptir. HSBC ’nin global ismi, güvenilirliğinin getirdiği fonlama ucuzluğunu Türkiye’ye getirmiştir.

Kampanyalar Eğitime Destek Kampanyası Eğitime Destek Kampanyası HSBC Gönüllüleri" 20 farklı şehirde belirlenen 21 okula destek kampanyası başlattı. 3 bin YTL maddi yardım. Her gönüllünün aylık 2 YTL bağışta bulunduğu yardım platformuna banka her çalışan adına 4 YTL katkıda bulunmaktadır 2003 yılından bugüne kadar 30 bin çocuğa ulaşıldı. HSBC Bank, sadece e-posta yoluyla aldığınız her ekstre için Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışta bulunuyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında 2004’de 500, 2006’da 1000 öğrenciye burs sağladı. Evlilik Kredisi 5 maaş ihtiyaç kredisi Azalan faizli ihtiyaç kredisi

TÜRKİYE’NİN KAYIPLARI Pelin COŞKUN

TÜRKİYE’NİN KAYIPLARI Yerel firmaların yerini alma Terörist saldırıları En iyi kaynakları elde etme

Yerel Firmaların Yerini Alma TÜRKİYE’DEKİ ALIMLAR Demirbank, Aralık 2001 Benkar Tüketici Finansmanı ve Kart Hizmetleri A.Ş, 8 Ağustos 2002 Boyner Holding A.Ş.den Advantage markası, 19 Eylül 2002

Türkiye’deki Alımlar (devamı) 2001 krizinden önce 5. büyük özel banka Türkiye iç borçlarının %10’unu elinde tutma HSBC 1 milyar $ önerdi

Türkiye’deki Alımlar (devamı) 2001 krizinden sonra TMSF’nin Demirbank’a el koyması HSBC 350 milyon $ önerdi ve satın aldı.

Terörist Saldırısı İstanbul HSBC Genel Merkezi 15 Kasım 2003 BOMBALI SALDIRI İstanbul HSBC Genel Merkezi 15 Kasım 2003 30 ölü 400 yaralı El-Kaide üstlendi

Terörist Saldırısının Etkileri BOMBALI SALDIRI Saldırıdan hemen sonra İMKB kapandı. Türkiye’ye olan güven ve yatırımlar azaldı. Turizm sektörü büyük darbe aldı. Türkiye kara listeye alındı… Esnaf zarar gördü.

En İyi Kaynakları Elde Etme Ücret, ikramiye ve prim sistemi Performans, rekabet gücü ve şirket değerlerine dayanan terfi sistemi

TEŞEKKÜR EDERİZ !