KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
Advertisements

ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
EFELER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
ÖDÜL YÖNERGESİ. Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ödül Yönergesi üç farklı alanda verilmektedir. 1.Yönetici.
İMAM HATİP LİSESİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
Yalı Mahallesi Uzun Mustafa Sokak No : 1 Erdek/BALIKESİR
 Okulumuzu 1911 yılında Sultan Reşat tarafından yaptırılmıştır ve isminide Osmanlı Şeyhülislamı Ebussuud Efendi hazretlerinden almıştır Mimarida Kemalettin.
1- İmam Hatip Okulları nedir?
AHMET YESEVİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
EMET ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ABDULLAH GÜNAYDIN ORTAOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
HOŞ GELDİNİZ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
T.C. SİVAS VALİLİĞİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ.
M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
TC. GÜÇLÜKONAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
MANYAS ANADOLU LİSESİ.
ÖĞRENCİDEN ARMAĞAN ANADOLU LİSESİ
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
Misyon :Akkuş İlçesinde Eğitim- Öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak. -Akkuş İlçesindeki tüm okulları tam donanımlı.
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
HAKKI PINAR İLK OKULU EĞİTİM ÖĞTETİM YILI
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
BURAYA OKUL ADINIZI YAZINIZ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
ARALIK Kurum Sayısı WebTelefon / FaxAdres Sanayi Cad. No1 Azdavay.
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 35 Öğrenci Sayısı : 503 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 19 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
KURŞUNLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIMI
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Midyat Rehberlik ve Araştırma Merkezi
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
Sunum transkripti:

KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

 Okulun Tarihçesi            Okulumuzun binası hayırseverler eliyle yeni inşa edilmiş olup, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ise Kestel Hasan Aslanoba Anadolu Lisesi’nde geçici olarak eğitim-öğretim yapmıştır. Resmi açılışı ise 28.11.2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Okulumuz eğitim-öğretiminin 2.yılındadır. .         

 Okulun Tarihçesi            Okulumuzun binası hayırseverler eliyle yeni inşa edilmiş olup, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ise Kestel Hasan Aslanoba Anadolu Lisesi’nde geçici olarak eğitim-öğretim yapmıştır. Resmi açılışı ise 28.11.2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Okulumuz eğitim-öğretiminin 2.yılındadır. .         

Okulumuz Zemin+3 katlı olup, doğalgazlı ısıtma Okulumuzun Bina Durumu Okulumuz Zemin+3 katlı olup, doğalgazlı ısıtma sistemi mevcuttur. 24 dersliği olan okulumuzun. Uygulama Mescidi, Fen Laboratuvarı ve Kütüphanesi de bulunmaktadır.

Personel Durumu YÖNETİCİ SAYISI: Okulumuzda 1 Okul Müdürü, 1 Müdür Başyardımcısı, 4 Müdür Yardımcısı bulunmaktadır. ÖĞRETMEN SAYISI: Okulumuzda tüm branşlarda toplam 39 öğretmen mevcuttur.

Okul Müdürümüz Mehmet TURAN Okul Müdürü

Müdür Yardımcılarımız Ergin Kaya KIRBIYIK Müdür Başyardımcısı Mevlüt AKÇAY Müdür Yardımcısı Vesim ALPARSLAN Müdür Yardımcısı İdris EKMEKCİ Müdür Yardımcısı Oktay ÖZÇELİK Müdür Yardımcısı

Öğrenci Bilgileri Okulumuz 24 derslikli olup; İmam Hatip Ortaokulu: 162 Erkek+161 Kız=323 Anadolu İmam Hatip Lisesi: 29 Erkek+39 Kız=68 İmam Hatip Lisesi (Düz Bölüm): 142 Erkek+192 Kız=334 Örgün eğitimde toplam: 725 Öğrencimiz vardır

Vizyonumuz: Tüm Öğrencilerimizi, demokrasi kültürünü benimsemiş; kendini bilen ve kendine güvenen; üreten ve sorun çözen; sosyal ve psikolojik yönden sağlıklı; milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaki olgunluğa sahip fertler yetiştiren ve topluma önderlik eden bir eğitim kurumu olmak. Üniversitelerin her alanını en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla din görevlileri yetiştirmek. ÖZETLE: Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.

Misyonumuz: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen kişilikli fertler yetiştirmek. ÖZETLE: İyi bir insan, örnek bir Müslüman, faydalı bir vatandaş, hayırlı bir evlat, sağlıklı ve mutlu bir fert yetiştirmek için varız. 

İmam Hatip Liseleri Nedir? 4+4+4 eğitim sitemine göre 4 yıl İmam Hatip Ortaokulu +4 yıl İmam Hatip Lisesi olmak üzere akademik ve dini eğitim veren, öğrencileri hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir ortaöğretim kurumudur.

İmam Hatip Liselerine Nasıl Kayıt Yapılır? Bu okulların Anadolu bölümlerine TEOG sınavı sonuçlarına göre, düz bölümlerine 8. Sınıfı bitirme puanına göre kayıt yapılmaktadır. Ayrıca ilköğretim 4. sınıftan bittikten sonra İmam Hatip Ortaokullarının 5. sınıfına da kayıt yapılabilmektedir.

İmam Hatip Liselerini Neden Tercih Etmeliyim? Ø Öncelikle Anadolu Lisesinde zorunlu ve seçmeli olarak okutulan kültür derslerinin tamamını okuma imkânı bulacak. Buna ilaveten %30-33 oranında meslek dersleriyle, öğrencilere dini bilgiler vererek geleceğe hazırlanması sağlanacaktır. Ø İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Arapçayı öğrenme imkânı bulacak, Ø Kuran-ı Kerim’i güzel okuma ve anlamayı öğrenecek,

İmam Hatip Liselerini Neden Tercih Etmeliyim? Ø Bilim insanlarının dil öğrenmenin ve ezber yapmanın beyindeki nöronlar, yani sinirler arası bağlantıyı arttırarak beyni geliştirdiği yönündeki tezini imam hatip lisesinde uygulama imkânı bulacak, yani İngilizcenin yanında öğrencilerimiz için yeni bir dil olan Arapçayı öğrenmek, Kuran ayetlerini ve hadislerini ezberlemek zihinsel kapasitelerini arttırmak için bir fırsat olacaktır. Ø İslam dinini doğru kaynaklardan, doğru yöntemlerle öğrenecek,

İmam Hatip Liselerini Neden Tercih Etmeliyim? Ø Bir yandan dini eğitim alırken öte yandan diğer meslek liselerindeki gibi işyeri stajı olmadığı için akademik eğitimden kopmadan üniversiteye hazırlanma imkânına sahip olacak, Ø Toplum karşısında kendini ifade etme yeteneğini geliştirecek, Ø Milli ve manevi değerlere bağlı, ailesini, milletini seven ve onlara hizmet etmeye namzet, inançlı, azimli ve gayretli, ahlaklı birer fert olarak yetişmek amacıyla önemli bir adım atmış olacaktır.

İmam Hatip Liselerinden Mezun Olanlar Hangi Haktan Yararlanırlar? 1- İmam Hatiplik, Kuran Kursu öğreticiliği hakları bulunmaktadır. 2- Sınavsız geçişle İlahiyat Ön lisans programına kayıt yapabilmektedirler. 3- YGS ve LYS sınavlarında gösterecekleri başarıya göre hiçbir kısıtlama olmaksızın tüm üniversite bölümlerine girebilmektedirler.

İmam Hatip Liselerinden Mezun Olanlar Hangi Haktan Yararlanırlar? Öğrencilerimiz YGS ve LYS de herhangi bir katsayı problemi yaşamamakta, sınav sisteminde son yıllarda yapılan değişikliklerle kendi mesleki eğitim alanlarında yer alan bölümleri tercih etmeleri durumunda ek puan almakta, diğer bölümleri tercih etmeleri durumunda ise lise ortaöğretim başarı puanları Anadolu Liselerinde öğrenim gören öğrencilerle aynı katsayılarla hesaplanmaktadır. Yani İmam Hatip Lisesi’nde okumak bir dezavantaj değil, avantaj oluşturmaktadır.

İmam Hatip Liselerinden Mezun Olanlar Hangi Haktan Yararlanırlar? Öğrencilerimizin ek puanla yerleşebilecekleri alanlar şunlardır: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlahiyat Fakültesi, Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları, İslami İlimler, İslam ve Din Bilimleri, Arap Dili ve Edebiyatı.

Okulumuz 28.11.2013 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın katıldığı törenle resmi açılışını yaptı..

Açılış Törenimizden Kareler

Açılış Törenimizden Kareler

Okulumuzun Akademik Başarıları Okulumuz öğrencilerinin 2013-2014 eğitim öğretim yılında hazırladıkları TÜBİTAK projesi, 45. Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışmasında 1267 proje çalışması arasından en iyi 10 Psikoloji projesinden biri seçilerek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenen sergiye davet edilmiştir.

TÜBİTAK Başarımız

TÜBİTAK Başarımız

Sınav Başarılarımız Okulumuz henüz 2. yılında olmasına rağmen il ve ilçe genelinde yapılan sınavlarda da kayda değer başarılar elde etmektedir. Özellikle Bursa'daki tüm İmam Hatip Ortaokullarının katıldığı deneme sınavında okulumuz 5. sınıflar düzeyinde Bursa 3. olmuştur.

Sınav Başarılarımız Okulumuz 2 yıllık bir okul olmasına rağmen lise düzeyindeki sınavlarda ilçemizdeki Anadolu Liseleri ile yarışmaktadır. Özellikle bazı deneme sınavlarının sosyal bilim testlerinde okulumuzun başarı sıralaması ilçemizdeki tüm okulların başarı sıralamasının önündedir.

Bilgi Yarışması Başarımız Liseler arası yapılan bilgi yarışmasında okulumuz Kestel İlçesindeki tüm liseler arasından 2. olmuştur. Ayrıca okulumuz Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yapılan yarışmada da hem lise hem de ortaokul düzeyinde 1. olarak başarı tablomuza adını yazdırmıştır.

Kültürel ve Sportif Faaliyetlerimiz Okulumuz il ve ilçe bazında yapılan birçok sportif faaliyette başarı göstererek çeşitli dereceler elde etmiştir. Ayrıca okulumuzda öğrencilerin kültürel amaçlı faaliyet çalışmalarına önem verilerek, bu yöndeki çabaları desteklenmektedir. Çalışmalarımızdan bazı örnekler ise şöyledir;

12 Mart İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü için Yaptığımız Etkinlikten Kareler

12 Mart İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü için Yaptığımız Etkinlikten Kareler

12 Mart İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü için Yaptığımız Etkinlikten Kareler

Öğrencilerimizin Bursa’daki Tarihi Mekanlara Yaptıkları Ziyaret

Öğrencilerimizin Bursa’daki Tarihi Mekanlara Yaptıkları Ziyaret

Öğrencilerimizin Bursa’daki Tarihi Mekanlara Yaptıkları Ziyaret

Kitap Fuarı Gezimizden Kareler

Kitap Fuarı Gezimizden Kareler

Sportif Alanda Başarılarımız Masa Tenisi Ortaokullar İlçe Birinciliği

Sportif Alanda Başarılarımız

Sportif Alanda Başarılarımız Masa Tenisi Liseler İlçe Birinciliği

Sportif Alanda Başarılarımız Masa Tenisi Liseler İlçe Birinciliği

Sportif Alanda Başarılarımız

Aile Eğitimi Çalışmalarımız

Aile Eğitimi Çalışmalarımız

Aile Eğitimi Çalışmalarımız

Okul Kütüphanemiz

Okul Kütüphanemiz

Okul Kütüphanemiz

Fen Laboratuvarı

Fen Laboratuvarı

Fen Laboratuvarı

Uygulama Mescidimiz

Uygulama Mescidimiz

Uygulama Mescidimiz

Öğretmenler Odası

Öğretmenler Odası

Öğretmenler Odası

Okul Kantinimiz

Okul Kantinimiz

Okul Kantinimiz

Okul Yemekhanemiz

Okul Yemekhanemiz

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzdan Kareler

Okulumuzun Çevre Düzenlemesinin Bitmiş Hali

Okulumuz İletişim Bilgileri KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Adres: Yeni Mahalle Uludağ Caddesi, Kartal Sokak, No:1 Kestel /BURSA Telefon: 0224 373 00 76