İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ VE ANABİLİM DALLARI ÖZDEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. Hayreddin Yekeler
Advertisements

Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
‘İstanbul Tıp Fakültesi Prof. Dr. Kerim GÜLER İstanbul Tıp Fakültesi
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
Prof.dr.abdülkadir erengül
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
BASIN TOPLANTISI OCAK 2014 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI VAN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ.
Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
TEMMUZ 2011 HİZMET GÖSTERGELERİ TOPLAM MUAYENE SAYISI TOPLAM YATAN HASTA SAYISI 1028 YATILAN GÜN SAYISI 6502 TABURCU OLAN HASTA SAYISI 1108 ÖLEN.
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Misyon (1) Kocaeli ili ve çevresini içine alan bölgeye nitelikli göğüs cerrahisi hekimlik hizmeti verebilmek, Göğüs cerrahisinin daha spesifik ve ileri.
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
2013 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Müfredatı Yeniden Yapılandırma Çalışmaları Berna Musal, Cahit Taşkıran, Sevgi Tımbıl, Serpil Velipaşaoğlu, Yücel.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.
Eğitim Hastanelerinden Afiliasyona Bakış SB Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Sultan KAVUNCUOĞLU.
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Estetik Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyet Raporu
EĞİTİM VE MÜFREDAT KOMİSYONLARI ÇALIŞMALARI-İŞLEVLERİ
Dönem VI
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
TÜRKİYE’DE MEDİKAL FİZİK EĞİTİMİ
Kuruluş Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Şubat 1995’te Prof Dr Ayşe Sevim Gökalp’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlaması.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Prof. Dr. Seher Nilgün Ünal
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
TOBB ETÜ HASTANESİ.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
Hastalıklar ve Hastaneler
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
Sunum transkripti:

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ VE ANABİLİM DALLARI ÖZDEĞERLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Şükrü Palanduz İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı

Sunum Akışı Misyon Vizyon Mevcut Durum Tarihçe Mezuniyet öncesi ve sonrası akademik faaliyetler (eğitim, araştırma, yayın) Geleceğe yönelik gelişim öngörüsü beklenti ve çözüm önerileri (yeni yapılanma, yönetim modeli cihaz parkı ve insan kaynakları konusunda) Maliyet ve etkinlik analizleri

MİSYON İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın misyonu; Çağdaş bilimsel gelişmelerin ışığında, teknolojik gelişmelere uygun sağlık hizmeti vermek, ülkemizin ve evrensel tıp biliminin ihtiyaçlarına uygun bilgi üreten üstün nitelikli ve aydın hekimler yetiştirmektir.

VİZYON İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın vizyonu eğitim ve hizmette çağdaş ve mükemmel bir seviyeye ulaşma, teknolojik gelişmelerin takip edilmesi, bilginin üretimi, kullanımı ve yaygınlaştırılmasıdır.

MEVCUT DURUM BİLİM DALLARI Genel Dahiliye Hematoloji Nefroloji Gastroenterohepatoloji Romatoloji Endokrin. ve Metb. Hast. Geriatri Tıbbi Genetik Tıbbi Onkoloji Allerji BİRİMLER Acil Dahiliye Birimi Diyaliz Ünitesi Kemik iliği Transpl. Ü. Terapötik Aferez Ü. Endoskopi Ünitesi LABORATUVARLAR Romatoloji Tıbbi Genetik, Sitogenetik ve Moleküler Genetik

TARİHÇE 1925- Gureba Hastanesi 1. Dahiliye Kliniği 1933- II. Dahiliye Kliniği (Ord.Prof.Dr.Tevfik Sağlam) 1934- Ord.Prof.Dr.Erich Franck ve Prof.Dr.Arif İsmet Çetingil 1942- Çapa Yukarı Gureba Hastanesi II.Dahiliye Kliniği Açılışı (Ord.Prof.Dr.Tevfik Sağlam) 1952-1960 Prof.Dr.Ekrem Şerif Egeli ve Doç.Dr.Cihat Abaoğlu

TARİHÇE 1963- II.ve III. Dahiliye Kliniğinin Kaldırılması Çapa İç Hastalıkları Kürsüsünün Kurulması (Ord. Prof.Dr.Arif İsmet Çetingil) 1967- I.İç Hastalıkları Kliniği Ord.Prof.Dr.Ekrem Şerif Egeli 1967- II.İç Hastalıkları Kliniği Ord.Prof.Dr.Arif İsmet Çetingil 1968- I.İç Hastalıkları Kliniğinde Allerji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Genel Dahiliye, Hematoloji, Hepatoloji, Kardiyoloji, Nefroloji, Romatoloji Seksiyonlarının Kurulması 1972- Tıbbi Genetik Seksiyonunun Kuruluşu

TARİHÇE 1973-Yeni Üniversiteler Kanunu; İç Hastalıkları Kürsüsünün Kurulması (Prof. Dr. Cihat Abaoğlu) 1973-Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bilim Dallarının Birleştirilmesi (Prof. Dr. İlhan Ulugay) 6 Kasım 1981 tarih ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre İstanbul Tıp Fakültesinin Bölümler, Anabilim Dalları ve Bilim Dalları olarak organizasyonu

TARİHÇE 22.09.1982 tarihinde Nükleer Tıp Anabilim Dalı 28.01.1983 tarihinde İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı 14.04.1983 tarihinde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı 15.11.1990’de Kardiyoloji Anabilim Dalı İç Hastalıkları Anabilim Dalından ayrılarak ayrı Anabilim Dalları olarak kurulmuşlardır.

Bilim Dalları ve kuruluş tarihleri Kuruluş tarihi Allerji 1968 Hematoloji Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Nefroloji Romatoloji Gastroenterohepatoloji Fizyopatoloji 1986 Tıbbi Genetik 1988 Genel Dahiliye 1995 Tıbbi Onkoloji 2000 Geriatri

Anabilim Dalı Başkanları Görev süresi Prof. Dr. Cihad Abaoğlu 1973-1978 Prof. Dr. İlhan Ulagay 1978-1982 Prof. Dr. A. Sevim Büyükdevrim 1982-1985 Prof. Dr. Kemalettin Büyüköztürk 1986-1988 Prof. Dr. Ali Görpe 1988-1991 Prof. Dr. Ergin Sencer 1992-1997 Prof. Dr. Atilla Ökten 1997-1999 Prof. Dr. Murat Dilmener 1999-2008 Prof. Dr. Kerim Güler 2008-2011 Prof. Dr. Şükrü Palanduz 2011-

MEZUNİYET ÖNCESİ AKADEMİK FAALİYETLER (Eğitim, Araştırma,Yayın) Fakültemizde halen geçerli olan öğretim modeli yatay entegre klasik modeldir. Eğitimin amaç ve hedefleri Ulusal çekirdek eğitim programımıza uygun olarak düzenlenmiştir. İç Hastalıkları Anabilim Dalı olarak; İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet öncesi Ulusal Tıp Eğitimi standartlarını karşılayan ve öz değerlendirme raporunda belirlenmiş olan standartları, amaç ve hedefleri, mesleki beceri,tutum-davranış ve mesleki becerileri kazandırmaya yönelik bir eğitim uygulanmaktadır.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Eğitim Programı Birinci Dönem, Tıbbi Bilimlere Giriş: Multidisipliner modül dersleri Üçüncü Dönem, Patolojik yapı ve fonksiyon: İç Hastalıkları, Semiyoloji Dördüncü Dönem, Klinik uygulama 1 (Staj): Beşinci Dönem, Klinik uygulama 2 (Staj): Altıncı Dönem, İntörn hekimlik

2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere beceri ve staj karneleri düzenlenmiştir. 4. sınıfa başlayan öğrencilere verilen karne 4. 5. ve 6. sınıf boyunca kullanılacaktır. Beceri karnesinde yer alan beceriler için ilgili Anabilim Dalının programında yer alan yeterlilik için en az uzman düzeyinde bir sorumlu tarafından yeterli bölümü imzalanacaktır.

MEZUNİYET SONRASI AKADEMİK FAALİYETLER (Eğitim, Araştırma,Yayın) İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimi 2010 yılında kabul edilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi yönergesi kapsamında yapılmaktadır. Uzmanlık eğitimi 4 yıldır (yan dallar için farklı) Anabilim Dalı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurulu: Eğitimin planlanması ve eşgüdüm halinde yürütülmesinden sorumludur Prof. Dr. Melih Aktan Prof. Dr. Hasan Kudat Prof. Dr. Kıvanç Çefle

Her uzmanlık öğrencisine bir rehber eğitim sorumlusu belirlenir. Uzmanlık Eğitimi karnesi genişletilmiş eğitim müfredatına uygun olarak hazırlanır. Uzmanlık Eğitimine başlayan hekimlere asistan uyum programı düzenlenir. Anabilim Dalında her ay en az 12 saat seminer, olgu sunumu, yayın irdeleme ve mortidite, morbidite toplantılarının yanısıra hasta hizmeti ile eş zamanlı yürütülen eğitimler yapılır.

Her ayın ilk Perşembe akşamı Mezuniyet sonrası vaka tartışma toplantısı yapılır. Uzmanlık Eğitimi, Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından düzenlendiği şekilde, iç ve dış rotasyonlar (Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Radyoloji, İnfeksiyon Hastalıkları..) ile yürütülmektedir.

YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ AKREDİTASYON İç Hastalıkları ABD Gastroenteroloji Bilim Dalı: Ulusal Akreditasyon ve European Board Eğitim Sertifikası. YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıkları BD, Romatoloji BD, Geriatri BD, Nefroloji BD, Hematoloji BD, Gastroenterohepatoloji BD, Allerji ve İmmünoloji BD.

Multidisipliner Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Romatoloji BD- Fizik Tedavi Bilim Dalları arasında (Romatoloji Uzmanlık Eğitimi Protokolü) İç Hastalıkları ABD- Anesteziyoloji ABD arasında (Genel Cerrahi, Nöroloji, İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalları katılımı ile) ( Yoğun Bakım Uzmanlık Eğitimi Protokolü) İç Hastalıkları ABD- Toplum Hekimliği ABD (Göğüs Hastalıkları ABD’nın katılımı ile) Meslek Hastalıkları Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Protokolü) İmmünoloji ve Allerji BD- Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında (İmmünoloji ve Allerji Uzmanlık Eğitimi Protokolü)

AKADEMİK İŞBİRLİĞİ VE FAALİYETLER Romatoloji BD: Ulusal:Sistemik Skleroz ulusal veritabanı çalışması Uluslar arası: Sistemik Lupus Eritematozus uluslar arası iş birliği grubu (SLI CC, Kanada , EUSTAR ..) Primer Sistemik Vaskülitler ilgili teşhis ve sınıflandırma işbirliği (DCVAS-ACR-EULAR) Misafir araştırmacı/uzman eğitimi: The Kellgren Centre for Rheumatology, Central Manchester Universits Hospitals Formulation Trust, Manchester Royal Infirmary Cairo University, Faculty of Medicine, Department of Internal Medicine St Thomas Hospital, Medical Research Council ( ortak PhD Programı )

Projeler Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Computational Quantitative Biology Lab. National Institutes of Health (NIAMS ve NHGRI) Behçet Hastalığının genetik temelleri üzerine tüm genom ile ilişkili çalışmalar ve diğer araştırmalar

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları BD İstanbul Tıp Fakültesi VII. Diyabet Günleri, 2009 İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Günleri İnteraktif Güncelleştirme, 2009 İstanbul Tıp Fakültesi 21. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Mezuniyet Sonrası Kurs, 2009 İstanbul Tıp Fakültesi 8.Diyabet Günleri, 2010 Marmara Diyabet Grubu DM Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşımlar, 2010 Tiroid Hastalıkları Kursu, 2010 Marmara Diyabet Grubu XVI Mezuniyet Sonrası Diyabet Güncelleme Kursu, 2011 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, 2012

Gastroenterehepatoloji BD Çapa Gastroenteroloji Günleri Diagnostik laporoskopi, ERCP, Endoskopik Ultrasonografi, Kapsül Endoskopi, Üst GİS motilite ve özofageal motilite çalışması, PH metre ve impedans Karaciğer transplantasyon programı

Nefroloji BD Çapa Nefroloji Günleri Diyaliz Sertifika Programı Türk Nefroloji Derneğinin Böbrek Felaketleri Koordinasyonu Araştırma ve Hizmet Uygulama Merkezi

Hematoloji BD Kemik İliği Nakil Ünitesi İlk Kemik iliği nakli; Allojenik 15.03.1993 Otolog 04.07.1994 Toplam Kemik iliği nakil sayısı; 618 Allojenik 311 Otolog 307 2012 Nakil sayıları; Allojenik 11 Otolog 36 Akraba dışı 3

Tıbbi Onkoloji BD Mayıs 2012 tarihi itibariyle devam etmekte olan 12 adet Faz II ve Faz III çalışması

5 Yıllık Total yayın sayısı 1371’dir. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İÇ HAST. ABD ÖĞRETİM ÜYELERİNİN 2009-2013 YILLARI ARASINDA WEB OF KNOWLEDGE VERİTABANINDA SAPTANAN YAYINLARI AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR 5 Yıllık Total yayın sayısı 1371’dir.

GELECEĞE YÖNELİK GELİŞİM ÖNGÖRÜSÜ BEKLENTİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Yeniden yapılanmada İç Hastalıkları Anabilim Dalı yatak kapasitesi düşürülmemelidir. Spesifik hastaların takip edilebilmesi için Bilim dallarına tahsis edilmiş servis yatakları olmalıdır.

Laboratuvarlarımızda güncel gereksinimleri karşılayan, uluslararası standartlarda teknolojik donanım ve alt yapının sağlanması Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğu dikkate alınarak hemşire, laborant, kayıt memuru vb sayısının yeterli düzeyde olması

İleri genetik, immünolojik vb tetkiklerin yapılabileceği laboratuvarların kurulması Baş asistan ve yan dal uzmanlık öğrencisi sayısının yeterli bir duruma ulaşması Öğretim üyelerine ve diğer çalışanlara yeterli maddi kaynağın sağlanması Tübitak ve diğer araştırma fonlarının desteklediği projelere kolaylık sağlanması

A-MALİYET ANALİZLERİ GELİR ANALİZLERİ GİDER ANALİZLERİ KARLILIK ANALİZLERİ

İÇ HASTALIKLARI A.D. 2012 YILI GELİR DURUMU   OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞÜSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM A1. AYLIK İŞLENEN HİZMET TUTARI 1.273.812 1.126.200 1.258.639 1.150.024 1.224.113 1.154.725 1.049.908 928.151 1.019.928 1.150.108 1.163.058 1.153.418 13.652.085 A2. A.D. VEYA İLGİLİ ALT BİRİMDE YAPILAN HİZMETLER TUTARI A.3. AD HASTANE İÇİ DİĞER BİRİMLERDEN ALDIĞI HİZMET TUTARI (A1-A2) B. AYLIK FATURALANMIŞ (TOPLAM)GELİR 2.841.745 2.732.377 2.777.504 3.064.696 3.281.058 2.658.986 2.409.568 3.865.495 2.959.334 3.161.427 2.671.274 2.745.328 35.168.793

İÇ HASTALIKLARI A.D. 2012 AYLIK GİDER DURUMU   OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM F1. AYLIK TOPLAM EK ÖDEME 431.696 474.520 487.627 487.867 630.435 464.712 400.210 446.047 450.307 525.374 522.435 517.164 5.838.394 F2. AYLIK TOPLAM PERSONEL GİDERİ 824.233 664.624 868.957 802.323 758.309 554.291 559.998 609.532 561.362 570.332 560.323 519.274 7.853.559 GS. AYLIK TOPLAM SARF GİDERİ - SARFİYAT 728.655 738.294 966.823 883.558 992.467 992.387 1.926.696 832.962 905.219 2.049.048 993.455 904.427 12.913.992 H. AYLIK TOPLAM GENEL GİDERLER 91.674 118.002 87.861 88.129 90.892 81.955 71.154 902.375 68.360 67.681 67.718 967.224 2.703.025 I. AYLIK TOPLAM DEMİRBAŞ, CİHAZ ALIMLARI VE YATIRIM GİDERLERİ 2.027 1.326 3.082 3.932 9.825 4.180 2.432 14.365 3.215 2.565 53.445 TOPLAM GİDER (F1+F2+GS+H+I) 2.078.286 1.996.766 2.414.350 2.265.809 2.476.036 2.103.170 2.962.238 2.793.349 1.999.613 3.215.650 2.146.496 2.910.653 29.362.415

2013 İLK ALTI AY MALİ DURUMU A1. AYLIK İŞLENEN HİZMET TUTARI 3.444.827   OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN A1. AYLIK İŞLENEN HİZMET TUTARI 3.444.827 3.267.606 3.432.817 3.468.297 3.595.634 3.212.603 A.3. AD HASTANE İÇİ DİĞER BİRİMLERDEN ALDIĞI HİZMET TUTARI (A1-A2) B. AYLIK FATURALANMIŞ (TOPLAM)GELİR 2.799.488 2.518.096 3.545.568 2.910.577 2.548.976 2.255.119 F1. AYLIK TOPLAM EK ÖDEME 454.944 453.443 527.414 477.283 464.788 490.077 F2. AYLIK TOPLAM PERSONEL GİDERİ 541.565 533.979 537.582 536.816 554.136 539.374 GS. AYLIK TOPLAM SARF GİDERİ - SARFİYAT 981.155 998.480 1.042.559 979.102 1.093.607 1.085.166 H. AYLIK TOPLAM GENEL GİDERLER 93.383 75.713 90.069 93.639 107.787 116.368 I. AYLIK TOPLAM DEMİRBAŞ, CİHAZ ALIMLARI VE YATIRIM GİDERLERİ 4.185 20.503 593 20.384 31.433 72.331 TOPLAM GİDER (F1+F2+GS+H+I) 2.075.231 2.082.118 2.198.217 2.107.224 2.251.750 2.303.316 GELİR - GİDER FARKI 724.257 435.977 1.347.351 803.354 297.226 -48.197

2013 İLK ALTI AY GELİR DURUMU   OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN A1. AYLIK İŞLENEN HİZMET TUTARI 3.444.827 3.267.606 3.432.817 3.468.297 3.595.634 3.212.603 A2. A.D. VEYA İLGİLİ ALT BİRİMDE YAPILAN HİZMETLER VE TUTARI A.3. AD HASTANE İÇİ DİĞER BİRİMLERDEN ALDIĞI HİZMET TUTARI (A1-A2) B. AYLIK FATURALANMIŞ (TOPLAM)GELİR 2.799.488 2.518.096 3.545.568 2.910.577 2.548.976 2.255.119

2013 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL GELİR-GİDER DURUMU TOPLAM GELİR TOPLAM GİDER FARK TEMMUZ 2.443.815.05 2.289.109.95 154.705.11 AĞUSTOS 2.198.295.66 2.089.831.17 108.464.48 EYLÜL 2.735.919.30 2.312.014.13 423.905.17

2013 AYLIK FATURALANMIŞ - İŞLENEN HİZMET (1.000TL)

GİDER ANALİZLERİ

2013 İLK ALTI AY GİDER DURUMU   OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN F1. AYLIK TOPLAM EK ÖDEME 454.944 453.443 527.414 477.283 464.788 490.077 F2. AYLIK TOPLAM PERSONEL GİDERİ 541.565 533.979 537.582 536.816 554.136 539.374 GS. AYLIK TOPLAM SARF GİDERİ - SARFİYAT 981.155 998.480 1.042.559 979.102 1.093.607 1.085.166 H. AYLIK TOPLAM GENEL GİDERLER 93.383 75.713 90.069 93.639 107.787 116.368 I. AYLIK TOPLAM DEMİRBAŞ, CİHAZ ALIMLARI VE YATIRIM GİDERLERİ 4.185 20.503 593 20.384 31.433 72.331 TOPLAM GİDER (F1+F2+GS+H+I) 2.075.231 2.082.118 2.198.217 2.107.224 2.251.750 2.303.316

GİDER DAĞILIMI 2013 İLK ALTI AY (1.000TL)

2013 İLK ALTI AY (1.000TL)

2013 İLK ALTI AY (1.000TL)

İLK ALTI AY (1.000TL)

GELİR-GİDER FARKI ANALİZLERİ

GELİR-GİDER FARKI (İLK ALTI AY)   OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN GELİR - GİDER FARKI 724.257 435.977 1.347.351 803.354 297.226 -48.197

GELİR – GİDER DAĞILIMI 2013 İLK ALTI AY

Gelir ve Gider 2013 İLK ALTI AY -(1.000 TL)

B- ETKİNLİK ANALİZLERİ

YATAK ETKİNLİĞİ

Toplam yatak sayısı Yatan hasta sayısı Çıkan hasta sayısı Yatılan gün sayısı Yatak işgal oranı Yatak devir hızı Ortalama yatış süresi OCAK 210 301 297 3922 62,3 1,4 13 ŞUBAT 343 313 4484 79,1 1,5 14 MART 339 334 4437 70,4 1,6 NİSAN 369 349 5265 86,5 1,7 15 MAYIS 374 368 5020 79,7 1,8 HAZİRAN 310 327 4697 77,1

YATAN HASTA SAYISININ AYLARA DAĞILIMI, 2013

YATILAN GÜN SAYISININ AYLARA DAĞILIMI, 2013

YATAK İŞGAL ORANININ AYLARA DAĞILIMI, 2013

YATAK DEVİR HIZININ AYLARA DAĞILIMI, 2013

ORTALAMA YATIŞ SÜRESİNİN AYLARA DAĞILIMI, 2013

HEKİM ETKİNLİĞİ

HEKİM BAŞINA FİİLİ YATAK SAYISI HEKİM BAŞINA YATAN HASTA SAYISI İÇ HASTALIKLARI UZMAN TABİB HEKİM BAŞINA FİİLİ YATAK SAYISI HEKİM BAŞINA YATAN HASTA SAYISI HEKİM BAŞINA AYAKTAN HASTA SAYISI HEKİM BAŞINA YATILAN GÜN SAYISI OCAK 132 1,6 2,3 212,5 29,7 ŞUBAT 2,6 201,2 34,0 MART 214,7 33,6 NİSAN 2,8 213,5 39,9 MAYIS 215,9 38,0 HAZİRAN 186,0 35,6

PERSONEL ETKİNLİĞİ

Toplam Personel Sayısı Personel Başına Fiili Yatak Sayısı İÇ HASTALIKLARI A.D Toplam Personel Sayısı Personel Başına Fiili Yatak Sayısı Personel Başına Yatan Hasta Sayısı Personel Başına Yatılan Gün Sayısı Personel Başına Ayaktan Hasta Sayısı Ocak 287 0,7 1,0 13,7 97,7 Şubat 1,2 15,6 92,5 Mart 15,5 98,8 Nisan 1,3 18,3 98,2 Mayıs 17,5 99,3 Haziran 1,1 16,4 85,5

HEKİM SAYILARI

PERSONEL SAYILARI

HEMŞİRE ETKİNLİĞİ

Hemşire başına fiili yatak sayısı Hemşire başına yatan hasta sayısı Toplam hemşire sayısı Hemşire başına fiili yatak sayısı Hemşire başına yatan hasta sayısı Hemşire başına ayaktan hasta sayısı Ocak 130 1,6 2,3 215,7 Şubat 2,6 204,3 Mart 218,0 Nisan 2,8 216,8 Mayıs 2,9 219,3 Haziran 2,4 188,9

DİĞER ETKİNLİK

Acil başvuran hasta sayısı Ayaktan hasta sayısı (poliklinik) Poliklinik Sayısı Acil başvuran hasta sayısı Ayaktan hasta sayısı (poliklinik) Günübirlik hasta Ölüm Sayısı Sonuçlanan konsültasyon sayısı Ocak 43 3486 23519 1039 2 759 Şubat 3428 22243 882 3 711 Mart 3494 23937 913 10 514 Nisan 3289 23911 982 452 Mayıs 3124 24360 1020 485 Haziran 2880 20749 922 560

İLK 6 AYLIK 2013 GELİR ve GİDERLERİ (1.000TL)

İSTANBUL VE CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTELERİ LİMİT AŞIMI (TL)