Öznur TOPER Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
Advertisements

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
UZAKTAN EĞİTİM.
İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLERİNİN VİZYONER LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLMALARI İLE ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL ADANMALARI ARASINDAKİ İLİŞKİ Fatma BABİL Eskişehir.
WEB 2.0 RAHİME ÖZDEMİR TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİNDE BDÖ YAZILIMI KULLANMA VE UYGULAMA SONUÇLARINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA Okut. Halit KARALAR (Muğla Üniv.Enf.Bölümü) Dr. Yaşar.
Barış Sezer, Doç. Dr. Deniz Deryakulu
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
İLKÖĞRETİM BİLGİSAYAR PROGRAMLARINA ELEŞTİREL BİR BAKIŞ Araş. Gör. Meryem YILMAZ-SOYLU Yrd. Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi.
KAVRAKOĞLU Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) eduGate. eduGate-Uni Akademik kurumların eğitim süreçlerinin yönetilmesi için geliştirilmiş ve Uzaktan eğitim.
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
Yükseköğretimde Çevrim-içi Öğrenme: Sistemde Yaşanan Sorunlar ve Bu Sorunları Çözmeye Yönelik Öneriler Fatma Kübra ÇELEN Aygül ÇELİK Doç. Dr. Süleyman.
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
S. Sadi Seferoğlu Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Böl. Cenk Akbıyık Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi.
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Veri tabani nedir? Veritabanı basit olarak bilgi depolayan bir yazılımdır. Bir çok yazılım bilgi depolayabilir ama aradaki fark, veritabanın bu bilgiyi.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
Hazırlayanlar Seher Erdoğan Fatma Tapa E. Temuçin Örsdemir Ferdi Erdem
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
Sefa BARIŞ U Eşref TİRYAKİ U Taha AKKOL U
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
PLANNING FOR NEOMILLENNIAL LEARNING STYLES Shifts in students’ learning style will prompt a shift to active construction of knowledge through mediated.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)
İkili Kodlama Kuramı Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyı.
Türk-İslam Arkeolojisi
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
EĞİTİM BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
ÖĞRETMENLERİN ERGEN ALGILAYIŞI Psi. Dan. Selen Demirtaş-Zorbaz Psi. Dan. Tuğba Kurt Psi. Dan. Mehmet Osman Çetiner.
Öğretim Tasarımı Problem Analizi ve İhtiyaç Değerlendirme.
SANAL SINIF UYGULAMASI
DİLEK DİKEÇ Matematik Öğretmeni
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
Meral TUTULMAZ & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU
PANSİYONLU OKULLARDA ÇALIŞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLERİNİN KARAR VERMEDE ÖZ SAYGI ve KARAR VERME STİLLERİ Yasin DEMİRCAN, Vedat AYAN Tekışık Anadolu.
Deniz Tekin Ersan Şükran Alan
Fatma GÖLPEK SARI Fırat KIZILTEPE Gülhan DÖNMEZ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 5.DERS
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Murat ÇINAR Dilek DOĞAN S. Sadi SEFEROĞLU
MAN-535 Araştırma Yöntemleri
Fatma Kübra ÇELEN, Aygül ÇELİK & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Ortaöğretim Matematik Konularındaki Güçlük Düzeylerinin Belirlenmesi
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Sunum transkripti:

İnternet Temelli Eğitim ve Eğitim Yönetim Sistemlerine İlişkin Bir Araştırma Öznur TOPER Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, 2003 Danışman: Dr. S. Sadi SEFEROĞLU

Araştırmanın Önemi Günümüzde hızla gelişen eğitim teknolojileri, bu teknolojilerin tanınmasını ve eğitim etkinliklerinin de bu yeniliklere uygun biçimde geliştirilmesini önemli bir eğitsel boyut olarak karşımıza çıkarmaktadır.

Araştırmanın Amacı Bu araştırmada İnternet Temelli Öğrenme, Eğitim Yönetim Sistemlerinin Yapısı ve uzaktan eğitim hizmeti veren şirket çalışanlarının internet temelli öğrenmeye ve Eğitim Yönetim Sistemi yazılımlarına bakış açıları araştırılmaya çalışılmıştır.

Problem Cümlesi ve Alt Problemler Araştırmanın Problem Cümlesi ve Alt Problemleri şu biçimdedir. Problem Cümlesi Alt Problemler

Problem Cümlesi Eğitim Yönetim Sistemlerinin yapısal özellikleri nelerdir ve uzaktan eğitim hizmeti veren şirket çalışanlarının Eğitim Yönetim Sistemlerine ve İnternet temelli öğrenmeye ilişkin bakış açıları nasıldır? Problem Cümlesi Alt Problemler

Alt Problemler Eğitim Yönetim Sistemleri nasıl bir yapıya sahiptir? Şirket çalışanlarının Eğitim Yönetim Sistemlerine ilişkin görüşleri nelerdir? Şirket çalışanlarının internet temelli öğrenmeye ilişkin görüşleri nelerdir? Problem Cümlesi Alt Problemler

Yöntem Araştırmanın amacına uygun olarak Betimsel Yöntem, Doküman İnceleme ve Görüşme teknikleri kullanılmıştır.

Evren ve Örneklem Birinci alt problemde Eğitim Yönetim Sistemi yazılımlarının yapısı incelendiğinden bir evren ve örneklem saptamasına gidilmemiştir. İkinci ve üçüncü alt problemin evrenini enocta çatısı altında hizmet vermekte olan Avez AŞ. çalışanları oluşturmaktadır. Veri toplama sürecinde toplam 32 kişiden oluşmuş olan evrenin tamamına ulaşıldığı için örneklem seçimine gidilmemiştir. Bu nedenle çalışma evren üzerinde gerçekleşmiştir.

Veri Toplama Araçları Görüşme Formu Anket Formu

Bu bölümde araştırmaya ilişkin bulgular ve yoruma değinilecektir.

1. Eğitim Yönetim Sistemlerinin Yapısı Nasıldır? Eğitim Yönetim Sistemi yazılımlarının yapısında öne çıkan özellikler şu biçimdedir:

1. Eğitim Yönetim Sistemi yazılımları, internet temelli eğitimde çevrim içi içeriklerin öğrenciye sunulabilmesi amacıyla bir alt yapı oluşturur. 2. Farklı arayüz tasarımları olmakla birlikte öğrenci, öğretmen ve sistem yöneticisi olmak üzere 3 bölümden oluşur 3. Öğrencileri ve dersleri yönetir. Sistemde kayıtlı tüm öğrenci ve öğretmenlerin yaptıkları işlemlerin kayıtlarını düzenli bir biçimde tutabilir ve raporlaştırabilir. 4. Öğrencilere ders ve sınav atama, sınav sonuçlarını öğrencilere ve öğretmenlere bildirme gibi işlemleri otomatikleştirebilir. 5. Sahip olduğu iletişim araçları sayesinde Öğrenci - Öğrenci ve Öğretmen - Öğrenci iletişimini sağlayabilir. (Mesajlaşma, Tartışma Listesi, Sohbet vb..)

6. Çevrim içi içeriklerle ortaklaşa çalışabilir ve içerikte yapılan işlemlerin de kayıtlarını tutabilir. 7. Dünyada bu alanda yapılan çalışmalarla bazı oluşumlar tarafından bu yazılımlara ve çevrim içi içeriklere ait standartlar belirlenmiştir. Bu standartlara bağlı olarak geliştirilen yazılımlar ve çevrim içi içerikler farklı kurumlarca geliştirilmiş yazılımlar ve içeriklerle de çalışabilirler. 8. Eğitim Yönetim sistemi yazılımları çevrim kullanıcılara içi içeriklere müdahale etme şansı vermezler. Ancak Eğitim içerik Yönetim Sistemi yazılımları içeriklerde değişiklik yapma şansını kullanıcılara vermektedir. 9. Bir kurumun öğrenci işleri ya da insan kaynakları bölümlerinde kullanılan yazılımlarla ortaklaşa çalışabilir. Böylece kurum için geniş ve kullanışlı bir platform haline gelebilir. 10. Öğrenci ve öğretmenlere diledikleri zaman çevrim içi içeriklere ulaşma şansı verir.