FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YANLIŞ UYGULAMA ! EL BLOK ALTINA KOYULDUĞUNDA SAPAN YÜKSEKTE OLMALI.
Advertisements

Özel Hayatımızda Güvenlik
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
Forklift Operatör Eğitimi
Motorlu Araçlarda Güvenlik
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
ÇOCUKLAR İÇİN TRAFİK KURALLARI
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
FORKLİFT KULLANIM TALİMATI
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
Özel Hayatımızda Güvenlik NedirBu? Nedir Bu ? Son yıllarda; çocuk veya yaşlı fark etmez, gün içinde saldırıya uğrayan, kaçırılan veya öldürülen kurbanların.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
GÜVENLİK TALİMATI ANKARA DM TAHLİYE PLANI.
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
İŞ GÜVENLİĞİ KONUŞALIM
BİSİKLET KULLANMA KURALLARI
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK) FORKLİFT MALZEME KALDIRMAK İÇİNDİR!
ABKANT İLE BÜKME Cnc Abkantın Çalışma Prensibi
Zor insanla başa çıkma yolları
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİ
TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya.
VİNÇ KULLANIM TALİMATI
FORKLİFT KULLANMA EĞİTİMİ
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
FORKLİFT KULLANMA TALİMATI VE KRİTERLERİ
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
FORKLİFT KULLANIMINDA
ATC Araç Takip Sistemleri
DEPREM SIRASINDA NELER YAPMALIYIZ?
ÇOCUKLARIN UYMASI GEREKEN TRAFİK KURALLARI
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
GÜVENLİK İŞARETLERİ Neden olmalı? Tehlike hakkında uyarırlar
Ayşeyle Ali okuldan çıkıp evlerine gideceklerdir. Evlerine gitmek için caddelerden gitmeleri gerekmektedir. Bunun için yaya geçidi olan, lamba olan yolları.
FİRMA ADI. Emniyet Kemeri  Yürüdüğünüz veya çalıştığınız yüzeyde dengenizi kaybetmeniz durumunda düşme kaçınılmazdır!
ÖĞRENCİLERİN servİste RİSKLERDEN KORUNMASI
Tablet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
Fren Sistemi Fren Sisteminin Görevi Aracın hızını düşürmek,
Tablet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar. - Bu tablet sizin adınıza sisteme kayıtlıdır ve merkezi olarak takip altındadır.Bu ürün size eğitim amaçlı.
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
TORNA TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
İnternet Okur Yazarlığı
Konu : Araçların Işıkları – Bozuk Araçların Çekilmesi
Doğru Çalışma Yöntemleri
TAŞIMALI EĞİTİM SERVİS ŞOFÖRLERİ SEMİNERİ AZDAVAY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Konu : Araçların Manevraları (Dönüşler)
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
1. 2 Motorlu Araçlarda Güvenlik 3 Motorlu araçlar ancak ehliyetli yetkilendirilmiş elemanlar tarafından kullanılmalıdır. Motorlu araçlar işaretlenerek.
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
FORKLİFT KULLANIM TALİMATI
Özel Hayatımızda Güvenlik
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
TRAFIC SINGS.
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ
Taşıt Yolundan Karşıdan Karşıya Nerelerden ve Nasıl Geçmeliyiz ?
YÜKLEME İSTİF VE BOŞALTMA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
BEDENSEL VE DEVİNSEL GELİŞİM
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Birkaç yük birden aynı zamanda kaldırıldığı veya taşındığı zaman, daima en ağır yükün çatalların arka kısmına koyulması gerekmektedir. Ağır yükler çatalların arka kısmına yerleştirilerek, yük merkezi mesafesi ön tekerlere doğru daraltılır ve bu yükün daha kararlı, dengeli olmasını sağlar. Yanlış Doğru 66.4cm 50.8cm

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Çatallar, arkaya doğru eğimlendirilerek yükün kararlılığını arttırılır. Çatalların arkaya doğru eğimlendirilmesi, yük merkezini ön tekerlere doğru daraltır.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Çatalları öne doğru yatırmak yük merkezini ön tekerden uzaklaştırır ve genellikle çatallar yükseltildiği zaman kararlı olmayan bir durum oluşturur. Çatalların kendi ağırlıkları hariç çatallar yükseltildiği zaman asla çatalları öne doğru eğimlendirilmemelidir.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Ayak ve ellerinizi nereye koyduğunuza dikkat etmelisiniz. Sıkışma noktalarından uzak olduğunuzdan emin olun.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Emniyet çerçevesinin altında oturulmalıdır. Emniyet çerçevesi, forklifti kullanma esnasında sizi korumak için tasarlanmıştır.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR El ve ayaklarınızı forkliftinizin içinde tutun.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Eğer forkliftiniz devrilmeye başlarsa, KESİNLİKLE ATLAMAYIN! 1.Sürücü koltuğunda kalın, aracınızla kontrol etmeye devam ediniz. 2.Teker güvenliğine hakim olunuz. 3.Ayaklarınız ile kendinizi destekleyiniz.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Forkliftinizi emniyetli kullanmanın anlamı yalnız sizin emniyetiniz için olan sorumluluklar değildir, çevremizdeki diğer insanların emniyetide gözardı edilmemelidir. Forkliftinizi hareket ettirmeden önce diğer insanlar için çevrenize bakınız.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Hareket halinde iken, yürüme yolları ve kavşaklarda dikkatli olun, yavaşlayın ve sık sık korna çalınız.Yön değiştirmeden önce tamaman durarak yön değiştirme yapılması gerektiğini hatırlayınız.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Çatallar yükseltilmiş konumda iken çatalların altında kendiniz veya başkalarının durmasına ve yürümesine müsade etmeyiniz.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Forklift sürücüleri, bir taksi söförü olmadığınızı unutmayınız. Forkliftinize kimsenin binmesine müsade etmemelisiniz.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Forkliftinizi bir kaldırma, indirme servis elemanı gibi kullanmayınız. İnsanların güvenle kaldırılması için özel tasarlanmış palet vb. donanımlar kullanmaksızın, çatal üstünde birini kaldırmayı ASLA denemeyiniz.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - Aşağıdaki durumlarda kornayı kullanınız : * Geri,geri gitmeden önce, * Kavşaklarda, * Kapıların içinden geçerken, * Görüş alanınızın sınırlandığı durumlarda

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Geri geri giderken diğer insanları ikaz etmek amacıyla bazı forkliftler geri vites ikaz sistemi ile donatılmıştır.Geri geri gideceğiniz zaman geriye dönüp, bakmayı ve korna çalmayı UNUTMAYINIZ.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Forkliftinizdeki en önemli emniyet donanımının KENDİNİZ olduğunu kesinlikle unutmayınız! *Kendiniz kadar,diğer çalışanlar içinde dikkatli olunuz. *Forkliftinizin ve çalışma alanınızın şartlarını gözlemleyiniz. *SİGARA İÇİLMEZ uyarısı olan alanlara dikkat ediniz. *İş yerinde veya çalışmaya gelmeden önce ASLA alkol veya uyuşturucu kullanmayınız. *Forkliftinizle çalışırken işinizin en önemli parçasının İNSAN EMNİYETİ olduğunu hatırlayınız.

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Forkliftdeki aşağıda belirtilen emniyet donanımları kontrol edildikten sonra günlük faaliyetlere başlanmalıdır. * İkaz Lambaları * Geri Vites Alarmı * Korna