Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEPREM SIRASINDA NELER YAPMALIYIZ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEPREM SIRASINDA NELER YAPMALIYIZ?"— Sunum transkripti:

1 DEPREM SIRASINDA NELER YAPMALIYIZ?

2 1) Bina içinde iseniz; deprem sırasında sakin olup, paniğe kapılmayınız, cesaretinizi toplayınız ve koşuşturmayınız. Depremler genellikle hafif bir sarsıntı, gürültü ile başlar ve birkaç saniye sonra daha yıkıcı sarsıntılar gelir. Bu birkaç saniye deprem sırasında ne yapacağınızı belirleyen "ev deprem planı"nınızı hemen uygulamaya koyunuz. Büyük bir depremde ayakta durmanız, koşmanız mümkün değildir.

3

4 2. Deprem durduğunda elektrik, gaz, su vanalarını ve yanan ocakları hemen kapatınız. Kendinize güvenli bir çıkış yolu arayarak binayı terk ediniz.

5

6 3) Araç kullanıyorsanız; bulunduğunuz yer eğer güvenli ise durunuz ve araç içinde kalınız. Köprülerden, üstgeçitlerden, tünellerden uzak durunuz. Eğer mümkünse ağaçlardan, direklerden ve enerji nakil hatlarından uzakta kalınız.

7 Çömeliniz ya da döşemeye yatınız
Çömeliniz ya da döşemeye yatınız. Sağlam bir masa, sıra, mobilya veya kapı kasasını altına giriniz ve başınızı koruyunuz. Masaya tutunun ve onunla birlikte hareket etmeye hazır olunuz. Pozisyonunuzu sallantı duruncaya kadar ya da hareket etmek güvenli oluncaya kadar değiştirmeyiniz. Pencerelerden, şöminelerden, sobalardan, ağır mobilya veya kolayca devrilebilecek eşyalardan uzak durunuz. Bina içinde kalınız. Dışarı çıkarsanız düşen cam kırıkları yada bina molozlarından yaralanabilirsiniz.

8 Tiyatro, okul sinema, büro gibi kalabalık yerlerde iseniz, kesinlikle merdivenlere, asansörler koşmayınız. Unutmayın ki bu yerler hasar görmese dahi, aynı anda yüzlerce kişinin panik içersinde koşarak çıkış yerlerinden binayı terketmeleri mümkün değildir. Kendinizi koltuk, sıra gibi yerlerde korumaya alınız, sakin olunuz ve başkalarını da aynı şekilde davranmaya davet ediniz.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 HAZIRLAYAN:MELİS TURA


"DEPREM SIRASINDA NELER YAPMALIYIZ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları