EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı!
Advertisements

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
HARİTA PROBLEMLERİ.
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
10.Örnek Olay Çalışması Cep Telefonu ve Diğer Bağımlılıklar: Motosiklet sürücüsü cep telefonu ile konuşuyor! Okulun basketbol takımı, katıldığı turnuvada.
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN AYNALARINIZI DAHA İYİ KULLANIN.
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
Ramazan ayında sürüş ve sağlık ile
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
Karışım Problemleri.
EMN İ YET KEMER İ TAKIYORUM EK İ N SU MUTLU. EMN İ YET KEMER İ TAKIYORUM E ğ er emniyet kemeri takmaksak ani firen oldu ğ unda ba ş ımıza ciddi kazalar.
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Defansif, Savunmacı ve Güvenli Sürüş Teknikleri
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1/20 ÖLÇÜLER (Sıvı) 7 litrede kaç tane yarım litre vardır? A B C D.
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ “ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” GÜVENLİ SÜRÜŞ.
Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI
Gençler ve Yol Güvenliği
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
Click to edit Master title style Araçlar Arası ve Altyapı Haberleşme Projesi.
Grup: OM07BII_01 Hazırlayanlar: Ferhan İlyas Burak ÖZENÇ VURAL YAKARÖZKAN EURO-NCAP TEST STANDARTLARI VE SEÇİLEN 6 ADET OTOMOBİLİN STANDARTLARA GÖRE KIYASLANMASI.
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
Teste Başla 4. SINIF MATEMATİK TESTİ Çıkış Teste Devam Et.
ANA BABA TUTUMU ENVANTERİ
1-1-2 Türkiye genelinde Acil Sağlık Hizmetlerine erişim numaraları ile yapılmaktadır. Ambulans içinde Doktor,Hemşire,Sağlık Memuru,AABT,ATT, Şoför.
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
HIZ.
ÜÇGENDE AÇILAR 7.sınıf.
1 İLKYARDIM EĞİTİMİ HAZIRLAYAN: ALİ İHSAN KÖRPEŞ SAĞLIK MEMURU İLKYARDIM VE AMBULANS BİRİM AMİRİ.
EMNİYET KEMERİ KULLANIMI
Dünya Motorlu araç sayısı milyon milyar 250 milyon milyar 650 milyon.
KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.
TRAFİK.
Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu.
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Alkolsüz Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Uğur Evcin, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır. Sunudaki.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
NAKLİYEDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ İNŞ MÜH. ÖZKAN KARADAĞ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI.
Güvenli Sürüş Teknikleri
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
TRAFİK KAZALARI. Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Trafik Kazaları İş yerlerinde ölen personelin iki misli insan karayollarındaki trafik kazalarında can vermekte... Dünyada her yıl 1,200,000 insan trafik kazalarında can vermekte... Türkiye’de her yıl 9,600 insan trafik kazalarında can vermekte...

Emniyetsiz araç kullanmak, bu proje için en büyük tehlikelerden biri

Kazalar durduk yerde olmaz Neredeyse hepsi, emniyetsiz araç kullanmanın sonucudur

Türkiye’deki Kaza Nedenleri Sürücü hataları % 96.59 Yaya hataları % 2.77 Araç hataları % 0.45 Yolcu hataları % 0.18 Yol hataları % 0.01

Sürücülerin Hataları Yorgunluk % 74.04 Aşırı hız % 16.13 Alkol % 5.75

KAZALARIN SONU... Ciddi yaralanmalar Ölüm

Sadece sizi değil, diğer insanları da öldürür... AŞIRI HIZ Aşırı hız öldürür... Sadece sizi değil, diğer insanları da öldürür...

Saatte 60 km hızla giden bir aracın çarptığı 10 yayadan 9’u ölmüştür; Saatte 50 km hızla giden bir aracın çarptığı 10 yayadan 5’i ölmüştür; Saatte 40 km hızla giden bir aracın çarptığı 10 yayadan 1’i ölmüştür.

UNUTMAYIN Araç kullanırken emniyetli hız limitlerinin ne olduğunu sakın unutmayın!

HIZ LİMİTLERİ Otoyollarda 108 km/s Şehirlerarası yollarda 81 km/s Şehiriçi yollarda 45 km/s Çalışma sahası ve Şantiye içerisinde 20 km/s

EMNİYET KEMERİ Şehir içinde trafik kazası geçirenlerin % 84’ü Şehir dışında kaza geçirenlerin % 65’i Ölenlerin % 81’i EMNİYET KEMERİ TAKMIYORDU

EMNİYET KEMERİ Her çarpışma, 3 çarpışmadan meydana gelir Aracın çarpması İnsanın çarpması İç çarpışma

EMNİYET KEMERİ Bir kaza anında, düzgün bir şekilde bağlanmış olan emniyet kemeri hızlı yavaşlama şiddetini vücudun geniş ve güçlü bölgelerine dağıtacaktır. Emniyet kemeri vücudunuzu yavaşlatmak için yavaşça gerilir, vücudunuzu yavaşlatarak duruş mesafenizi arttırır.

EMNİYET KEMERİ Emniyet kemeri takılı bir kişinin duruş mesafesi ile takılı olmayanın duruş mesafesi arasında oldukça büyük fark vardır. Bu da çoğunlukla, ölümle yaşam arasındaki mesafedir...

ALKOL Akşam üstü yarım şişe bira içtiğimizde... 1 saat sonra alkolün tamamı kanımıza karışır Gece yarısında, kanımızdaki alkol 200 mg/100 mL

ALKOL Sabah uyandığımızda, kanımızdaki alkol 90 mg/100 mL Araç kullanacak durumda değiliz! Öğlen 12 gibi kanımızdaki alkol 20 mg/100 mL Hala araç kullanacak durumda değiliz...

ALKOL Alkolün atılımını hızlandırmak mümkün değildir... Ne bir duş, ne bir bardak kahve, ne de başka bir yöntem ayılmanıza yardım edemez. ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN!!!

SÜRÜCÜ Uygun şekilde değerlendirilmeli, ehliyeti olmalı ve eğitim almalı Tıbbi açıdan araç kullanmasında hiçbir sakınca olmamalı Dinlenmiş ve uykusunu almış olmalı Ana güvenlik kurallarına uymalı

Ana Güvenlik Kuralları Riskler değerlendirilmeli Bütün yolcuların emniyet kemerlerinin takılması sağlanmalı Araçların bakımları üretici firmanın talimatlarına uygun olarak yapılmalı Araç güvenli durumda olmalı Kullanılan araç tipine göre, gerekiyorsa kask takılmalı Seyir halinde aracın farları açık olmalı Dinlenme süreleri:3 saat sürüşten sonra 30 dk olmalıdır.

Ana Güvenlik Kuralları Yorgun durumda kesinlikle yola devam edilmemelidir. Uyuşturucu veya alkol alarak araç kullanılmamalı Seyir halindeyken, cep telefonuyla ya da telsizle konuşulmamalı Hız limitleri aşılmamalı Aracın yük taşıma kapasitesi ve yolcu sayısı sınırlamalarına uyulmalı Eğer yük uygun şekilde yerleştirilmemişse hareket edilmemeli

Bunun size olmasına izin vermeyin!

AİLENİZİ DÜŞÜNÜN Aileniz için sadece bir anı olursanız, onlara hiçbir faydanız dokunmaz...

ARACINIZI EMNİYETLİ SÜRÜN