MEVLÂNÂ MÜZESİ - KONYA BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ EMAIL : cyurtsev@yahoo.com PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Iletişimde üç filtre
Advertisements

Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
ANKARA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Nesrin Sipahi
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
SEVGİ ÖZMEN QATAR - DOHA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Sevgi Özmen
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
BIR ADA GÜNLÜĞÜ Cem Yurtsev
DEDE EFENDİ EVİ SULTANAHMET İSTANBUL
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
PPS : Cem Yurtsev Fotoğraflar : Yuksel Giovannitti Müzik : Al Martino – Love is blue.
HOŞGÖRÜ.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Büyük düşünürler HZ.MEVLANA YUNUS EMRE İBNİ SİNA PİRİ REİS İÇİNDEKİLER.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
HAYATIN ANLAMI.
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
HAZIRLAYAN: FURKAN BALCI
MEVLANA'NIN HAYATI.
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Şarkı : Pulp Fiction BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Mevlana Celaleddin-i Rumi
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Europe
SARP SINIR KAPISI ARTVİN
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Mevlevîlik.
DOĞAL MUCİZELER 8 PPS: Cem Yurtsev Music : Modern Talking BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Bir zamanlar bir ağaç varmış
MEVLANA YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜGÜN GİBİ OL! MEHMET TOKGÖZ.
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
DÜZENLİ OLMAK.
MEVLÂNÂ CElÂLEDDÎN-İ RÛMÎ
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Müzik: Queen Müziğin sesini açmanızı tavsiye ederim. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ.
BİRİKİM YAPACAĞIM.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Cher - Believe
Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Şarkı : Bahar BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PARA KAZANMAK SADECE DÜŞÜNMEK, ÇALIŞMAK VE HIRSLA OLMAZ. İŞTE BUNA ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK… PPS: Cem Yurtsev Hikayeyi paylaşan : Sevil Bayer BU SUNU SANALDUNYA.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet- Ajans Press.
UYARI : Sunuda görmekten gerçekten üzüntü duyacağınız fotoğraflar da var. Kendinizi iyi hissetmeyecekseniz izlemeyin lütfen… Fotoğraflar : Reuters ve.
MEVLANA YAPIM:GÜLÜMSER DKM ÖĞR:AYŞEGÜL BİLGİLİ DOKUMACI.
Mevlana Celaleddin-i Rumi. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Mevlana hazretleri 1207 yılında Horasan'ın Belh şehrinde dünyaya geldi. Asıl adı Muhammed Celaleddin'dir.
Mevlana Celaleddin Rumi Amaç n Mevlana’nın hayatı hakkında bilgi verme n Mevlana’nın düşüncelerini anlatmak. n Mevlana’nın tasavvufunu öğretmek. n Mevlana’nın.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
MEVLANA HAZIRLAYAN: CANSU NOM.
Mevlana Celaleddin Rumi Adı:EMİRCAN Adı:EMİRCAN Soyadı:AYDIN Soyadı:AYDIN Sınıfı: 7 / D Sınıfı: 7 / D No: 58 No: 58 Ders : din kültürü Ders : din kültürü.
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
YA HZ. MEVLANA.
Sunum transkripti:

MEVLÂNÂ MÜZESİ - KONYA BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ EMAIL : cyurtsev@yahoo.com PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Ney taksimi Sunu ve sunudaki bana ait olan müze içi ve dışı fotoğraflarının benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır.

Mevlânâ Celâleddin-i Rumi (d. 1207 - ö Mevlânâ Celâleddin-i Rumi (d. 1207 - ö. 1273), İslâm ve tasavvuf dünyasında tanınmış bir şair, düşünce adamı ve Mevlevi yolunun öncüsüdür. Bu sene Mevlânâ’nın doğumunun 800. yılı ve belki de sizin de daha önce gördüğünüz Mevlânâ Müzesinin içinde çekmiş olduğum fotoğrafları kısa bilgilerle izleyeceksiniz az sonra. Bilindiği üzere UNESCO tarafından da 2007 Mevlânâ Yılı ilan edilmiştir.

925 ayar Gümüş para

Mevlânâ Müzesine gidiş yolu

Mevlânâ Müzesine gidiş yolu Selimiye Cami

Müze girişi. İnsanlar bilet kuyruğunda Müze girişi ! İnsanlar bilet kuyruğunda. Biletler 2YTL, öğrenci, öğretmen ücretsiz

Müzeye girince sağ tarafta mumdan yapılma dergâh canlandırması yapılmış ancak fotoğraf çekmek yasak içerde.

Ve türbenin içine girince içerdeki huzuru, dinginliği hissedebiliyorsunuz… Fotoğraflar flaşsız çekilmiştir.

Mevlânâ Celaleddin Rumi

İçerdeki o büyüleyici ortamdan sol tarafa dönüp müzeyi gezmeye devam edelim. Bir başka odaya geçiyor ve orada Mevlânâ’ya ait eşyaları görüyoruz.

Mevlânâ’ya ait olan cübbe Büyük düşünür’ün yazdığı dünyaca ünlü eseri “ MESNEVİ”

Ve müzeden çıkış…

O, babası Alimler sultanı Bahaeddin Veled'in dizinin dibinde yetişti O, babası Alimler sultanı Bahaeddin Veled'in dizinin dibinde yetişti. Babası ve ailesi 5 yaşındayken Horasan'dan ayrılmak zorunda kaldı. Mevlâna 5 yaşına kadar Horasanın Belh şehrinde, beş yaşından sonra ise gurbette yaşadı. Mevlâna hazretlerinin gençliği alimler arasında geçti. Dönemin bütün meşhur alimlerinden ders aldı. Belh'ten ayrıldıktan sonra Hacc'a gittiler. Mevlâna ve ailesi bir çok yere uğrayarak sonunda Karaman'a geldi. Bir süre orada yaşadıktan sonra Selçuklu hükümdarının davetiyle Konya'ya geldiler ve oraya yerleştiler.

Başkalarının kusurlarını İŞTE ONUN İNSANLIĞA VERDİĞİ YEDİ ALTIN ÖĞÜT ! Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol

Tevazu ve alçak gönüllülükte İŞTE ONUN İNSANLIĞA VERDİĞİ YEDİ ALTIN ÖĞÜT ! Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülülükte deniz gibi ol.

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. İŞTE ONUN İNSANLIĞA VERDİĞİ YEDİ ALTIN ÖĞÜT ! Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Mevlânâ Divanında bir hikaye anlatılır. Hikayeyi okumak için tıklayınız ! Hikayeyi okumadan sonraki slayta geçmek için tıklayınız !

Bir adam hileyle kuşun birini tuzağa düşürerek yakaladı Bir adam hileyle kuşun birini tuzağa düşürerek yakaladı. Kuş dile geldi, yalvardı: “Ey ulu insan, sen koyunları, öküzleri yedin, bir çok deveyi kurban ettin. Bu dünyada onlarla bile doymadın, benimle mi doyacaksın? Eğer beni bırakırsan ben sana üç öğüt vereceğim. Bunlara uyarsan her müşkülün hallolur. Birincisini, dindeyken vereyim, eğer beğenirsen beni bırakırsın. İkincisini şu dama konarken, üçüncüsünü de şu ulu ağaçta söylerim,” dedi. Adam kuşu sıkı sıkıya tutarak: “Haydi söyle bakalım, eğer beğenirsem seni bırakırım,” dedi. “Kuşcağız ilk öğüdü söyledi: “Olmayacak sözü kim söylerse söylesin, inanma” dedi.

Adam öğüdü beğenerek kuşu bıraktı Adam öğüdü beğenerek kuşu bıraktı. Kuş uçarak damın saçağına kondu, ikinci öğüdünü söyledi: “Geçmiş gitmiş şeylere, kaçmış fırsatlara ah vah etme.” dedi. Sonra biraz geriye çekilerek orada bulunan ulu ağaca kondu: “Benim karnımda on bir dirhem ağırlığında paha biçilmez bir inci vardı. Eğer beni kaçırmasaydın o şimdi senin olacaktı.” dedi. Bunu duyan adam ağlayıp inlemeye, saçını başını yolmaya başladı. Bunu gören kuş seslendi: “Ben sana geçmiş gitmiş fırsatlar için ah vah edip üzülme demedim mi? Madem fırsatı kaçırdın, neden üzülüp duruyorsun?

Ya öğüdümü dinlemedin yahut da sağırsın Ya öğüdümü dinlemedin yahut da sağırsın. Ayrıca sana olmayacak şeye inanma demedim mi? Benim bütün ağırlığım üç dirhem, karnımda nasıl on bir dirhem ağırlığında inci bulunabilir?” Bunun üzerine adam kendi kendine: “Şimdi söylediklerini daha iyi anladım. Haydi şimdi de üçüncü öğüdünü söyle bakayım” dedi. Kuş: “Allah için o iki öğüdü güzelce tuttun da benden üçüncüsünü mü istiyorsun? Uykuya dalmış bilgisiz kişiye öğüt vermek, çorak toprağa tohum atmak gibidir. Aptallık ve bilgisizlik yırtığı, yama tutmaz.” diyerek uçup gitti.

* Mevlânâ Müze içindeki benim çekimim 30 sn lik ve 9 megabyte boyutundaki video çekimini email ile benden isteyebilirsiniz ! * Mevlânâ Müze içinin 360 derece hareketli görüntüsünü yine benden email ile alabilirsiniz. Gerçekten muhteşem bir görüntü. Mevlâna ile ilgili linkler : 1. http://www.mevlana.com 2. http://www.semazen.net 3. http://www.mevlanavakfi.com 4. http://mevlanayili.gov.tr 5. http://www.konya.gov.tr/mevlana 6. http://www.mewlana.co.nr

BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ EMAIL : cyurtsev@yahoo.com PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Ney taksimi