Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSMİN HALLERİ 1.YALIN HAL 2.YÖNELME HALİ 3.BULUNMA HALİ 4.AYRILMA HALİ
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
tarafından yayınlanmaktadır.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
Sunu: akie
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Çetin Çan çan çikolata. Çetin içti limonata. Osman zil çaldı. Çetin maça çıktı. Maçta çok çalım attı. Kaçma Çetin kaçma.
Yeryüzünde kaç tane Atatürk vardır? Elbetteki bir tane vardır.
Türkiyenin en büyük mail grubu
Saklı objeleri Bulun.
ÖZGÜVENİ GELİŞTİREN ETKENLER
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
BİR MEZARLIĞA GİRİNCE BU DÜNYADAN KOPARSINIZ VE BEDENİNİZİ UHREVİ BİR AHENK SARAR SARMALAR……SAĞINIZDA,SOLUNUZDA TÜKENMİŞ HAYATLARI GÖRÜRSÜNÜZ. İÇİNİZİ.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Tlg
Hayat Bilgisi 2 Asla Güvenme !.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Yöremiz Edirne, Meriç nehrinin batısı ve sınıra yalnızca 1 km mesafe...
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
DÜNYA’MIZIN ŞEKLİ NEYE BENZER?
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
BİR KADIN GİTTİĞİNDE....
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
BİR ÖYKÜ.
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Bizi Tuzağa Düşüren... (Arzularımız) sesli.
TÜRKİYE’NİN TURİSTİK DEĞERİ
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Bremen Mızıkacıları.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
BAŞARININ ON ÜÇ KURALI: ÖĞRENCİLERE BİR MESAJ Düşüncelerimi, başarıya ilişkin “on üç kural” olarak berraklaştırmaya çalıştım. Bunların hiçbiri kesin değil:
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR…
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
DÜZENLİ OLMAK.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
1. 2 Üstüne yazılmayan satır hangisidir? Kasap satırı.
Mustafa DİNÇ Türkçe Öğretmeni
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
Hızlı Okuma.
Saklı objeleri Bulun.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Helal ve Haram.
NAYİNO Gece gökte yildizlardaR Dinleyun dertlerumi Yarde iman kalmadi hoy nayino Bilmeyi hallarumi Nayinoma Kurbanis oy Nayinoma nayino nayinoma kurbani.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Sunum transkripti:

Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin Kaderinize dönüşür… Işığı Yanan Evler Prof. Dr. Saffet Solak'ın bir hâtırası Sesli

"Tıp fakültesini yeni bitirmiş, pratisyen hekim olarak ilk görev yaptığım yere, Konya'ya bağlı bir beldenin sağlık ocağına gitmiştim. Gençtim, bekârdım. Küçük bir beldeydi gittiğim yer. İlk gece bir eve misafir olmuştum. Tren istasyonunun hemen yanında bir evdi.

Akşam yemeğinden sonra çaylarımız gelmiş, sohbetler edilmişti. Üzerimde yol yorgunluğu, geldiğim yeni yerin yabancılığı vardı. Saatler ilerliyor, ağır bir uyku beni içine çekiyordu. Ev sahibine bir şey de diyemiyordum.

Bir müddet daha geçti; yine bir hareket yoktu. Evin büyüğü olan Hacıanneye sıkılarak: "Anneciğim, sizin buralarda kaçta yatılıyor?" dedim. Hacıanne: "Evlâdım treni bekliyoruz. Az sonra tren gelecek, onu bekliyoruz" dedi.

Merak ettim, tekrar sordum: "Trenden sizin bir yakınınız mı inecek ?" Hacıanne: "Hayır evlâdım, beklediğimiz trende bir tanıdığımız yok. Ancak burası uzak bir yer. Trenden buraların yabancısı birileri inebilir. Bu saatte, yakınlarda, ışığı yanan bir ev bulmazsa, sokakta kalır. Buraların yabancısı biri geldiğinde, "ışığı yanan bir ev“ bulsun diye bekliyoruz."

Konya Ovası'nda, ya da bir başka yerinde Türkiye'nin, trenden inen yabancılar için "Işığı yanan evler“ yerinde hâlâ duruyor mudur? Yabancılar, yorgun bedenlerini yün yataklarda dinlendirmeye devam ediyorlar mı? Aç bir köpeğin önüne bir kap yemek bırakan kadınlar yaşıyorlar mı? Kuşlara yuva yapan mimarlar sahi şimdi neredeler?

Bu güzel insanlar, atlarına binip gitmişler. Bizler, atlarına binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. Çekip gidenlerin doldurulmamış boşluklarında savrulup duran yoksullarız.

Ey güzel yurdumun güzel insanları! Şâir öyle diyordu: "Güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler." Şimdi bu güzel insanlar, neden ve nasıl atlarına binip gittiler? Onları ne yıldırdı da bir daha dönmemek üzere, sessiz sedasız gittiler? Ey güzel yurdumun güzel insanları! Neredesiniz? soylutuna osman.sari@yok.gov.tr soylutunayalcin@gmail.com