Dr Hüdai Kara Temmuz 2011.  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EKO-ETİKET TÜRKİYE Evren Goralı 2011.
Advertisements

Kamu özel ortaklığı nedir ?
ETG Danışmanlık Yardım Masası
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
EKOkredi Hizmet Paketi 1 Mayıs 2010 Bireysel Pazarlama Ma.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Arçelik A.Ş. Enerji Yolu İstanbul, 11 Nisan 2008 Gökhan Özgürel
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
KONAKLAMA İŞLETMELERİ
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Sola Kimya Firma Sunumu. Sola Kimya Firma Sunumu 2013 Ajanda Biz kimiz? Ürünlerimiz Vizyonumuz / Değerlerimiz Motivasyonumuz Stratejik Çerçeve.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ŞUBESİ EKO TASARIM VE ENERJİ ETİKETLEMESİ.
302-3 Kırsal Turizm.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
Yrd.Doç Dr. YILMAZ GÖKŞEN
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Tedarik ziNCİRLERİ yÖNETİmi
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
KURUMLARARASI ANLAŞMALAR
Fikri ve Sınai Haklar Kanunu Gümrük Kanunu
YEMEK HİZMETLERİ.
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
SUNUM
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Enerama Çevre Teknolojileri ENERAMA, enerji tasarrufuna sahip çevreci sistemlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi üzerine faaliyet gösteren.
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
KÜSİ Bursa İl Temsilcisi
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Dr Hüdai Kara Temmuz 2011

 23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek standartlı ürün ve hizmetlere verilen  Gönüllülük esasına dayanan bir etikettir

 AB Yetkili Kurumları tarafından verilir  Ülkemizde henüz verilmemektedir.  Dünya çapında başvurular yapılabilir  Uluslararası pazarlara girebilmede avantaj sağlar

 Daha az enerji tüketirler  Tüm yaşam döngüsü boyunca daha az çevreye zararlı madde bırakırlar  Tasarım ve malzeme kullanımından dolayı geri dönüşümleri kolaydır  Üretimlerinde daha az kaynak tüketilir  İnsan sağlığına ve çevreye daha az negatif etkileri vardır

 Temizlik ürünleri  Tekstil ürünleri  Elektronik ürünler  Zemin kaplamaları  Mobilyalar  Bahçe işleri  Evsel kullanım ürünleri  Yağlar  Yatak takımları  Kağıt ürünleri  Hizmetler (Turistik konaklama tesisleri)

 Binalar  Baskı Kağıtları  Ofis aydınlatma ürünleri  Ev aydınlatma ürünleri  Ev soğutma ürünleri  Çamaşır makinesi  Isıtma sistemleri  Su tüketen ürünler  Görüntüleme cihazları  Evde kullanılan pişirme ürünleri  Telekomünikasyon hizmetleri  Pencereler ve kapılar  Oyuncaklar ve oyunlar  Sıhhi ürünler

 Ürünleriniz ve firmanız için farkındalık yaratma fırsatı  27 Avrupa ülkesi ve Norveç, İzlanda ve Lüksemburg tanınırlık ve geçerlilik  AB kamu ihalelerinde 50% oranında yeşil ürünlerin kullanılması hedefi  Türkiye Çevre Faslı çerçevesinde Eko-etiket yasasının çıkartılıyor olması  Özellikle tedarik zincirinde olan firmalara çevre konusunda gelecek baskılar  Çin, Meksika, Hindistan, Güney Afrika gibi Türkiye’nin rekabet ettiği ülkelerde Ecolabel kapasite geliştirme çabalarının başlaması

Ecolabel danışmanlık servisimiz bir paket halinde sunulmaktadır ve tek bir ürün dosyasının hazırlanmasından belgenin alınmasına kadar olan süreci içermektedir. Bu süreç:  Proje başlangıcı Metsims danışmanı müşteri ile başlangıç toplantısı yapar. Projenin çerçevesi ve süreçler belirlenir. Etiketin başarılı bir şekilde alınabilmesi için gerekli kriterler açıklanır ve yapılması gereken çalışmalar Danışman tarafından bildirilir.  Düzenli bilgilendirme ve destek Metsims e-posta, faks, telefon kanalıyla müşteriye başvuru dosyasının hazırlanması sürecinde bilgi desteği sağlar, kıstaslarda istenen gerekli hesaplamaları yapar.  Başvuru dosyasının başvuru öncesi kontrolü Metsims başvuru öncesi dosyanın içeriğini ve başvuru formunu kıstaslar çerçevesinde kontrol eder, uygunluğunu teyit eder.

 Başvuru sürecinin yönetimi Metsims müşteri adına Avrupa’daki Yetkili Mercii’ye EU Ecolabel başvurusu yapar ve gerekli başvuru ücretlerini öder. Başvuru ile ilgili tüm iletişimler Metsims tarafından yürütülür.  Ecolabel etiketinin temini ve tanıtımı Ecolabel alındıktan sonra Metsims müşterinin ürünlerinin Avrupa’da Ecolabel almış ürünler veritabanına kaydını yaptırır ve yapılabilecek pazarlama fırsatları hakkında bilgi aktarımı yapar.