İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stok Fotoğrafçılığı.
Advertisements

AKILLI FAKS.
2012
Taksinet A.Ş. Taksi İşletim ve Yönetim Sistemi Proje Tanıtım Sunumu
Neden e-ticaret’e ihtiyaç duyuluyor? Bugün; •Sürekli (24 saat boyunca 365 gün kesintisiz) reklam ve ticaret olanağı sunan, •İletişimi çok hızlı ve interaktif.
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
Sarnıç Depo Tanıtımı 9500 m2 kapalı alan.
VAKIFBANK - DEVLET DENETİM ELEMANLARI DERNEĞİ KREDİ KARTI ÇALIŞMASI
Enerji Performans Uygulamaları,
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
YENİ MOBİL YAZICILAR. Mobil Yaşam Gittikçe Büyüyor • çeyrekte toplam akıllı telefon kullanımı 1 milyar cihaza ulaştı. • 2015 yılında bu rakamın.
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Park Plus Pool Park Ödeme Hizmetleri
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
2012 AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI OPERASYON VE UYGULAMA PANELİ
akkart “akıllı şehir kartı”
EV-NET Projesi ALTIN FORMÜL 5: SIFIR AİDAT ! “ 0 “ SIFIR AİDAT ! “ 0 “
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
1. 2 Cari İşlemler Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka carilerinin ayrı ekranlardan tanımlanabilmesi. Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka.
Mayıs 2012.
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
Akıllı Ulaşım Sistemleri
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
ERP KONSEPT EĞİTİMİ.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ERK İSG&İK –
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
E- Ticaret Altyapısı.
İşletme Doktora Programı Bilgi Teknolojileri ve Yönetim (IYO 713)
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
Pazarlama Denetimi ve Performans Değerleme
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Mobil İletişimin Gelişimi
Müşteri Odaklı Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
Bekir Sami NALBANTOĞLU
Modern Taşımacılık Yönetimi Yaklaşımları 3PL 4PL ŞEVVAL OLGAÇ.
Tedarik ziNCİRLERİ yÖNETİmi
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
Hakkımızda Birleşik Ödeme; finansal işlemleri teknoloji ile birleştirerek ürettiği inovatif, pratik, güvenilir fintech çözümleri ile müşterilerine ve iş.
Paylaşım EkonomisiPaylaşım Ekonomisi Beyzanur BaşBeyzanur Baş.
Sunum transkripti:

İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan SÜEL Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

NFC’li Bir Gün ! Bilet sahipleri gar otoparkını ücretsiz kullanma fırsatı sunmaktadır. Otopark girişindeki terminale telefon dokundurularak giriş yapılır. Gidilecek şehirde ziyareti planlanan müzenin giriş ücreti ile ilgili indirim duyurusu bulunan postere telefon dokundurularak indirim kuponu telefona indirilir. Telefonunu turnikeye dokundurarak, biletini kullanır ve trene binilir. Telefon ile tren bileti satın alınır, koltuk seçilir ve bilet telefona indirilir. Önceki yolculuklardan kazanılan puanlar ile Lounge giriş hakkı kazanılmıştır. Girişteki okuyucuya telefon gösterilerek Lounge’a girilir. Trene giderken içecek alınır, telefonu ile ödeme yaparak trene gider. Kondüktör’ün elindeki terminale telefonunu yaklaştırarak gazetesi satın alınır. Seyahat sonrasında telefonunu PC’sine yaklaştırarak seyahat harcamalarını işyerine aktarır. Müzeye gidilerek indirim kuponu kullanılır ve giriş yapılır. Telefonunu taksideki terminale dokundurarak taksi ücreti ödenir. Müzede gezerken dönüş treninde geçikme olup olmadığını kontrol etmek üzere ilgili postere telefon dokundurulur. Yolculuk tamamlanır ve taksiye binilir. Yan koltukta seyahat eden kişi ile tanışılarak, telefonlar birbirine dokundurularak iletişim bilgileri paylaşılır.

Vodafone’la NFC’li ulaşım Vodafone’lular Murcia, İspanya’da NFC telefonları aracılığı ile toplu taşıma hizmeti alabilmektedir. Duraklarda bulunan Akıllı Poster’lere yolculuk bilgilerine erişebilmekte ve bir sonraki araç için bekleme süresini göstermektedir. Gelecekte NFCli telefon sahipleri, spor, eğlence , kültür ve sanat merkezlerine giriş yapabilecekler ve bisiklet kiralama hizmeti alabileceklerdir. 4 milyon kullanıcıya erişim potansiyeli bulunmaktadır. Alman demiryolu işletmeleri Deutsche Bahn (DB) ve Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV) ile yolculuk yaparken, Vodafonelular giriş ve çıkıştaki noktalarda NFCli telefonlarını dokundurarak ücret ödeyebilmektedirler.

Kullanıcı Faydaları Kolay Hızlı Etkileşimli Uzaktan yüklenebilir Çevreci Dayanıklı Kayıp riski düşük Birden çok hizmeti aynı anda alabilme fırsatı sunar Ödeme aracı çeşitliliği sağlar (Kredi Kartı, Banka Kartı, Ulaşım Kartı vs.) Tarife bilgilerine ve yolculuk bilgilerine kolay erişim sağlar Yolculuk geçmişi ile ilgili bilgiler takip edilebilir Diğer NFC’li ürün ve hizmetlerle etkileşim imkanı sunar.

İşletici Faydaları Müşteri memnuniyeti artışı sağlar Yeni gelir kaynağı (indirim kuponu yüklemeleri, tanıtım alanları gibi) yaratır Bilet ihtiyacını ortadan kaldırır. Bilet makinaları ve satış noktası ihtiyacını azaltır. Stok yönetim ihtiyacını ortadan kaldırır. Satış noktalarına ödenen primlerin azalmasını sağlar. Operasyonel ve bakım giderlerinin azaltılmasını sağlar. Ek hizmetlere olanak sağlar. Anlık iletişim ve etkileşim sağlar. Risk yönetimini daha etkin hale getirir.

M2M Teknolojisi... Maliyetlerin azaltılmasına ve zamandan tasarruf edilmesine Yeni iş modellerine ve karlılığın artırılmasına Daha iyi müşteri deneyimlerine Mevzuatlara uyumluluğa Sürdürülebilirliğe ...olanak sağlamaktadır

Potansiyel M2M Alanları Otomotiv Ev Elektroniği Çevresel Gözetim Sağlık Sektörü Kurumsal Bilişim Ölçümleme Ödeme Sistemleri Uzaktan Erişim & Kontrol Güvenlik İzleme & Takip

M2M ile otomotiv alanında örnek uygulamalar M2M teknolojisi ile bir aracın lokasyon bilgisinin gerektiğinde acil hizmetler veya benzeri sistemlerle paylaşılması sağlanabilir. Böylece trafik kazası bölgesine sağlık birimlerinin erişim süreleri %50’ye kadar azalabilir.* Sürücülere gerçek zamanlı rota, yönlendirme ve trafik durum bilgilendirmesi yapılabilir. Aşağıdaki ve benzeri bir çok bilgi anlık olarak paylaşılabilir: Lokasyon Servisleri: Park yeri yönlendirme servisi, navigasyon hizmetleri, acil durum bilgilendirmeleri Ödeme ve fiyatlandırma hizmetleri: Otoyol ve park ödemeleri, sigorta hizmetlerinde indirimler Bilgilendirme servisleri: Haber/hava durumu bilgi servisleri, rota planlama hizmetleri Araç İlişki Yönetim Sistemleri: Uzaktan bakım ve destek hizmetleri, sürücü destek hizmetleri *European Community, July 2010

Yeni teknolojiler ile daha etkin ve doğa saygılı toplu ulaşım NFC teknolojisi toplu taşıma, otoyol geçiş sistemleri gibi alanlarda kullanılarak kurum ve firmalara önemli otomasyon faydaları ve çevresel katkılar sağlayacaktır. M2M sistemleri, ulaşım sistemlerindeki optimizasyon ve rotanın yüksek hassasiyetle planlanmasını sağlayacaktır.