HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Uluslararası İlişkiler ve Projeler
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı YENİLİK TRANSFERİ PROJELERİ 2008.
AB EĞİTİM, KÜLTÜR,GENÇLİK PROGRAMLARI Prof. Dr. Selda Önderoğlu AB Ofisi.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Sunum transkripti:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI

Çalışmalar AB Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programlarına Katılım: (Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi) Öğrenci - öğretim elemanı değişimi Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) çalışmaları Diploma Eki çalışmaları Erasmus programı diğer faaliyet alanları (IP, TN) Leonardo da Vinci programı Gençlik programı Beytepe ofisimiz tam zamanlı açılmıştır fax

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Akademik Yıl Giden Öğrenci Sayısı Gelen Öğrenci Sayısı (Beklenen) En fazla öğrenci gönderen bölümler ( ): 1- Sosyal Hizmetler 2- Gıda Müh. 3- İktisat

ÖĞRETİM ELEMANI DEĞİŞİMİ Akademik YılGiden Öğr.El. SayısıGelen Öğr.El. Sayısı hafta 20

ERASMUS İKİLİ ANLAŞMALAR Toplam Anlaşma Sayısı: 270 Anlaşmamız olan ülke sayısı: 24 (+2) En fazla anlaşmamız olan ülkeler : Almanya,Fransa,İtalya En fazla BA Olan Fakülte : İ.İ.B.F.(55) Edebiyat F. (55) Erasmus anlaşmaları Kontenjanlarımız: SM:giden- yakl.600öğrenci gelen:yakl.600 öğrenci TM:giden: 581 hafta gelen: 490 hafta

LLP’ Da Değişiklikler Öğrenci Değişimi; –Öğrenim hareketliliği –Staj hareketliliği *YENİ Personel Değişimi; –Ders verme hareketliliği (17 haftalık bütçe var) 9 haftası kullanıldı, kalan: 8 hafta ( tüm belgeler tamam ofise teslim edilen başvurular. Fakülte/Y.O. kontenjan ayrımı yok, süre:en fazla1 hafta (5 iş günü) –Personel eğitimi hareketliliği (13 hafta) * YENİ idari+ eğitim elemanı yararlanabilir. Süre:en fazla 1 hafta (5 iş günü)

Giden-Gelen Erasmus öğrencileri için AB Ofisi etkinlikleri Tanıtım toplantıları (tüm öğrencilere), Tecrübe paylaşım toplantıları (giden), Oryantasyon programı (giden+gelen), Memnuniyet anketi (giden+gelen), Sosyal etkinlikler (giden+gelen) -- geziler, toplantılar H.Ü. Değişim Öğrencileri Kulübü

H.Ü.’nde Diğer Erasmus Faaliyetleri Yoğun programlar (IP) Tıp F.KBB Anabilim Dalı-Pediatrik Odiyoloji Ünitesi F.T.R.Y.O. İ.İ.B.F.-Sosyal Hizmetler B. Müfredat geliştirme projeleri (CD) İ.İ.B.F.-Sosyal Hizmetler B. Konulu ağlar (TN) Güzel Sanatlar Fak. AB Ofisi S.T.Y.O. – Beslenme ve Diyetetik Bölümü Edebiyat F.- Mütercim. Terc. B. Tıp. F.- Tıp Eğitimi. ABD. F.T.R.Y.O. BU PROJELERLE İLGİLİ VERİ EKSİĞİMİZ MEVCUT!-proje adı,ref.no…

Gençlik Programı Öğrenci kulüpleri ve toplulukları AB Ofisi: proje hazırlama teknik yardım Avrupa Gönüllü Hizmeti (Eylem 2) –4 Öğrencimiz / Yeni mezunumuz faydalandı. –Beytepe Anaokulu ile proje (2 gönüllü gelecek – 6 ay süre).

UYGULAMADA ZORLUKLAR… Gelen-giden Öğrenciler Learning agreement için ders seçme.. Akademik tanınma belgesi LA ile aynı zamanda… Yönetim kurulu kararlarının alınması. İmzalar öğrenci-bölüm.K.-kurum K. tam. Koordinatörün sınırlı zamanı olması. Barınma yeri için giden öğrencinin hemen girişimde bulunması gerekir (son tarihe dikkat!!.)

Uygulamada zorluklar Bölümlere gelen belgelerin AB ofisine iletilmesi (duration sheet,LA,transcript,ak.tan.bel.), Gitmekten vazgeçen veya Ün. Değişimi yapan öğrencilerin AB ofisine bildirilmesi Son Sınıf 2. sömestre öğrencilerinin seçimi??? Leonardo da Vinci projeleri öğrenci değişim sayıları Gelen-giden öğretim elemanı gelen: için Certificate of attendance-AB ofisi Projeler: Belgelerin BAB ve AB Ofisine yollanması gerekiyor ( proje adı,proje resmi no.).

Koordinatörlerimiz-öneriler Öğrenci görüşme saatleri Öğrencilere verilecek basılı dökümanlar Her öğrenci ve karşılıklı anlaşmalar için dosyalama ERASMUS el kitabı – soruların cevapları için (UA web sayfası) Akademik işlemlerden sorumlu

Seçim Takvimi Geniş ilk başvuru tarihi aralığı Yılda 1 kez seçim devam Bilateral agreement yenilemeye dikkat,mülakatta tüm imzaları tamamlanmamış,henüz planlama aşamasında anlaşmalar için öğrenci seçimi yapılmayacak. yeni *YABANCI DİL BARAJI Sonuçlar: web sayfasında+bölüm ilan panolarında ilan Seçilen öğrenci isimlerini karşı kuruma AB Ofisi bildirir, Öğrenci ve koordinatör karşıdan gelen cevaba göre işlemlere devam eder,...???

Öğrenci Seçim Takvimi Ekim - 14 Aralık 2007 Adayların, AB Ofisi ‘ne – SIHHIYE - başvuru. 14 Aralık-23 Aralık 2007 Adayların seçilebilirlik kriterleri kontrolu,hak kazanmayan öğrencilere sonucun bildirilmesi (AB Ofisi) 24 Aralık 2007 AB Ofisi’nin Y.D.Y.O.’na listeyi iletmesi 29 Aralık 2007 YDYO Sınav (İngilizce, (Cumartesi) Almanca/ Fransızca/İspanyolca/İtalyanca) (yer: H.Ü. Yabancı Diller Yüksek Okulu) 31 Aralık 2006 Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yabancı dil sınav sonuçlarını AB Ofisi’ne bildirilmesi. 07 Ocak 2008 AB Ofisi’nin mülakata girecek öğrenci listelerini Fakülte Dekanlıkları /Yüksek Okul/ Konservatuvar Md.lüklerine resmi yazı ve koordinatörlere-posta ile bildirmesi Şubat 2008 Fak./Y.O’larda mülakatların yapılması 14 Mart 2008 Seçilen Öğrenci listesinin okullara, Ö.İ.D.Bşk.lığına iletilmesi ve web’de ilanı(AB Ofisi) 17 Mart 2008 (?) AB Ofisinin seçilen öğrencileri karşı kuruma bildirmesi.

DEĞERLİ EMEKLERİNİZ VE İŞBİRLİĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ! AB OFİSİ