ÇERÇEVE KYOTO. Atmosfere salınan sera gazı miktarı %5'e çekilecek Endüstriden, motorlu taşıtlardan, ısıtmadan kaynaklanan sera gazı miktarını azaltmaya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

İKLİM DEĞİŞİMİ ve LPG LPG & CNG Fuarı İstanbul
YEŞİL ENERJİ ÇİFTLİKLERİ
YEŞİL BİLİŞİM 1.
Atmosferik Kirleticiler
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
ÇEVRE VE TOPLUM Hava Kirliliği Prof. Dr. Orhan KURAL
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Çevre kİmyasi.
KÜRESEL ISINMA Dünya atmosferi çeşitli gazlardan oluşur. Ayrıca küçük miktarlarda bazı asal gazlar bulunmaktadır. Güneşten gelen ışınlar (ısı ışınları/kısa.
Kuresel Isinma Temel Bilgiler 1.
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
İklim Değişiminin Antropolojik Etkileri
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
Gönüllü Karbon Piyasaları Istanbul, ICCI 13 Mayıs 2010 “A problem cannot be solved by the mindset that created it." A. Einstein.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
Bölüm 15 Refah İktisadı David Begg, Stanley Fischer and Rudiger Dornbusch, Economics, 9th Edition, McGraw-Hill, 2008 PowerPoint presentation by Alex Tackie.
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
Rüzgar Enerjisi Çevre ve Toplum Prof. Dr. Orhan Kural
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE SGP DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI - 15 Nisan 2005 İklim Değişikliği ve SGP İklim Değişikliği Odak Alanı.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
İKLİM DOSTU ŞİRKET MÜMKÜN MÜ?
NÜKLEER ENERJİ.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
Küresel Isınma ve Türkiye. Türkiye’de beklenen yüzey sıcaklığı değişiklileri.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Elektrik Enerjisi Üretimi
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
NÜFUS ARTIŞI ve SORUNLAR
E-Posta Grubu Oluşturma
Nükleer Teknoloji Bilgi Platformu
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ.
Küresel Isınmanın Tarihi Kaynak: CNBC - live Kaynak: CNBC - live.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI VE ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASININ ROLÜ
Temiz Enerji Kaynakları
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
1 ÇEVRE KORUMA Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN HAVA KİRLİLİĞİ.
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
ALTERNATİF VE GELENEKSEL YAKITLARIN KARŞILAŞTIRILMASI
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
Tuğba İçmeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Dairesi
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
AB’de Atık Yönetimi Stratejileri,
Sunum transkripti:

ÇERÇEVE KYOTO

Atmosfere salınan sera gazı miktarı %5'e çekilecek Endüstriden, motorlu taşıtlardan, ısıtmadan kaynaklanan sera gazı miktarını azaltmaya yönelik mevzuat yeniden düzenlenecek Daha az enerji ile ısınma, daha az enerji tüketen araçlarla uzun yol alma, daha az enerji tüketen teknoloji sistemlerini endüstriye yerleştirme sağlanacak, ulaşımda, çöp depolamada çevrecilik temel ilke olacak Atmosfere bırakılan metan ve karbon dioksit oranının düşürülmesi için alternatif enerji kaynaklarına yönelinecek

Fosil yakıtlar yerine örneğin bio dizel yakıt kullanılacak Çimento, demir-çelik ve kireç fabrikaları gibi yüksek enerji tüketen işletmelerde atık işlemleri yeniden düzenlenecek Termik santrallerde daha az karbon çıkartan sistemler, teknolojiler devreye sokulacak Güneş enerjisinin önü açılacak, nükleer enerji de karbon sıfır olduğu için dünyada bu enerji ön plana çıkarılacak Fazla yakıt tüketen ve fazla karbon üretenden daha fazla vergi alınacaktır

Kyoto Protokolü Türkiye’de tarihinde, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanada ise 2011 Aralık ayında Çevre Bakanı Peter Kent’in yaptığı ”Kyoto, Kanada için geçmişte kaldı. Anlaşmadan çekilmek için yasal hakkımızı kullanıyoruz. Kanada’nın Kyoto nedeniyle yükümlülüklerinin ülkeye maliyeti 13 milyar doların üzerinde olacak. Bu Kanadalı her aile için 1,600 dolar. Kyoto’nun Kanadalılara maliyeti bu. Bu, beceriksiz Liberal hükümetin mirası.” açıklaması ile Kyoto’dan resmen çekilen ilk ülke olmuştu.

Çin 2002 yılında küresel düzeyde atmosfere salınan sera gazlarının yüzde 13,6 ′sından sorumlu ve bu oran Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra ikinci büyük rakamdır. Yine Hindistan yüzde 4,2 ile atmosferi en fazla kirleten ler arasında beşinci sıradadır. Ek-1 üyesi olan ülkelerin gaz salınımı 1990 yılının %5 daha azına indirilmesi isteniyor. Ek 1'de yer almayan ülkelerin sera gazı sorumlulukları yoktur. Ek-2 üyesi olan Hindistan ve Çin bu duruma tabi değil. Yani gelişmekte olan ülke durumunda bulunuyorlar.