KüReSeL IsInMa Küresel ısınma, dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında kullanılan bir terimdir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
ve Küresel İklim Değişimi
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
Küresel Isınma.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİMİZ NELER?
Küresel Isınma Etkileri….
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Atık madde olarak neler toplanabilir?. Ambalaj atıkları.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
YARINDAN SONRA.
Küresel Isınma İklimler Değişiyor
Arçelik A.Ş. Enerji Yolu İstanbul, 11 Nisan 2008 Gökhan Özgürel
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
ÇEVRE.
KÜRESEL ISINMA.
GREEN MARKETING KONFERANSI
Küresel Isınma Ve Nedenleri
SANAYİ VE ÇEVRE Sanayi, hammaddeden mamul madde meydana getirmek için yapılan faaliyetler ve kullanılan araçlar olarak tanımlanabilir. bilindiği gibi.
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
AYGÜL YÜKSEL/PLANT NURSE KOLESTEROL GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT.
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
EROZYON.
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ
DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART 2015.
KÜRESEL ISINMA.
E-Posta Grubu Oluşturma
Hayatın Kaynağı Su.
KÜRESEL ISINMA.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
KÜRESEL ISINMA Ziya BEKİROĞLU 6/A-12.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Yaşadığımız çevre mi? Kirlettiğimiz toprak mı? Kirlettiğimiz toprak mı? Kullanılamaz sular mı? Kullanılamaz sular mı? Sürekli kirlenen hava mı? Sürekli.
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ETKİLERİ
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
Yaklaşan Tehlikeye Karşı " Biz Ne Yapabiliriz?".
Çevremiz neden kirlenir?
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt
İÇERİK Hava durumu nedir? İklim nedir? Sera etkisi nedir?
ÇEVRE.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SU ISITMA
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
II. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ. ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GENEL BAKIŞ Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Yaşamımızı olumsuz etkileyen çevre kirliliği.
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası
ÇEVRE ve SAĞLIK. AMAÇ: Çevre sağlığı ve sağlığın korunması konusunda bilgi kazandırmak ÖĞRENİM HEDEFLERİ: Çevre kavramını açıklayabilme Çevre kavramını.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
KONULAR GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR ? NASIL YAPILIR? TEKNOLOJİK ATIKLAR NELERDİR? TEKNOLOJİK ATIKLAR HAKKINDA NE BİLİYORUZ? E ATIK NEDİR? ELEKTİRİKLİ VE ELEKTRONİK.
ve Küresel İklim Değişimi
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ. ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GENEL BAKIŞ Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Yaşamımızı olumsuz etkileyen çevre kirliliği.
Sunum transkripti:

KüReSeL IsInMa Küresel ısınma, dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında kullanılan bir terimdir.

İnsanların sorumsuzluğu dünyayı bu hale getirecek İnsanların sorumsuzluğu dünyayı bu hale getirecek!!!! (Dünya sular altınca kalacak…)

1856-2004 arası küresel ortalama yüzey sıcaklığı

Küresel ısınmanın önlenmesi için neler yapabiliriz ??? Her yere ağaçlar dikilmeli Yeni teknolojik aletler, dünyaya zarar vermeyecek şekilde yapılmalı Dünyaya zarar verenler, en ağır şekilde cezalandırılmalı Kentleşme durdurulmalı Köy benzeri şehirler kurulmalı Sanayi, dünyaya zarar vermeyecek şekilde yapılmalı

Laguna San Rafael’deki buzulun küresel ısınma sonucu 1990 ve 2000 yılları arasındaki geri çekilişin, karşılaştırmalı uydu görüntüleri

ŞUBAT 2007 BM RAPORU Su sıkıntısı başlayacak Denizler 5 m yükselecek Göçler başlayacak Kadınlar su bulamadıkları için saçlarını kestirecek Okyanuslarımız çölleşecek Kuraklık yaşanacak Okyanuslardan aktarımla içme suyu elde edilecek Suda yaşayan bazı hayvanlar (kutup ayısı, fok balığı, vs.tırmanacak buz bulamayacaklar yüzmekten yorulup ölecekler. İnsanlar 50 yaşındayken susuzluktan 85 yaşında gibi görünecekler Bebeklerin sakat doğma olasılığı artacak

Küresel ısınma için yapabileceğimiz 10 basit önlem Daha az araba kullanın : Her zamankinden daha sık yürüyün ,bisiklet kullanın ve toplu taşıma araçlarından daha çok faydalanmaya özen gösterin Ampulünüzü değiştirin: Standart akkor ampulünüzü tasarruf ampulü ile değiştirin , yılda 75kg.karbondioksit tasarrufu sağlayın. Geri dönüşüme katkıda bulunun: Evinizden çıkan çöplerin sadece yarısını geri dönüştürerek yılda 1200 kg. karbondioksit tasarrufu edeceksiniz.

Lastiklerinizi kontrol edin: Düzgün şişirilmiş lastiklerle litre başına aldığınız yol yüzde 3 oranında artacaktır.Her 4 litre benzin tasarrufu , 10 kilo karbondioksiti atmosferimizden uzak tutar. Daha az sıcak su kullanın:Suyu ısıtmak için çok fazla enerji gerekmektedir.Daha az su tüketen bir duş başlığı ile 175 kg. giysilerinizi soğuk ya da ılık suda yıkayarak da 250kg karbondioksit tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ambalajları fazla olan ürünlerden kaçının:çöpünüzü %10 oranında azaltarak 600 kg. karbondioksit tasarrufu yapabiliriz.

Su ısıtıcınızı ayarlayın:ısıtıcınızı kışın 2 derece aşağı, yazın 2 derece yukarı ayarlayın. Bu basit ayarlamayla yıla 1000 kg. karbondioksit tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bir ağaç dikin: Bir ağaç ömrü boyunca 1 ton karbondioksit emer Çözümün parçası olun: Harekete geçmek ve daha fazla bilgi almak için”www.iklim krizi.net” i ziyaret edin KÜRESEL ISINMAYLA İLGİLİ BİLDİKLERİNİZİ HERKESE ANLATIN

Küresel ısınma daha korkutucu durumlara gelecek!!!

Küresel ısınma nedeniyle her yer kuraklaşacak Küresel ısınma nedeniyle her yer kuraklaşacak. Bu durum 1 milyar insanı göçe zorlayacak!!!

Küresel ısınma ile tüm buzullar eriyecek ve tüm dünya sular altında kalma riskiyle karşı karşıya gelecek!

Ayşe Cincioğlu Sevilay Karabıyıklı HAZIRLAYANLAR Ayşe Cincioğlu Sevilay Karabıyıklı