TUNUS T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü
Advertisements

Orhan ARSLAN Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
SUUDİ ARABİSTAN T.C. Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
© 2001 By Default! A Free sample background from Slide 1 HİNDİSTAN CUMHURİYETİ Federal Başkent Yeni Delhi Nüfus(Milyon)
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
TÜRKİYE-IRAK TİCARİ İLİŞKİLERİ
Prof. Dr. Ahmet İNCEKARA Ekim 2010 Azerbaycan/Bakü
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
KOSOVA CUMHURİYETİ T.C. Priştine Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
İHRACAT FİNANSMANINDA EXIMBANK’IN ROLÜ
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
LİBYA T.C. TRABLUS Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
FİRMA PROFİLİ MİSYON & DEĞERLERİMİZ YAKLAŞIMIMIZ FAALİYET ALANLARI İŞ ORTAKLARIMIZ MARKALARIMIZ REFERANSLAR SATIŞ AĞIMIZ STOK VE TESLİMAT SÜRELERİ ONLINE.
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
Güney Afrika Cumhuriyeti
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
JAPONYA EKONOMİSİ SUNUMU
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 15 OCAK 2010.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
YUNANİSTAN T.C. Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
KATAR T.C. Doha Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası Registration, Evaluation,
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Birtel İletişim Teknolojileri
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Bosna Hersek’te Yatırım Fırsatı TERPENTİN BOYA FABRİKASI
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
DIŞ TİCARET VE ÖDEMELER DENGESİ
Dış Ticaret Mevzuatı 2 İthalat Şekil ve Esasları Dr. Dilek Seymen
KOSOVA CUMHURİYETİ T.C. Priştine Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
KAYSERİ SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER HAZİRAN YABANCI KONUKLARIMIZ.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Afrika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 18 EKİM 2011.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
ALMANYA ÜLKE SOHBET TOPLANTISI
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
FAS KRALLIĞI.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

TUNUS T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği 26.12.2012 TUNUS T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği E-posta:tunus@ekonomi.gov.tr Tel: 00 (216) 71 753 212, 71 752 506 Adres: Turkish Embassy Office of the Commercial Counsellor Lot No:4, Avenue Hédi Karray, Centre Urbain Nord, 1082 Tunis/TUNUS Ticaret Başmüşaviri Yinal YAĞAN Ticaret Müşaviri Özden Gülveren AERTS

Tunus Ticaret Müşavirliği Hizmete Özel Genel Bilgiler Tunus Ticaret Müşavirliği

Tunus Ticaret Müşavirliği Ekonomik Göstergeler Kaynak: (1) EIU (2) IMF (3) Dünya Bankası Tunus Ticaret Müşavirliği

Tunus Ticaret Müşavirliği Dünya ile Ticaret (I) Kaynak: Trade Map Tunus Ticaret Müşavirliği

Dünya ile Ticarette Önemli Sektörler (II) Veriler, TradeMap’ten alınarak tablo tekrar yapılmıştır. Kaynak: Trade Map Tunus Ticaret Müşavirliği

Dünya ile Ticaret (III) Genel Toplam verilmediği için veriler yeniden bulunarak tablo oluşturuldu. Kaynak: Trade Map Türkiye 2012 yılında, Tunus’un ihracatında 14’üncü, ithalatında ise 8’inci sırada gelmektedir. Tunus Ticaret Müşavirliği

Türkiye ile Ekonomik ve Ticari İlişkiler Anlaşmalar: Turizm İşbirliği Anlaşması (28.09.1981) Sivil Havacılık Anlaşması (07.05.1982) Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması (02.10.1986) Hükümetlerarası Daimi Komisyon Kurulmasına İlişkin Anlaşma (23.05.1989) Deniz Taşımacılığı Anlaşması (23.05.1989 ) Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması (23.05.1989) Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması (29.05.1991) Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Anlaşması (15.07.1992) Kara Ulaştırma Anlaşması (25.03.2000) Sağlık ve Tıp Alanında İşbirliği Anlaşması (24.06.2000 ) Bilimsel ve Teknik İşbirliği Anlaşması (22.03.2001) Serbest Ticaret Anlaşması (25.11.2004) Sanayi İşbirliği Anlaşması (29.03.2005) Madencilik ve Jeoloji Alanlarında İşbirliği Anlaşması (01.02.2006) Ulaştırma Alanında Mutabakat Muhtırası (09.06.2008) Gümrük İşbirliği Anlaşması (02.12.2010) Standardizasyon İşbirliği Anlaşması (03.12.2010) Türkiye-Tunus Dostluk ve İşbirliği Anlaşması (15.09.2011) Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Anlaşması (05.12.2012) Protokoller: Serbest Bölgeler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı 23/12/2012 Tunus Ticaret Müşavirliği 7

Türkiye ile İkili Ticaret (I) Kaynak: Trade Map Tunus Ticaret Müşavirliği

Türkiye ile İkili Ticaret (II) Kaynak: Trade Map Tunus Ticaret Müşavirliği

Fırsatlar İkili Ekonomik İlişkilerin Gelişme Alanları (Sektörler) Mal Ticareti : Gıda, İnşaat Malzemeleri, Otomotiv Yan Sanayi, Makine, Tekstil, Konfeksiyon, Ev Tekstili, Mobilya, Hizmetler Ticareti : Sağlık, Eğitim, Turizm, Müteahhitlik Yatırımlar: Kimya, Plastik İşleme, Mobilya, İnşaat Malzemeleri, Gastronomi, Mağazacılık, Alış-Veriş Merkezi 3. Ülkelerde Potansiyel İşbirliği Alanları (Sektörler) Mal Ticareti : Fosfat ve türevleri, Tarım Ürünleri, Gıda, Konfeksiyon Hizmetler Ticareti : Sağlık, Turizm, Müteahhitlik, Call-Center, ICT Tunus Ticaret Müşavirliği 10

Firmalarımız İçin Önemli Adresler(*) Faydalı Bilgiler Firmalarımız İçin Önemli Adresler(*) Fuarlar www.tunisiaexport.tn, www.fkram.com.tn, www.sogefoires.com, www.foire-sousse.com www.foire-sfax.org.tn İhaleler www.ydmh.gov.tr, www.musavirlikler.gov.tr www.marchespublics.gov.tn, www.appeloffres.com/comm/entree.asp İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları  Sanayi Bakanlığı : www.tunisieindustrie.nat.tn Ticaret ve El Sanatları Bakanlığı: www.commerce.gov.tn Yabancı Sermaye Geliştirme Ajansı: www.investintunisia.tn Merkez Bankası : www.bct.gov.tn / İstatistik Kurumu : www.ins.nat.tn Gümrük İdaresi : www.douane.gov.tn / Standart Kurumu : www.innorpi.tn Sektörel Dernekler ve Odalar UTICA : Union Tunisienne de l’Industrie, du commerce et de l’Artisanat www.utica.org.tn Chambre de Commerce et de l'industrie du Sud Ouest www.cciso-tn.com Chambre de Commerce et de l'industrie du Sud Est www.ccise.org Chambre de Commerce et de l'Industrie du Nord-Est Bizerte www.ccibizerte.org.tn Chambre de Commerce et de l'Industrie du Nord-Ouest www.ccino.org.tn Chambre de Commerce et de l'Industrie du Cap Bon www.ccicapbon.org.tn Chambre de commerce et de l’industrie de Sfax www.ccis.org.tn Chambre de Commerce et de l'Industrie du Centre www.ccicentre.org.tn Chambre de commerce et de l ’industrie de Tunis www.ccitunis.org.tn Firma Bilgi Kaynakları Mal Ticareti (İthalatçılar): www.tunisieindustrie.nat.tn/en/dbi.asp, www.tunisiaexport.tn/accessexposant/annuaire_des_exportateurs   www.made-in-tunisia.net/data_2/liste_secteurs.php, www.pagesjaunes.com.tn, www.guidedetunisie.com/acceuil/index.php, http://annu.annoncesexpress.com/fr/top.asp www.tunisie-annuaire.com/fr/top.asp, www.btpnet.com/annuaires.htm Hizmet Ticareti (İthalatçılar, Yatırımcılar, Potansiyel İşbirliği Yapılabilecek Firmalar: www.apia.com.tn/index.php?option=com_wrapper&Itemid=134, www.utica.org.tn/website/ajout_profil_2013.php, www.tunisie-annuaire.com/fr/Inscription.asp www.b2b-space.com/annuaire/fr/nouvelle-societe.php, www.b2b-tunisie.com/, www.made-in-tunisia.net (*) Firmalarımızın söz konusu ülkeye ilişkin bilgi almak amacıyla takip edebilecekleri düşünülerek yukarıda listelenen web adres bilgileri; güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan temin edilen referans bilgilerdir. Ekonomi Bakanlığı, bu adreslerdeki içeriklerin doğru ve tam olması konusunda garanti vermez; bu içeriklerin kullanımı ile ilgili doğabilecek sorunlarda hukuki sorumluluk kabul etmez. Tunus Ticaret Müşavirliği 11