JEAN CHRİSTOPHE GRANGE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Advertisements

FANTASTİK ROMAN YAZMAK
Servet-i Fünun Dönemi ANI(HATIRA).
EMEL SAYIN Adı: Nuray Soyadı: AKMAN Numarası: 1178 Sınıfı: 7-G
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Çalışanları -.
Adalet Ağaoğlu DURNA ARI.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Jean-Christophe Grangé ( ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.
Powerpoint Uygulaması
AB Hakkında Genel Bilgiler
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
J.K. ROWLİNG.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
1) Gazetelerin ya da dergilerin belli sütunlarında gündelik konuları bir görüş ve düşünceye bağlayarak yorumlayan yazlılardır. Bu türde, yazar ele aldığı.
Röportaj Pia Alara De Marchi 11-D.
Emily Brontë. Emily Jane Brontë ( ) Romantizm akımının en güçlü eserlerinden birini yazmış İngiliz edebiyatçı. Emily Jane Brontë ( )
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
Your name GuyDeMaupassant Hayatı&Eserleri. your name ~Hayatı~ Guy de Maupassant 5 Ağustos 1850 yılında Fransa’da doğmuştur. Doğum belgesinde Tourville-sur-Arques’da.
MELEKLER VE ŞEYTANLAR DAN BROWN. Harvard Üniversitesi’nin dünyaca ünlü Simgebilim Profesörü Robert LANGDON anlaşılmaz bir yazıyı çözmek için İsviçre’deki.
MAVİSEL YENER.
Matematik Cahit arf.
Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
MÜGE İPLİKÇİ.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
PEYAMİ SAFA.
Döneme adını veren Tanzimat Fermanı’nın 1839 da ilan edilmesine rağmen Tanzimat Edebiyatı neden 1860 yılında başlar ??
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
R. ŞİRKETİN TARİHÇESİ 1948 ‘de Sedat SİMAVİ tarafından kurulmuştur. 1 Mayıs 1948’de yayınlanmaya başlamıştır. 1953’de Sedat SİMAVİ’nin vefatı üzerine.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
Hayatı,Eserleri,Çalışma Yöntemi
KOMPOZİSYON YAZMA GİRİŞ BÖLÜMÜ.
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Tanzimat dönemi öğretici metinler
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
NAMIK KEMAL.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
Düşünceye Dayalı Ve Konusunu Yaşamdan Alan Yazı Türleri
ONUR ÜNLÜ.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
Çİzgİ Romanlar.
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI
William Wyler Hayatı ve Filmleri
-Piyanist- Roman Polanski
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
Edebiyat,sanat,siyaset,ticaret,spor gibi alanlarda başarılı olan; insanlık adına faydalı işlerde bulunan insanların hayatlarının.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Romantizmin Önemli Temsilcileri
Sunum transkripti:

JEAN CHRİSTOPHE GRANGE

GENEL BİLGİ Jean-Christophe Grange : Fransız roman yazarı, gazeteci, senarist. Bazı edebiyat çevrelerince Avrupa’nın Stephen King’i olarak kabul edilmektedir. Romanları yirmiyi aşkın dile çevrilmiş, Hollywood ve Avrupa sinemasının esin kaynağı olmuş, beyaz perdeye uyarlanmıştır.

Girift, gizemli ve gerilimli öyküleri, benzersiz karakterleri, olayları ele alışında ve mizansen yaratışındaki ustalığıyla çağdaş Fransız edebiyatının en çok öne çıkan ismidir.

Kızıl Nehirler, Taş Meclisi, Kurtlar İmparatorluğu yazarın en çok bilinen kitaplarıdır.

Hayatı ve Yapıtları 15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi. Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalışan Grange, bir yandan da kısa öyküler yazıyordu. "Paris-Match" dergisi için gezi-macera röportajları, "Figaro Magazine" için bilimsel röportajlar hazırladı ve Fransa’da gazeteci olarak hatırı sayılır bir üne kavuştu.

Gazete ve dergiler için yazarken, leyleklerin göçü üzerine bir yazı dizisi kaleme aldı. Bu yazı dizisinden aldığı ilhamla ilk romanı "Leyleklerin Uçuşu"nu(Le vol des cigognes) 1994’te yayınlayan Grange, kitabın gördüğü ilgi üzerine yapım şirketlerinden aldığı teklife onay verdi ve Leyleklerin Uçuşu sekiz bölümlük TV dizisi olarak çekildi.

Romanın kahramanı Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı macera dolu yolculuğu polisiye ve gerilim-korku ekseninde kaleme alan Grange, keskin yazım stili ve vurucu ifadeleriyle kısa sürede okuyucunun takdirini kazandı.

2000’de ikinci kitabı Kızıl Nehirler(Les Rivieres pourpres) kitapçılarda yerini almaya başladıktan çok kısa bir süre içinde büyük bir ilgiyle karşılandı. Grange’ın tüm dünyada adını duyuracak olan roman, Le Figaro tarafından Kuzuların Sessizliği'nden bu yana yazılmış en iyi gerilim romanı." şeklinde yorumlandı, sadece Fransa’da 450.000 satarak olağanüstü bir başarı elde etti.

. Toplam 20 dile çevrilen ve çağdaş Fransız edebiyatının çıtasını tüm dünyada yükselten roman, senarist, oyuncu ve yönetmen olan ve Amelie filminde de Audrey Tautou’yla başrolleri paylaşmış Mathieu Kassovitz’un da büyük ilgisini çekti. Kassovitz tarafından sinemaya uyarlanan filmde, ünlü aktörler Jean Reno ve Vincent Cassel kamera karşısındaydı. Filmin elde ettiği gişe başarısı kitabın önüne geçmese de, Grange, henüz ikinci kitabıyla, bir yazar olarak son derece popüler oldu.

Grange, 2000 yılının eylül ayında Taş Meclisi (Le Concile de pierre), isimli kitabını yayınladı.

Ülkesi Fransa’da yine çok kısa bir süre içinde 150 Ülkesi Fransa’da yine çok kısa bir süre içinde 150.000 satarak bestseller kitaplar arasına giren Taş Meclisi’nde Grange, Türk ve Moğol Şamanların mirasçıları arasındaki savaşı anlatıyordu.

Mucizevi tedaviler, ani ölümler, bilimsel referanslar, polisiye vakalar ve parapsikolojik olgular Grange’ın hınzır ve etkileyici ifadeleriyle çok katmanlı bir atmosfer yaratıyor, okuyucuya sarsıcı bir edebi yolculuk vaat ediliyordu. Bu kitapta diğer kitaplarından farklı olarak tarihi öğelere de geniş yer verdiği için Grange, birçok yayın organı tarafından “Edebiyat Keşişi” olarak tanımlandı.

2001’de, yönetmen Pitof tarafından çekilen ve başrolde Gérard Depardieu’nün oynadığı Vidocq filminin senaryosunu Pitof’la birlikte yazan Grange, yaratıcılığını sinema için kullanmaya devam ediyordu.

Grange 2003 yılında Fransa ve Türkiye arasında kurduğu gerilimli atmosfer ekseninde seri cinayetler, uyuşturucu kaçakçılığı gibi temaları kullanarak kaleme aldığı kitabı Kurtlar İmparatorluğu (L'Empire des Loups) kitabını yayınladı.

Kitap tüm dünyada büyük ilgiyle karşılandı.

Grange ünlü yönetmen Luc Besson’la birlikte filmin senaryosunu yazdı 2004’te yönetmen Olivier Dahan, Kızıl Nehirler 2’yi (Rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse) çekme projesini Grange’a sundu. Grange ünlü yönetmen Luc Besson’la birlikte filmin senaryosunu yazdı Olivier Dahan

Filmde başrolleri Jean Reno ve Christopher Lee paylaşıyorlardı ve filmin bazı bölümleri İstanbul’da çekilmişti. Jean Reno Christopher Lee

Aynı yıl bir sonraki romanı Siyah Kan’ı (La Ligne Noir )yayınlayan ünlü yazar, kitabında serbest dalış şampiyonu bir katil ile eski paparazzi, kötülük fikrine ve kaynağına takıntılı bir gazeteciyi karşı karşıya getiriyordu.

Grange, 2005 tarihli son kitabı Zener'in Laneti’nin ilk cildinde (Sibylle) bilimkurgu hikayelerini resmetmede dünyaca ünlü çizgi romancı Philippe Adamov’la çalıştı

Parapsikoloji alanında uzman bir profesörün Zener isimli son projesini araştıran öngörü yeteneği yüksek bir kadının maceraları çizgi roman formatında Grange okuyucusuyla buluştu

Grange’ın 2000 yılında yayınladığı Taş Meclisi (Le Concile de pierre) Guillaume Nicloux tarafından 2006 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştır. Filmin başrollerini Monica Bellucci, Catherine Deneuve ve Moritz Bleibtreu paylaşmaktadır. Guillaume Nicloux Moritz Bleibtreu Catherine Deneuve Monica Bellucci

Ayrıca Yazarın 2007 yılında yayımlanan eseri Les Serment des Limbes (Şeytan Yemini) Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı.

Sonraki kitabı Koloni 2009 Ağustos ayında satışa çıktı

Yazarın son kitabı Ölü Ruhlar Ormanı, 2010 yılında okuyucularıyla buluştu.

Yaptığı Röportajlar Gazetecilik yıllarında yaptığı röportajlar ve eserleri üzerindeki etkileri (1990) Kalküta, Cehennem başkenti. Bu röportajından edindiği bilgi ile Leyleklerin Uçuşu şekillenmiştir. Kitap okunduğunda ne dediğimiz iyi anlaşılacaktır. (1991) Ormanda Tehlike. Reuter ödülü kazandıran bu haberi ile ormanların insanların hangi davranışı ile zarar gördüğünü gözler önüne seriyor. Güz Seyahati. Leyleklerin göç yolları ve karşılaştıkları tehlikeler hakkında araştırma. (1992)

Karabatağın balladı ve Yunnan Karabatağın balladı ve Yunnan. Çin'deki karabataklar ve balıkçılar üzerine Dünya Basın Ödülü'nü kazandıran araştırma dizisi. (1993) Mafyanın Çocukları. Sicilya Mafyası'nın çocukları pis işlerinde kullandığını araştırdığı yazısı. Kurtlar İmparatorluğu'na ilham olmuştur. Bunker Fareleri. Almanya'da deneylerde kullanılan fareler üzerine topladığı bilgiler. (1994) Gizemli İlaç. Psişik güçler kullanılarak tedavi edilen insanlar hakkında yaptığı araştırma. Taş Meclisi'ne eminiz yardımı dokunmutur. Adaların Efendileri. Milyonerlerin sahip oldukları adalar üzerine yazdığı haber.(1995 X'e göre Dünya. Kalbe giden damarların su altında nasıl şekil değiştirdiklerini içeren haber yazısı. Siyah Kan'a ilham olmuştur.