İVRİNDİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
EVCİLER İLKÖĞRETİM OKULU BRİFİNG SUNUSU
EFELER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip Milli Eğitim Bakanlığı
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
Sarayönü anadolu imam hatip lisesini tanıyalım
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
Mersİn İl Mİllİ EğİTİm Müdürülüğü EĞİTİMDE KALİTE yönetİm sİstemİ değerlendİrİcİ eğİtİmİ   MERSİN.
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
Okulun Tarihçesi Okulumuz Uşak merkezde Cumhuriyet Mahallesi´nde kendi adını taşıyan sokak üzerinde bulunmaktadır.Yapımı 1995´te tamamlanmış ve 9 derslikli.
1- İmam Hatip Okulları nedir?
SEYRANBAĞLARI İLKÖĞRETİM OKULU ÇANKAYA/ANKARA. MİSYONUMUZ Öğrencilerimizin yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda; özgüven sahibi, sorumluluklarının.
TAVAS KÖSE AHMETLER LİSESİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLK-ORTA OKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ABDULLAH GÜNAYDIN ORTAOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
TC. GÜÇLÜKONAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ BRİFİNG DOSYASI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG BRİFİNG DOSYASI
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
HACI AKİF MAHALLESİ ÖZDİLEK CADDESİ BEYŞEHİR / KONYA TEL:
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
MANYAS ANADOLU LİSESİ.
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI HALKKENT İLKOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Misyon :Akkuş İlçesinde Eğitim- Öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak. -Akkuş İlçesindeki tüm okulları tam donanımlı.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI CANDAN MERZECİ ORTA OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
DİN ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
TOKAT İL MERKEZİNDE BULUNAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
MUSTAFA HÜSNÜ GEMİCİ ANADOLU LİSESİ 1997-…
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU
Hazırlayan: HACİ KARAKUŞ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ SATRANÇ ÇALIŞMALARI SATRANCIN ÇOCUK EĞİTİMİNDEKİ ROLÜ VE ÖNEMİ.
Sunum transkripti:

İVRİNDİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIM SUNUSU

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak, etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak aynı zamanda öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmaktır. VİZYONUMUZ Çevrede, akla ve bilime dayalı bir din anlayışının kültür merkezi olmak.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ DURUMUMUZ 2010/2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ DURUMUMUZ 2011 YILI GENEL BİLGİLER DEĞERLER Erkek Kız Toplam Öğrenci Sayısı 118 55 173 Öğretmen Sayısı 12 2 14 Mevcut Derslik Sayısı İhtiyaç Derslik Sayısı YOK Derslik Başına Öğrenci Say. 12,3 Öğretmen Başına Öğrenci Say. ADSL bağlantı Durumu VAR BTS Sınıfı Bilgisayar Sayısı 17 Okulun Bina alanı (M2) 2720 M2 Okulun Bahçe alanı (M2) 2115 M2 Bahçe Oyun Araçları

BAŞARI DURUMU SPORTİF-KÜLTÜREL BAŞARILARIMIZ: 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZ VELEYBOL TAKIMI İLÇE ŞAMPİYONU, 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERKEK VELEYBOL TAKIMI İLÇE 2. Sİ, 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERKEKLER KROSS MÜSABAKASI İLÇE 3. SÜ, 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZ VELEYBOL TAKIMI İLÇE ŞAMPİYONU, 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERKEK VELEYBOL TAKIMI İLÇE ŞAMPİYONU, 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZ VELEYBOL TAKIMI İLÇE ÜÇÜNCÜSÜ, 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERKEK FUTBOL TAKIMI İLÇE İKİNCİSİ,

TÜRKİYE GENEL SIRALAMASI TÜRKİYE GENEL SIRALAMASI BAŞARI DURUMU 2010 EŞİT AĞIRLIKLI TÜRKİYE GENEL SIRALAMASI OKUL ORTALAMA PUANI 4018 148,128 SAYISAL 4020 135,569 SÖZEL 4015 154,477 2011 EŞİT AĞIRLIKLI TÜRKİYE GENEL SIRALAMASI OKUL ORTALAMA PUANI 6701 151,351 SAYISAL 7025 137,988 SÖZEL 6650 157,475

ORTAÖĞRETİMLER İÇİN 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUN ÖĞRENCİ İZLEME FORMU İlçe İVRİNDİ Okul Adı İVRİNDİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI MEZUN ÖĞRENCİ İZLEME FORMU Mezun Öğrenci Sayısı Dört Yıllık Üniversiteyi Kazanan Öğrenci Sayısı Meslek Yüksek Okuluna Giden Öğrenci Sayısı Hiçbir Yüksek Öğretim Kurumuna Kayıt Olmayan Öğrenci Sayısı Kız Erkek Toplam 8 19 27 1  0  7  6  13  0 13 

ZAYIF YÖNLERİMİZ GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ 1-Öğrencilerimizin büyük bir kısmının yatılı olması. 2-Okulun araç gereç ve teknik donanım açısından zengin olması 3.Sınıf mevcutlarının az olması. 4.Öğretmen kadrosunun yeterli olması. 5.Öğretmenler arası diyalogun iyi olması. 6.Öğrencilerin ders dışı planlı bir programının, Etüt Saatlerinin olması. 7.Sportif etkinliklerin yapılabileceği alanların varlığı. 8.Rehber öğretmenin bulunması. 1-Öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyinin düşük olması. 2-Öğrencileri motive etmede yaşanan sorunlar. 3-Öğrencilerin akademik başarılarının düşük olması. 4-Öğrencilerin yaşadığı maddi ve ailevi sorunlar. 5-Dışarıdan çok öğretmenin gelmesi. 6-Okulda teknik personelin bulunmayışı. 7-Özel güvenlik görevlisinin bulunmayışı.

FIRSATLARIMIZ TEHDİTLERİMİZ 1-İmam Hatip veya Din hizmetlerinde görev alabilme. 2.Donanımlı öğrencilerin yetişmesi toplum üzerinde olumlu yansıyacaktır. 3.Okula yönelik toplum desteğinin güçlü olması. 4. Meslek liselerine olan önemin artması. 1.Genellikle düşük düzeyli öğrencilerin gelişi. 3.Okulun bulunduğu bölgenin sosyal ve ekonomik düzeyi. 4.Sigara ve arkadaş çevresinin olumsuz etkileri. 5.Internet kefelerin olumsuz etkileri.

HEDEFLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda uygar eğitimi esas alırız. Öğrencilerimizin geleceğinin bizim geleceğimiz olduğuna inanırız. Başarının Takım çalışmasıyla yakalanacağına inanırız. Okulumuzda her öğrencinin gelişmesi için ortamı hazırlamaya çalışırız. Değişimin ve sürekli gelişmenin önemine inanırız. Öğrenci, veli ve toplum beklentisine odaklı çalışırız. Ortak aklı kullanarak kararlar alırız. Okulda fırsat eşitliğini yaşatırız. Eğitimde kaliteyi ön planda tutarız. Sağlıklı bir din anlayışının, Türkiye için gerekli zihniyet gelişmesinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız. Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız. Ezberci ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz. Dinin birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız. Şekilcilik ve sloganları değil, ahlaki öğretilerin felsefesini önemseriz. Din Öğretiminde kavram kargaşası ve kavram belirsizliği oluşturmayız Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanırız. Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız. Din öğretiminde, yönetici-öğretmen-öğrenci-veli (aile) ilişkisinde güven ortamı meydana getiririz.

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SORUN:KIZ ÖĞRENCİLERİN KALABİLECEĞİ BİR YURT OLMAMASI, ÖNERİ:BAKANLIĞA VEYA OKULA BAĞLI BİR KIZ YURDUNUN TEMİN EDİLMESİ SORUN:OKULUMUZA GELEN ÖĞRENCİLERİN OKUMA-YAZMAYI TAM SÖKEMEMESİ ÖNERİ:İLKÖĞRETİMDEN MEZUN ÖĞRENCİLERİN SINAV YAPILARAK MEZUN OLMASI

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SORUN:OKULUMUZDA FUTBOL OYNAMAK İÇİN OKUL SAHASI YOKTUR ÖNERİ:OKUL BAHÇEMİZDE HALI SAHA YAPILACAK KADAR ALAN MEVCUTTUR.ORAYA YAPILACAK BİR HALI SAHA SAYESSİNDE ÖĞRENCİLER BETON ZEMİNDE FUTBOL OYNAMAKTAN KURTULACAKLARDIR.

İHTİYAÇLARIMIZ SÜRELİ YAYIMLARA ÜYE OLUNUBALİR, 2. OKULUMUZA FUTBOL OYNAMAK İÇİN FUTBOL SAHASI YAPILMASI, 3. BADMİNTON SAHASI VE MALZEMESİNE İHTİYAÇ VARDIR