Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUSTAFA HÜSNÜ GEMİCİ ANADOLU LİSESİ 1997-…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUSTAFA HÜSNÜ GEMİCİ ANADOLU LİSESİ 1997-…"— Sunum transkripti:

1 MUSTAFA HÜSNÜ GEMİCİ ANADOLU LİSESİ 1997-…

2 “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonrada istiklal ve istikballerini kaybederler”. Mustafa Kemal ATATÜRK

3

4 Nurettin ERDURMUŞ OKUL MÜDÜRÜ SUNUŞ İnsanoğlu, fıtratı gereği bir düzen ve tertip üzere yaşamak maksatlı var edilmiştir. Bu yüzden, zaten uymak zorunda olduğumuz bir hayat programının bir de planını yapmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Malum üzeredir ki eğitim disiplinsiz, plansız ve programsız yapıldığı zaman hiçbir anlam ifade etmez. Yapmış olduğumuz stratejik plan bizim önümüzden değil arkamızdan bize ışık vermeli ki “kendimiz olma” özelliğimizi de kaybetmeyelim. Okul idaresi ve öğretmenler olarak bizim öğrencilerimize sürekli öğütlediğimiz bir hakikat vardır: “Denemelerde ve ara sınavlarda hata yapmaktan korkmayın! Çünkü yaptığınız hataya dönüp düzeltme imkânı bulacak ve bunu avantaja çevireceksiniz! Ama gireceğiniz gerçek sınavda hata yapmamaya özen gösterin. Çünkü bu durumun artık telafisi çok zordur.” Biz, Mustafa Hüsnü Gemici Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretim sürecinde yapılan hataları avantaja çevirmesini bilecek bir hoşgörüye, aynı zamanda öğrencilerimizin gerçek hayatta telafisiz hatalara düşmemelerini sağlamak için sıkı disiplin ve planlamayı kendimize şiar edinmeye and içmiş eğitim neferleriyiz.

5 Tarihsel Gelişim Okulumuz İstanbul'da ikamet eden Bolvadinli işadamı Mustafa Hüsnü GEMİCİ tarafından 1996 yılında yaptırılmaya başlanmış, Ağustos 1997'de teslim alınmıştır. İkinci kat yapılıncaya kadar İlköğretim binası olarak inşa edilirken, sonradan Anadolu Öğretmen Lisesi açılması için teşebbüse geçilmiş ve gerçekleştirilmiştir. Okulumuz Tarihinde Bakanlığımızın Olur'ları ile 2 şube (72 öğrenci) olarak ön kayıt sistemiyle öğrenci alarak Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Kurucu Müdür olarak Bolvadin Anadolu Lisesi Md. Başyardımcısı M. Mücahit ÇEVİK atanmıştır. Okulumuzun kurucu Müdürü, M. Mücahit ÇEVİK Bey Temmuz-2010 tarihi itibariyle emekli olmuş, Ağustos 2010’da okul müdürlüğüne atanan Musa SAĞLAMER okul müdürü olmuştur. 25/07/2014 tarihinde emekli olan Musa SAĞLAMER’in yerine vekaleten Fatih SÖNMEZ gelmiş ve müdürlük görevlendirmesi sonucunda Bolvadin Anadolu Lisesine atanmıştır. 10/12/2014 tarihinden itibaren okulumuzun yeni müdürü Nurettin ERDURMUŞ oldu. Halen görevine devam etmektedir. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı Bolvadin dışından gelmektedir. Çevre ilçe ve kasabalardan servislerle gelinmekte, diğer yerlerden gelen kız ve erkek öğrencilerimiz özel yurt ve pansiyonlar kiralık evlerde aileleri ile birlikte kalmaktadır. Okulumuza İlköğretim Okulu 8. Sınıfta Şube Öğretmenler Kurulu Kararı ile geçmemiş öğrencilerden merkezi sistem sınavla yerleştirilen öğrenciler alınmaktadır Öğretim yılında, okulumuza 2 Şube toplam 60 öğrenci yerleşmiştir. Okulumuz ilk defa öğretim yılında mezun vermiş bulunmaktadır. Okulumuz 2010 Yılı itibariyle 11.mezununu vermiş olup, mezun öğrencilerin üniversiteye yerleşme oranı %95’tir. Mezun öğrencilerimizin bir kısmı 4-5 yıl sonra yurt hizmetine öğretmen ve diğer meslekleri elde ederek katılacaklardır. İlk ve ikinci mezunlarımızın büyük bir kısmı okullarını bitirerek başta ilçemizde olmak üzere görev yapmaktadırlar. Halen okulumuzda 254öğrenci öğretimine devam etmektedir.

6 OKULUMUZ BÂNÎSİ HAYIRSEVER İŞADAMI MUSTAFA HÜSNÜ GEMİCİ VE KIYMETLİ EŞİ

7

8 MİSYONUMUZ-VİZYONUMUZ
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp rehberlik hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz. VİZYONUMUZ Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.

9 İlkelerimiz-Temel Değerlerimiz
Paydaşlar eşitlikten yararlanır.  Paydaşların yöneltilmesi yapılır.  Paydaşlara fırsat eşitliği tanınır.  Veli-Öğrenci-Öğretmenin işbirliği içinde çalışmaları sağlanır.  Değişim ve yenileşme uyum.  Açıklık ve erişilebilirlik.  Katılım ve sorumluluk bir arada değerlendirilir.  Sürekli ve sağlıklı iletişim.  Hesap verebilirlik.  Temel Değerlerimiz Ülkemizin geleceğinden sorumluyuz.  Eğitime yapılan yardımı kutsal sayar ve her türlü desteği veririz.  Toplam Kalite Yönetimi felsefesini benimseriz.  Kurumda çalışan herkesin katılımı ile sürecin devamlı olarak iyileştirileceğine geliştirileceğine inanırız.  Sağlıklı bir çalışma ortamı içerisinde çalışanları tanıyarak fikirlerine değer verir ve işimizi önemseriz.  Mevcut ve potansiyel hizmet bekleyenlerin ihtiyaçlarına odaklanırız.  Kendimizi geliştirmeye önem verir, yenilikçi fikirlerden yararlanırız.  Öğrencilerin, öğrenmeyi öğrenmesi ilk hedefimizdir.  Okulumuzla ve öğrencilerimizle gurur duyarız.  Öğrencilerimizi, yaratıcı yönlerinin gelişmesi için teşvik ederiz.  Öğrenme problemi olan öğrencilerimiz için özel destek programları hazırlarız.  Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz.  Öğrencilerimiz, bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır.

10 BAŞARILARIMIZ

11 BAŞARILARIMIZ BAŞARILARIMIZ

12 Nurettin ERDURMUŞ OKUL MÜDÜRÜ
Cemal ANASIZ Mustafa GÖZELEL Mustafa KARAKOYUN MÜDÜR YARDIMCISI MÜDÜR BAŞYARDIMCISI MÜDÜR YARDIMCISI

13 GEZDİK,GÖRDÜK…

14 SOSYAL FAALİYETLER

15 YETİM KARDEŞLERİMİZ

16

17

18 PANSİYONUMUZ

19 HER BAŞARILI İNSANIN BİR PLANI, HER BAŞARISIZ İNSANIN BİR MAZERETİ VARDIR!


"MUSTAFA HÜSNÜ GEMİCİ ANADOLU LİSESİ 1997-…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları