K A D I N L I K D R A M I Y a k ı n d o s t l a r ı m b e n i m ç o k f a z l a ş e y e t t i ğ i m i s ö y l e r l e r. D o ğ r u d u r d a.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşam kalitesini korumak Alkol hakkında faydalı bilgiler
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI
ANLATIM BOZUKLUKLARI UYGULAMALAR
SOY AĞACI AKRABALARIM HAZIRLAYAN: BÜŞRA SÜME
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
KADINLAR NEDEN ŞİDDETE KATLANIRLAR?
Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?
Biliyor musunuz? Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar.
YILLIK VER İ LER. % Hastane2 Karakol14,3 Adliye6,1 Kadın kurumları34,7 Arkadaş tanıdık4,1 Diğer Sığınmaevlerinden8,2 A.S.P. Sosyal Hizmetler.
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
KÜYEREL BAĞLAMDA KADIN
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof.Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
İlk 100 Hayır!
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk.
İnternetteki En İyi Fotolar 2007 Ödülleri. En İyi Doğa Fotoğrafı (açık alan) Rated 88.6 (out of 100)
Hazreti Muhammed’i Tanıyalım
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur…
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Araştırma ve Değerlendirme Formu
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
NORMAL GEBELİK O BİR İNSAN,YAŞAMAK ONUN DA HAKKI.
 Nasıl hizmet alacağım?  Aile Hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ger ç ekleştirilmesi i ç in kayıt olmak esastır. Aile Hekiminize T.C. Kimlik.
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
BİR MEZARLIĞA GİRİNCE BU DÜNYADAN KOPARSINIZ VE BEDENİNİZİ UHREVİ BİR AHENK SARAR SARMALAR……SAĞINIZDA,SOLUNUZDA TÜKENMİŞ HAYATLARI GÖRÜRSÜNÜZ. İÇİNİZİ.
Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.
Yeni yıla başlarken....
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof. Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.

1 Van Kadın Derneği 2008 Yılı Verileri. sınıflandırma Yüzyüze ve/veya telefonla 805 başvuru 1262 neden 350 Türkiyeli Kadın 525 nedenle 455 Sığınmacı ve.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
BABALAR VE KIZLARI.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
SORULAR.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
SES BİLGİSİ.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
DÜNÜM BÜGÜNÜM YARINIM.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
Hasan NALBANT Evlilik ve Aile Danışmanı
Utanıyorum Ama Gazeteciyim Gürkan Kirlibal & İlker Genç (cCc) Beşinci Bölüm: Gazeteciler Kolonisi.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BOŞANMA SEBEBİ.
Çocuk Gelinler Dosyası
Küçük bir erkek çocuk, annesine sordu: "Niçin ağlıyorsun
PAKİSTAN «Pak ülke». GENEL BİLGİLER BAĞIMSIZLIK: 1947’DE İNGİLTERE’DEN. 1956’DA İSLAM DEVLETİ. BAŞKENT: İSLAMABAD NÜFUS: EN BÜYÜK ŞEHİR: KARAÇİ.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
İletişim zor bir süreç midir?
NİCE YAŞLARA – Anneye Doğum Günü Hediyeleri.
Simetri Hikmet Sırma.
Sunum transkripti:

K A D I N L I K D R A M I Y a k ı n d o s t l a r ı m b e n i m ç o k f a z l a ş e y e t t i ğ i m i s ö y l e r l e r. D o ğ r u d u r d a. A m a b u s u n u y u h a z ı r l a r k e n e t t i ğ i m ş e y l e r i n s a y ı s ı, b u y a ş ı m a k a d a r i k i k e z d a h a y a ş a s a m, o s ü r e z a r f ı n d a e d e c e k l e r i m d e n d a h a f a z l a o l d u. S u n u n u n a k ı ş ı s ı r a s ı n d a o ş e y l e r e t a n ı k o l a c a k s ı n ı z.

B İ R K A D I N S T E P H A N I E S I N C L A I R F o t o g r a f s a n a t ç ı s ı B u s u n u d a g ö r e c e ğ i n i z f o t o g r a f l a r ı ç e k m i ş

“Efendim, oraları sıcak iklim; çocuklar erkenden bulûğ yaşına erişiyorlar” mavallarını yutarsanız... Etyopya'da bir çocuk düğünü. Çocuklar 13 yaşındaki arkadaşlarının düğününde şarkı söylüyorlar. Onlar için bu bir oyun sadece. Etyopya'nın kuzeyinde, kız çocuklarının yüzde ellisi 15 yaşına varmadan evlendiriliyor.

Etrafındaki yakınları (mamalar ve pez...ler) da seviniyorlar Leyualem evini terkediyor... Eşini daha önce hiç görmedi. Yüzünün niçin sıkıca kapatıldığı sorusunu, 'nereye götürüldüğümü bilmemeliyim. Yoksa kaçıp geri eve gelebilirim' diye cevaplıyor.

Etrafındaki puş...ları görüyor musunuz? Leyualem için artık geri dönüş yok...

Onun dışında herkes çok mutlu. Dünyanın en eski mesleklerinden biridir pezev...lik. Burada da onlardan birkaçını görüyoruz. Onun dışında herkes çok mutlu.

Çürümüş şalgam suratlı eş’e bak! Leyualem eşiyle birlikte...

O akrabaların...! 15 yaşındaki Yekaba Kerebet doğum sancıları içinde kıvranıyor. 3 gündür doğum sancısı çeken çocuk yaştaki anne adayı akrabaları tarafından hastaneye taşınmış.

Zavallı kızın gözlerindeki çaresizliği görüyor musunuz? Etyopyalı Tsegaya Mekonen düğün için hazırlanıyor....

Eşinin dışındaki üç hıyarın orada ne işleri var? Tsegaya ve eşinin ilk karşılaşmaları...

Ulan bu, damat(!) için de gelin(!) için de bir cinayet Nepal'de bir çocuk düğünü. Bishal Shreshta Balami (16) misafirlerin hediyelerini kabul ediyor. Eşi Surita Shreshta Balami (15) tanımadığı insanlar arasında üzgün ve endişeli.

O kutsamanın da kutsayacak olanın da... Nepal'de bir düğün.... Burada aileler kız çocuklarını buluğa girmeden evlendirdiklerinde kutsanacaklarını düşünüyorlar.

Kayınvalide düğün alayını bekliyor Kayınvalide düğün alayını bekliyor. Nepal'in bir köyü olan Kagati'de kız çocuklar buluğa girmeden evlendiriliyorlar

Madem kutsanacaklar neden o üzüntülü görünüm? Zavallı kızın yüzündeki çocuksu görünüme dikkat ediniz. Ya onu öpen kadının üzüntülü görünümü. Madem kutsanacaklar neden o üzüntülü görünüm? 15 yaşındaki geline son öpücük...

Damadın(!) beşuş çehresini ve kafasındaki, ters çevrilmiş lâzımlık gibi şapkayı görüyor musunuz? Damat ve gelin daha önce birbirlerini hiç görmemişler. Gelin 11 yaşında.

Onlar kutsanmak(. ) için bazı yerlerde de -neresi acaba o bazı yerler Onlar kutsanmak(!) için bazı yerlerde de -neresi acaba o bazı yerler?- para için kızlarını kurban etmiyorlar mı? Bir Nepal töresi.... Aileler kutsanabilmek için çocuklarını kurban ediyorlar.

Şu barsak paraziti ya da ezilmiş domuz pisliği suratlı it’e bakın Şu barsak paraziti ya da ezilmiş domuz pisliği suratlı it’e bakın. Onun inancına(!), törelerinin de içine edeyim. 11 yaşındaki Afganlı Gulam Hader 40 yaşındaki eşiyle yanyana. Kendisini nasıl hissettiğini soran gazeteciye; ‘Bu adamı tanımıyorum. Kendimi nasıl hissedebilirim ki?’ cevabını veriyor. Bu Fotoğraf 2007 yılında Unicef tarafından yılın fotoğrafı seçilmiş.

Bu resim için birşeyler yazmak isterdim ama... 9 yaşında evlendirilen Marzia Bazmohamed televizyonu bozduğu için eşinden korkarak kendini yakmaya kalkışmış. Derin yanıklar içinde yaşam mücadelesi veriyor ve henüz 15 yaşında.

55 yaşındaki bu it’in, bisiklete binmiş eşşşek g... Suratına bakın! Roshan Kasem 8 yaşında... Yanında oturan 55 yaşındaki adamla nişanlandığını bilmiyor. Nişanlanmanın ne olduğunu bilecek yaşta değil ama çetin bir gelecek onu bekliyor

Hani kumar dinen yasaktı. Ama peze. lik bunların genlerine işlemiş Hani kumar dinen yasaktı. Ama peze...lik bunların genlerine işlemiş. O, duvarda asılı silah bu herifin bir tarafına... Majabin 13 yaşında. Babası kumar borcunu onu 45 yaşındaki bu adama kuma vererek kapatmış.

Niye şimdi ağlıyorlar ki? Afganistan'da kadınlar intihar eden Rokhshana Rahimi için ağıt yakıyorlar

Antropologlar için prototip bir “Neandertal İnsanı” örneği Ailesine kaçmak isteyen karısını öldüresiye dövmüş bu adamı haklı bulanların sayısı çok. Bir yaşında nişanlandırılan ve 10 yaşında evlendirilen bu kadını ise kimse anlamak istemiyor

Herhalde kutsanmak(!) için! Ne ilginç bir benzeşme. Eski Yunan’da da gelin, inançları gereği ilk üç geceyi tapınakta, rahiple geçirirmiş. Herhalde kutsanmak(!) için! Çocuk yaşta evlendirme geleneği hristiyanlar arasında da yaygın. 11 yaşındaki Destaye Amare Ortodoks kilisesinin rahibiyle evleniyor. Etyopya'da Ortodoks rahipler çocuk yaşta kızlarla evlenmek zorundalar.

Ossun! Kutsanıyorlar(!) ya! Çocuk yaşta evlendirilen bu kızlar eşleri tarafından şiddete maruz kalıyorlar. Vücutları gelişme seyrini tamamlamadan hamile kaldıkları için sürekli sağlık sorunları yaşıyorlar.

Aile arasında bu denli çok pez... olunca... Bu kötü gelenek büyük trajedilerle sonlanabiliyor. Evliliğini bitirmek isteyen kadınlar çoğunlukla kadın tüccarlarının eline düşüyorlar ve fuhşa zorlanıyorlar.

Efendim, kader, alın yazısı vb. vb. Rafta dolma var, yersen! 12 yaşında evlendirilen ve evinden kaçarak kadın tüccarlarının eline düşen küçük China'nın dramını yüzündeki darp izleri anlatıyor.

Stephanie Sinclair. 1973 doğumlu fotoğraf sanatçısı Stephanie Sinclair... 1973 doğumlu fotoğraf sanatçısı. Bu insanlık dramını dile getirdiği fotoğraf dizisiyle FreeLens ödülünü kazandı.  

Fotolar için teşekkürler Y A P I M - P R O D U C T I O N Kâmil Şekerkaran Suadiye - İstanbul kskaran@gmail.com 23. 02. 2009 Güneş ESERYEL Fotolar için teşekkürler