Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Nasıl hizmet alacağım?  Aile Hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ger ç ekleştirilmesi i ç in kayıt olmak esastır. Aile Hekiminize T.C. Kimlik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Nasıl hizmet alacağım?  Aile Hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ger ç ekleştirilmesi i ç in kayıt olmak esastır. Aile Hekiminize T.C. Kimlik."— Sunum transkripti:

1

2  Nasıl hizmet alacağım?  Aile Hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ger ç ekleştirilmesi i ç in kayıt olmak esastır. Aile Hekiminize T.C. Kimlik numaranızı bildiriniz.  Sosyal güvencesi olmayan kişi nasıl muayene olacak?  Aile Hekimliği hizmetleri ücretsizdir.

3  Aile Hekimimi kendim se ç ebilir miyim?  Aile Hekimliği uygulaması başladığında Aile Hekiminiz Sağlık M ü d ü rl ü ğ ü tarafından belirlenir. İlk 3 aydan sonra isterseniz bağlı olduğunuz hekimi değiştirme şansınız mevcuttur.  Annem yatalak. Aile Sağlığı Merkezi ’ ne gelemiyor. Bu durumda ne yapacağız?  Aile Hekimi bağlı olduğu n ü fusu her y ö n ü yle iyi tanır ve ihtiya ç lara g ö re gerekli m ü dahalelerde bulunur.

4  Aile Hekimi hangi saatler arasında ç alışacak?  Aile Hekiminin ç alışma s ü resi haftalık 40 saattir. Mesai saatleri ve g ü nleri ç alışma yerinin koşulları dikkate alınarak b ö lgedeki kişilerin ihtiya ç larına uygun olarak Aile Hekimi tarafından belirlenir.

5  Annem bazen gelip bizde kalıyor. Hasta olursa kime muayene olacak?  Sizin bağlı olduğunuz Aile Hekiminden sağlık hizmetini alabilir.  Acil durumlarda Aile Hekimim eve gelecek mi?  Mesai saatleri i ç erisinde evde ya da gece oluşacak acil durumlarda Aile Hekimi danışmanlık hizmeti verir, 112 Acil Hizmetler ve hastanelerle koordinasyonu sağlar 

6  Biz karı-koca ç alışmaktayız. 2 ç ocuğumuza annem kendi evinde bakıyor. Annem ç ocukları bizim hekimimize nasıl g ö t ü recek. Kendi Aile Hekimi ’ ne g ö t ü rebilir mi?  T ü m aile tek hekime kayıt yaptırmak zorunda değildir. İsterseniz siz ayrı, eşiniz ayrı, çocuklar ayrı Hekime kayıt olabilir. Anneniz de ç ocukları kendi hekimine misafir olarak muayene ettirebilir.

7  Yaz aylarında 3-4 ay köye gidiyorum. Her sene yaz gelince doktorumu mu değiştireceğim?  Hayır. Gittiğiniz yerdeki hekimden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Bunun i ç in kayıt zorunluluğu yoktur. D ö n ü nce yine eski hekiminizden hizmet almaya devam edebilirsiniz

8  Başka bir ile gidersek, rahatsızlandığımızda nerede muayene olacağız?  Bulunduğunuz yere en yakın Aile Sağlığı Merkezi ’ nde muayene olabilirsiniz.  Aile Hekimi izne ayrılırsa bize kim bakacak?  Kendisinin vekalet bıraktığı hekim ya da gerekirse Toplum Sağlığı Merkezi tarafından g ö revlendirilen bir Hekim bakacak.


" Nasıl hizmet alacağım?  Aile Hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ger ç ekleştirilmesi i ç in kayıt olmak esastır. Aile Hekiminize T.C. Kimlik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları