2011 – 2012 Erasmus Staj Bilgilendirme Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2011 – 2012 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi.
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
PROSEDÜRÜ. Yeterli Erasmus puanını aldım!... Şimdi ne olacak?... 1.Önce bölüm koordinatörü ile görüşülecek, gitmek istediğiniz programı ve süreyi görüşerek.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Farabi Değişim Programı
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
2010 – 2011 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2011 – 2012 Erasmus Oryantasyon Toplantısı’na Hoş Geldiniz
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu
2015 – 2016 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Gitmeden Önce Hazırlanması Gereken Belgeler: 1) Davet Mektubu 2) Learning Agreement for Traineeship 3) Staj Tanınma Belgesi ( Recognition Sheet) 4)
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus Staj Hareketliliği
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Sunum transkripti:

2011 – 2012 Erasmus Staj Bilgilendirme Toplantısı

GENEL BİLGİLER

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 2009-2010 2010-2011 2011-2012 Hibeli 9 15 23 Hibesiz 1 3

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 Değişime katılacak öğrencilerin Erasmus süreci hakkında en doğru bilgiyi edinebilecekleri yer UÜ Intoffice web sitesidir. http://intoffice.uludag.edu.tr/

GİDİŞ BELGELERİ

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 Hazırlanması Gereken Belgeler: Davet Mektubu Vize Yazısı Eğitim anlaşması ve Kalite Taahhüdü (Training Agreement and Quality Commitment) Staj tanınma belgesi ( Recognition Sheet) Sözleşme ve taahhütname

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 1) Davet Mektubu Staj yapılacak kurumdan alınan davet ya da kabul mektubununun orjinali istenmelidir. Kurumun antetli kağıdına yazılmalı, imzalı, mühürlü olmalı ve imzalayan yetkilinin unvanı mutlaka belirtilmelidir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 2) VİZE YAZISI Vize yazısı konsolosluklar ve karşı kurum tarafından “Burs Belgesi”, “Erasmus Öğrenci Belgesi” vb. isimlerle anılabilir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 3)EĞİTİM ANLAŞMASI ve KALİTE TAAHHÜDÜ (TRAINING AGREEMENT and QUALITY COMMITMENT) Eğitim Anlaşması, çalışma programı, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma vs. gibi konulara ait bilgileri içerir. Kalite Taahhüdü ise tarafların rol ve yükümlülüklerini tanımlayan standart belgedir; gönderen kuruluş, misafir olunan kuruluş ve öğrenci tarafından imzalanır. Eğitim anlaşmasında yapılması gerekli görülen ve sonradan ortaya çıkan herhangi bir değişiklik üzerinde bütün tarafların mutabık kalması ve söz konusu değişikliğin derhal icra edilmesi gereklidir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 3)EĞİTİM ANLAŞMASI ve KALİTE TAAHHÜDÜ (TRAINING AGREEMENT and QUALİTY COMMITMENT) Eğitim anlaşması ve Kalite Taahhüdü (Training Agreement and Quality Commitment) öğrenci tarafından bölüm/fakülte Koordinatörü ile birlikte 3 kopya olarak doldurulup öğrenci ve bölüm/fakülte koordinatörü tarafından imzalanarak Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne getirilecektir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 3)EĞİTİM ANLAŞMASI ve KALİTE TAAHHÜDÜ (TRAINING AGREEMENT and QUALITY COMMITMENT) Eğitim anlaşması ve Kalite Taahhüdü (Training Agreement and Quality Commitment) standart bir belgedir. Bölüm/fakülte bazında farklılık göstermez. Her Erasmus öğrencisi tarafından mutlaka doldurulmalıdır.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 3)EĞİTİM ANLAŞMASI ve KALİTE TAAHHÜDÜ (TRAINING AGREEMENT and QUALITY COMMITMENT)

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 Bu belgeleriniz tamamlandıktan sonra vize işlemlerinize başlayabilirsiniz. 1 2 Davet Mektubu Vize Yazısı

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 Vize işlemleri için çok geç kalmamanızda yarar vardır. Vize için gereken belgeleri gideceğiniz ülkenin konsolosluğunun web sitesinden öğrenebilirsiniz.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 3) STAJ TANINMA BELGESİ (RECOGNITION SHEET)

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 3) STAJ TANINMA BELGESİ (RECOGNITION SHEET) Öğrenci tarafından bölüm/fakülte Koordinatörü ile birlikte 2 kopya olarak doldurulup bölüm/fakülte koordinatörü, ardından Dekan/Müdür tarafından imzalanarak Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne getirilecektir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 4) SÖZLEŞME ve TAAHHÜTNAME Sözleşme ve taahhütname, Erasmus öğrencisi ile kendi kurumu arasında imzalanan bir belgedir. Sözleşme ve Taahhütname, Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin belirttiği tarih aralıklarında öğrencilerin ofise gelerek imzaladıkları belgelerdir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 4) SÖZLEŞME ve TAAHHÜTNAME Sözleşme ve taahhütname öğrenci ve UÜ Kurum koordinatörü tarafından Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde 2 kopya olarak imzalanır. Sözleşmede değişim süresi ve alınacak hibe miktarı yazılı olmalıdır.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 4) SÖZLEŞME ve TAAHHÜTNAME Hibeler nakit ve Euro olarak ödenir. Ziraat Bankası şubelerinden çekilebilir.

HİBELER

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 HİBELER Erasmus hibeleri UA tarafından üniversite aracılığıyla karşılıksız olarak verilir. Hibeler yurtdışı staj masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değildir. Sadece maddi bir destektir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 HİBELER Alacağınız hibe dışında size harcamalarınız için (uçak bileti, kalacak yer, vs.) ödeme yapılmayacaktır. Hibeleri kullanma şekli ve sorumluluğu size aittir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 HİBELER Alacağınız hibe miktarı gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Hibe miktarları Ulusal Ajans tarafından belirlenen tablo dikkate alınarak hesaplanacaktır.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 HİBELER Hibenin ilk etapta %80’i ödenir. Kalan %20, değişim tamamlandıktan sonra dönüş belgelerinin eksiksiz olarak Ofis’e teslime edilmesi ve kalan miktarın UA tarafından üniversiteye aktarılmasından sonra ödenir. Kalan miktar, öğrencinin gittiği kurumdan alacağı katılım belgesinde ve pasaportunda yer alan kesin gerçekleşme süresi ve dikkate alınarak yapılır.

PASAPORT-VİZE İŞLEMLERİ

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 PASAPORT İlk defa pasaport alanlar ve mevcut pasaportun süresini uzatmak isteyenler Fakülte Öğrenci İşleri’ne başvurarak “Pasaport Harcından Muafiyet Belgesi” almalıdır.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 PASAPORT “Pasaport Harcından Muafiyet Belgesi”ni Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’na götürerek onaylatmanız gerekmektedir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 PASAPORT Bu işlemi diğer illerden yapmak isteyen öğrenciler gidecekleri vergi dairesi başkanlığından bilgi almalıdır.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 PASAPORT “Pasaport Harcından Muafiyet Belgesi” ile Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne başvurunuzu yaparak 2 gün içinde pasaportunuzu alabilirsiniz.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 PASAPORT Eğer ilk defa pasaport çıkartıyorsanız sadece pasaport cüzdan bedeli ödeyeceksiniz. (62,5 TL) Eğer mevcut pasaportunuzu uzatıyorsanız ücret ödemeyeceksiniz.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 VİZE Anlaşmalı olduğumuz tüm Avrupa ülkeleri umuma mahsus pasaport sahiplerinden vize talep etmektedir. Tabi olduğunuz vize uygulamalarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 VİZE Vize ve pasaport işlemleri öğrenciler tarafından yürütülmektedir.

DÖNÜŞ BELGELERİ

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 DÖNÜŞ BELGELERİ Eğitim anlaşması ve Kalite Taahhüdü (Training Agreement and Quality Commitment) Katılım Sertifikası Yurtdışındaki Staj Döneminin Başarı Değerlendirmesini Gösteren Bir Belge Rapor Formu Pasaport Fotokopisi Biniş Kartları

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 DÖNÜŞ BELGELERİ Dönüş belgelerinin orijinalleri ise Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne getirilmelidir. Fakülte/bölüm koordinatörünüze vermek üzere bir kopyasını almanız gerekmektedir. Kalan hibeleri alabilmeniz için dönüş belgelerinin eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

UYARILAR!

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 DEĞİŞİM SAYISI Her öğrenci Erasmus Staj Hareketliliği’nden sadece 1 kez yararlanabilir.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 STAJ DENKLİĞİ Staj denkliği konusu fakülte/bölüm koordinatörü ile görüşülmelidir ve ilgili dekanlığa/enstitüye eğitim anlaşması ve tanınma belgesi de eklenerek bir dilekçe yazılmalıdır.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 BURSLAR/KREDİLER Erasmus Değişimi sırasında, UÜ’de okurken almakta olduğunuz tüm burs ve krediler devam eder.

TR BURSA01 ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 ERASMUS ID KODLARI UÜ’nün Erasmus ID Kodu: TR BURSA01

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 ERASMUS EL KİTABI Erasmus Stajı ile ilgili tüm detaylar, UA tarafından hazırlanan Erasmus El Kitabı’nda tanımlanmıştır. Erasmus El Kitabı her yıl yeniden hazırlanır. 2011-2012 Erasmus El Kitabı’na Intoffice web sitesinden ulaşabilirsiniz.

ERASMUS STAJ ORYANTASYONU / 20.04.2012 İLETİŞİM Ofis ya da koordinatörleriniz gideceğiniz kurum ve ülke ile ilgili soruları cevaplandıramayabilir. Dolayısıyla sorularınızı karşı kurumun Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne ve/veya koordinatörüne sormaktan çekinmeyiniz.

LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. İlkin ÇAVUŞOĞLU: 0224 295 40 51-40530 ilkin@uludag.edu.tr LLP/Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Sezen ÖZEKE: 0224 294 20 95-40530 sezenozeke@uludag.edu.tr Uzman Yıldız ÇUVAŞ: 0224 294 05 46 yildizcuvas@uludag.edu.tr yycuvas@gmail.com Uluslararası İlişkiler Ofisi: http:/intoffice.uludag.edu.tr intoffice@uludag.edu.tr Fax: 0224 294 00 80

TEŞEKKÜR EDERİZ