MESLEK TANITIM GÜNLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDE ANALİZİ.
Advertisements

KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
MADDE ANALİZİ.
HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
KAZANIMLAR 6. Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercihlerine yönelik planlama yapar.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Faruk GÜNEŞ Psikolojik Danışman
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi HİZMET BİNASI
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
Kurum, Bir toplumda sosyal yaşamımızı birbirimize benzer şekilde gerçekleştirdiğimizi ifade eden ve sağlayan kültürel süreçlerdir.
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Meslek Giysi mi Aksesuar mı? Şenel KARAMAN Psikolog
Hatice ÇETİNKAYA Cemil Özgür İ.Ö.O.
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
1 M ESLEK S EÇIMI H. HÜSNÜ TEKIŞIK REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
TEPEDİBİ ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
DERS-ALAN SEÇİMİ.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ. MESLEK SEÇİMİ NEDEN HAYATINIZIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR?
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
AL İ GÜRAL L İ SES İ REHBERL İ K SERV İ S İ İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi”
MESLEK SEÇİMİ.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MESLEKLER.
NASIL BİR GELECEK İSTİYORUM?
MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ.
MESLEK LİSELERİ Ç ARESİZLİK SONUCU VARILAN BİR DURAK DEĞİL, YAŞAMA A Ç ILAN BİR PENCEREDİR`
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
 Meslek seçimi neden hayatınızın dönüm noktalarından biridir?  Mesleğin insan yaşamındaki yeri  Mesleğe yönelme  Meslek seçme döneminde gençleri etkileyen.
Mesleğime doğru yolculuk
Tekirda ğ - Kapaklı Anadolu Lisesi. Kişilerin belli bir e ğ itimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler.
1 2 Meslek Seçimi 3 Meslek Seçmek, Hayat Biçimini Seçmektir. Yalnız Okul İçin Değil, Hayat İçin Öğreniyoruz. Yalnızca Meslek İçin Değil, Hayatımız İçin.
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Türk Eğitim Sisteminin Yapısı ve Yönetimi
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
MESLEK TERCİHİNDE AİLE Dr.M.Zeki İLGAR Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr.M.Zeki İLGAR.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
Mesleki Rehberlik - I Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ KAL PDR SERVİSİ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ Hayat Boyu Rehberlik
MESLEK SEÇİMİ ve ÖNEMİ.
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
Adler’in Yaklaşımı Temel Kavramlar Aile bütünlüğü:
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

MESLEK TANITIM GÜNLERİ AYDINCIK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

MESLEK NEDİR? Meslek insanlara yararlı mal veya hizmet üretmek ve karşılığında bir gelir elde etmek için yapılan belli bir eğitimle kazanılan ve kuralları toplumca belirlenmiş faaliyetler bütünüdür. Hem bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için  önemlidir, hem de toplumsal statü ve doyum sağlama aracıdır. Bu açıdan bakıldığında meslek seçimi hem bireysel hem de toplumsal bir yarar sağlar. İş ve meslek birbiri ile çok ilintili ve sıkça karıştırılan kavramlardır. Bir kimsenin mesleği olabilir ancak işi olmayabilir. İş nedir diye baktığımızda; mesleki bilgi ve becerilerin uygulamaya konulmasıdır. 

Seçtiğimiz meslek yaşamımızda neleri etkiler ►Gelir düzeyi ►Sosyal statü ►Özel yaşam ve sosyal ilişkiler ►Zamanı kullanma biçimi ►Kendimizi ifade etme, gerçekleştirme fırsatı  Mesleğimizi seçerken nelerden etkileniriz ► Bireysel özellikler (ilgi, yetenek, değer, amaç, beklenti, kişilik özellikleri, fiziksel özellikler, bireyin kendisi ve mesleklerle ilgili algılamaları, mesleki olgunluk vb.) ► Sosyal özellikler (ailenin özellikleri, içinde yaşanılan kültürün mesleklere ve cinsiyete dayalı algılamaları, sosyal yapı, medya vb.) ► Politik, ekonomik, yasal ve sisteme ilişkin özellikler (ülkenin ekonomik yapısı, yasalar, eğitim ve sınav sistemleri, iş bulma olanakları vb.) ► Yaşam oyayları (sağlık koşulları, doğal olaylar, beklenmeyen durumlar vb.) 

MESLEK SEÇİMİYLE NELERİ BELİRLERİZ?  Hayatımızı nasıl bir ortamda sürdüreceğimizi,  Hayat boyu birlikte iş yapacağımız arkadaş çevremizi,  Çalışırken zevkle iş yapıp yapamayacağımızı,  Mesleğimizden tatmin olup olamayacağımızı,  İş bulma zorluk veya kolaylığını,  Ailemizin nasıl bir ortamda yaşayacağını,  Tatil sürelerimizi,  Genel yaşam biçimimizi,  Toplumda hangi konumda olacağımızı,  Nelerden ödün verip vermeyeceğimizi.

MESLEKLER HAKKINDA NELERİ BİLMELİYİZ?  Mesleğin faaliyet alanı nedir?  İyi ya da kötü yanları nedir?  Hangi ortamda çalışılacaktır?  Günde kaç saat çalışılacaktır?  Gece ya da gündüz nöbeti var mı?  Haftalık tatillerin, yaz tatillerinin süresi?  Özel beceri gerektiriyor mu?

Ne gibi nitelikler gerektiriyor?  İşe başlarken ayrıca bir eğitime gerek var mı?  Kursa, staja gerek var mı?  Hangi okullardan mezun olmak gerekiyor?  Meslekte ilerleme olanakları nelerdir?  Gelir düzeyi ne olacaktır?  Ülkenin her bölgesinde mi sadece belirli yerlerde mi çalışma olanağı var?

AYDINCIK MAL MÜDÜRLÜĞÜ 19/03/2014 14:00-14:30

ORMAN MUHAFAZA MEMURU Adnan HAS Aydıncık/Pembecik Orman İşletme Müdürlüğü 19/03/2014 14:30-15:00

ZİRAAT MÜHENDİSİ Abdullah Uran UZUN Tarım Kredi Kooperatifi 19/03/2014 15:00-15:30

POLİS Bilal ÇITAK Tezcan İLGAZİ Halit GÖKMENER İlçe Emniyet Amirliği 20/03/2014 13:30-14:30

ASKERİYE Serkan KAYA İlçe Jandarma Komutanlığı 20/03/2014 14:30-15:20

ZİRAAT MÜHENDİSİ Aygün CEMALOĞLU Aydıncık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 25/03/2014 13:40-14:00

VETERİNER Tolga TEMEL Aydıncık İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 25/03/2014 14:00-14:30

MÜFTÜ Zafer YILDIZ Aydıncık Müftülüğü 25/03/2014 14:30-15:20

SAĞLIK HİZMETLERİ Ahmet KINSIZ (Doktor) Hüsne BENLİ(Ebe) Filiz MITIŞ (Tıbbi Sekreter) Buket SANCAK ÇAKMAK (Hemşire) Aydıncık Devlet Hastanesi 27/03/2014 14:30-15:20