ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Avrupa Birliği Ülkeleri
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
AETR KONVANSİYONU
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Gülçin BERMEK İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanı Üniversite Erasmus Koordinatörü bermekg@istanbul.edu.tr intacrel@istanbul.edu.tr 0212 440 00 51 / 10242 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

SUNUM PLANI Erasmus Nedir? Erasmus Programı ve İstanbul Üniversitesi Öğrencilerin Gitmeden Önce ve Geldikten Sonra Yapması Gerekenler

ERASMUS PROGRAMI

ERASMUS NEDİR? Hayatboyu Öğrenme Programının yükseköğretimle ilgili bölümüdür. Üniversite öğrencilerine Avrupa Birliği ülkelerinde bir yükseköğretim kurumunda 1 ya da 2 sömestr eğitim görme fırsatı sunan bir programdır. Türkiye’deki üniversiteler 2003’ten itibaren bu programa katılmaktadır.

ERASMUS NEDİR? Avrupa Birliği Komisyonu'nun, üye ve aday ülkelerle AB'ye üye ya da aday olmayan Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri (Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) arasında eğitimle ilgili konularda kurumsal işbirliklerini teşvik etmek suretiyle, ülkeler arasında karşılıklı tanımayı, mevcut eğitim potansiyellerini daha iyi kullanmayı ve geliştirmeyi amaçlayan bir programdır.

ERASMUS PROGRAMININ AMACI… Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmek, Üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik etmek, Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamak, Programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması, Şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmaktır.

ERASMUS VE İKİLİ ANLAŞMALAR Öğretim görevlisi ve öğrenci değişimlerini gerçekleştirmek için fakülteler ve bölümler bazında ikili anlaşma yapmak gerekmektedir. anlasma.ornek.pdf

ERASMUS İKİLİ ANLAŞMASI NEDİR? Erasmus İkili Anlaşması, iki yükseköğretim kurumunun Hayat Boyu Öğrenme Erasmus programı kapsamında yapmayı planladığı, birbirlerinden bekledikleri şartları belirten niyet mektubu niteliğinde, üzerinde iki tarafın karşılıklı anlaşarak değişiklik yapabileceği bir anlaşmadır.

ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Erasmus programı kapsamında yüksek öğretimin ilk yılındaki öğrenciler hariç, doktora dahil olmak üzere öğrencilere, üniversiteler arasında varılan ikili anlaşmalar ve düzenlemeler çerçevesinde, diğer katılımcı ülkedeki bir üniversitede veya yüksek öğrenim kurumunda 3-12 ay hibe destekli öğrenim imkanı (Erasmus hibesi) sağlanmaktadır. Erasmus Programı ile Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci değişimi yapılır. Uygulamada lisans ve yüksek lisans düzeyindeki değişim ağırlıklıdır.

ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Üniversitesi Hayatboyu Öğrenme-Erasmus Programı'na 2003 yılında pilot proje ile katılmıştır. 2003-2004 eğitim yılında 11 anlaşma ile başlayan süreçte 2014 yılına kadar yapılan/devam eden anlaşma sayısı 481’e ulaşmıştır.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLE İKİLİ ANLAŞMASI OLAN ÜLKELER Estonya (8) İspanya (7) İsviçre (7) Norveç (7) Portekiz (6) Litvanya (6) Bulgaristan (6) Slovakya (5) İsveç (4) Romanya (4) Malta (2) İrlanda (2) Letonya (1) Almanya (162) İtalya (44) Avusturya (36) Fransa (33) Hollanda (25) İngiltere (22) Polonya (22) Yunanistan (18) Belçika (15) Çek Cumhuriyeti (11) Danimarka (10) Finlandiya (9) Macaristan (8) Toplam : 481

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS İKİLİ ANLAŞMALARI DEĞERLENDİRMESİ 2003-2014 yılları arasında kullanılan/kullanılacak olan 26 ülke ile 481 adet Erasmus anlaşmamız mevcuttur. En çok anlaşmamız olan ülke: Almanya (162) En az anlaşmamız olan ülkeler: Letonya (1), İrlanda (2), Malta (2) Anlaşmamız olmayan AB ülkeleri: Güney Kıbrıs, Lüksemburg, Slovenya Anlaşmamız olmayan AB aday ülkeleri: Hırvatistan, Makedonya

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YILLARINDA ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2007-2008 Dönemi Gelen Öğrenci: 84 Giden Öğrenci: 226 2006-2007 Dönemi Gelen Öğrenci: 79 Giden Öğrenci: 147 2005-2006 Dönemi Gelen Öğrenci: 45 Giden Öğrenci: 131 2004-2005 Dönemi Gelen Öğrenci: 15 Giden Öğrenci: 57 2003 yılı (Pilot Proje ile) Giden Öğrenci: 8

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YILLARINDA ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİMİ 2006-2007 Dönemi Gelen Öğretim Üyesi: 51 Giden Öğretim Üyesi: 44 2005-2006 Dönemi Gelen Öğretim Üyesi: 3 Giden Öğretim Üyesi: 13 2004-2005 Dönemi Gelen Öğretim Üyesi: 5 Giden Öğretim Üyesi: 3

ÖĞRENCİLERİN GİTMEDEN ÖNCE VE GELDİKTEN SONRA YAPMASI GERKENLER

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak İstanbul Üniversitesi öğrencisi olmak (lisans veya lisansüstü) 1. sınıf, 1. sömestreyi tamamlamış olmak Ağırlıklı not ortalamasının 2,0/4,00 olması (lisans öğrencileri) Ağırlıklı not ortalamasının 2,5/4,00 olması (lisansüstü öğrencileri) Disiplin cezası almamış olmak.

ÖĞRENCİLERİN GİTMEDEN ÖNCE YAPMASI GEREKENLER Öğrencinin Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu’ndan alacağı belgeler Öğrenci pasaportu çıkartmak için yazı Vize başvuru yazısı Alacağı diğer belgeler “Erasmus Öğrenci Beyannamesi” (Erasmus Student Charter)

ÖĞRENCİLERİN GİTMEDEN ÖNCE YAPMASI GEREKENLER Öğrencinin doldurması gereken belgeler “Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi” “Öğrenim Sözleşmesi/Anlaşması” (Learning Agreement) learning_agreement.ornek.pdf “Erasmus Öğrenci Faaliyet Raporu Formu” “Öğrenciler İçin İstenen Bilgiler Formu”

ÖĞRENCİLERİN GELDİKTEN SONRA YAPMASI GEREKENLER Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu’na belge teslimi Öğrenim Sözleşmesi/Anlaşması” (Learning Agreement) “Erasmus Öğrenci Faaliyet Raporu Formu” “Not Dökümü” (Gittiği Kurumdan transkript) transkript.ornek.pdf “Katılım Belgesi” (Letter of Attendance) sertifika.ornek.pdf

Detaylı Bilgi İçin Web Sayfamızı Ziyaret Ediniz http://www.istanbul.edu.tr/uaik/ABegitim/index.php

Erasmus Etkinlikleri Erasmus Tanışma Toplantısı (4 Ekim 2007) Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ve Pikniği (7 Haziran 2007) Erasmus Tanışma Toplantısı (2 Mart 2007) Üniversitemizin Bilim-Sanat-Kültür Birimlerine Ziyaretler Gitar Eşlikli Solo Piyano Dinletisi (12 Ocak 2007) Erasmus Kültür Seminerleri (8-26 Ocak 2007) “Cam”, “Seramik”, “Çini”, Seminer ve Workshop (15-27 Aralık 2006) Erasmus Tanışma Toplantısı (29 Eylül 2006)

Teşekkür Ederim…