Rana ALGAN Elif BONCUK Melike ÖZDEMİR ImagineCup2011

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletim Sistemleri.
Advertisements

Kurumsal Talep Yönetim Sistemi İstemci Uygulaması
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden Audiobooks
Yazılım Geliştirme ve Java
Diferansiyel Sürüş Sistemi E-posta:
Windows 7 ile Windows Ürünleri Arasındaki Farklar
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
Azrael Online Hasta Takip Programı
INTERNET TABANLI HASTA KAYDI PAYLAŞIMI VE TELEKONSÜLTASYON PLATFORMU
Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Bölüm 1: Introductions (Tanıtım,Tanım)
HER AN HER YERDE PROGRAMLAMA (Ubiquitous Computing)
Web sayfamızda bulunan «Hiper Kitap» butonun tıklayınız.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
OPENCV İLE STEREO GÖRÜNTÜLERDEN DERİNLİK KESTİRİMİ
OTOMATİK KONTROL SİSTEMLERİ
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
EV GÜVENLİK VE TAKİP SİSTEMİ UYGULAMASI
Kullanım Haklarına Göre Yazılım Türleri
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
3.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bahar Dönemi / Trabzon Grup Üyeleri  Cennet AKMEŞE  Özlem DANIŞMAZ  Harun YILMAZ  Erol GÜLER Proje Adı: GE/KPSS.
Quest Atlantis Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel Bir Bilgisayar Oyununun Teknik Yapısı.
Çeviride Bilgi Teknolojileri Arş. Gör. Sinem Canım
Gökhan Alaca Necip ihsan Arıkan Süleyman Işık Seçkin Aytaş Recep Tuna
KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL
YAZILIM.
Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
Satış Odağı Şık ve Renkli Tasarım 12.1mm inceliğinde ve 3,14” ekran boyutuna sahip.
BİLGİSAYAR DONANIMI Hazırlayan: Emre ŞENTÜRK ( )
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
Karar Bilimi 1. Bölüm.
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
Mobil Uygulama Geliştirme
AÇIK KAYNAK KOD F.Merve SARIKAYA. Açık kaynak kod, ürünün kayna ğ ına rahatça erişebilme imkanı sunan bir uygulama geliştirme yöntemidir.
BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik.
Kasım Webinarı Ü. Esra KÖROĞLU - Alparslan MESRİ.
1. WİNAP 2. GOM PLAYER 3. WİNDOWS MEDİA PLAYER 4. AIMP.
Bilgi Nedir ? Öğrenme, araştırma veya gözlem yaparak elde edilen sonuç.
Bulanık Mantık Tabanlı Uçak Modeli Tespiti
Üniversiteler İçin Öğrenci Topluluk Yönetim Bilgi Sistemi
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
Barış Ceviz Yazılım Geliştiricisi Yazılım, Yazılımcı, Yazılım Dilleri.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Sistem Kullanılabilirlik Ölçeği (SKÖ)
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
Yeni Nesil Laboratuvar
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Recep KEÇEÇİ A Linux Mint. Linux Mint, Clément Lefèbvre tarafından geliştirildi ve Fransada 2006 yılında yayınlandı. Clément haricinde 2 yöneticisi.
BİLGİ SAYAR.
Dosya Yönetimi.
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
powerPoint nedir
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Öğretim Yazılımı Tasarımı Rehberi
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
İOS PLATFORMUNDA MOBİL TRAFİK CEZA BİLDİRİM UYGULAMASI
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

Rana ALGAN Elif BONCUK Melike ÖZDEMİR ImagineCup2011 My Eye Reflection Rana ALGAN Elif BONCUK Melike ÖZDEMİR ImagineCup2011

My Eye Reflection by rem My Eye Reflection, bir göz takip sistemidir. Bu sistemle, felç ya da felç benzeri ALS, MS gibi hastalıklar sonucunda konuşma yetisini yerine getiremeyen ya da yeni ameliyattan çıkmış ve kendini ifade edemeyen hastaların iris hareketlerinden yararlanarak iletişim kurabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

Neden Göz Takibi? Göz sinirleri çok zor hasar alır, insan – bilgisayar sistemlerinde komut vermek adına göz kaslarını kullanmak mantıklı Göz, sözsüz ve dolaylı iletişim kurmada en etkili yöntem Konuşma dili, beden dili veya yazı dili kullanılamıyorsa, göz ile etkileşim kurmak gerek! Gözün baktığı yer bilgisini girdi olarak alıp tasarlanan arayüzlerin ve geliştirilen uygulamaların sayısı gittikçe artmakta

Hedef Kullanıcı Kitlesi Engelli hastalar Felçli hastalar Konuşma becerisini yitirmiş hastalar Gözü sağlıklı olan her insan!

Amaç.. Göz hareketlerinden yararlanarak kişinin ekran üzerinde nereye baktığını bulabilmek Kendini ifade edemeyen hastaların göz hareketlerini bir arayüz yardımıyla takip ederek, söylemeye çalıştıklarını yazdırabilmesini sağlamak Yani gözleriyle konuşabilmesine yardımcı olmak!

Hedef.. Engelli ve felçli hastaların, kendilerini daha rahat ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmelerini sağlamak Bireysel yaşam kalitesinin ve toplumla ilişkilerinin arttırılması Engelli hastaların eksik yönlerinin olduğunu düşünmemelerini sağlamak

Ne Yapılacak? Yüz tanıma Göz tanıma Göz takibi Gözün baktığı yerin tespiti Sanal Klavye – alfabe içeren arayüz tasarımı

Kullanılacaklar Donanım: Yazılım: Monitör USB kamera Microsoft Visual Studio OpenCV görüntü işleme kütüphanesi Microsoft Ürünleri

Gelinen Nokta.. Görüntü işleme için açık kaynak bir kütüphane olan OpenCV’nin kurulumu yapıldı Varolan kütüphanelerin implementasyonuyla yüzün ve gözün konumunu bulan bir demo hazırlandı

Demo..

Literatür Araştırması Michael Chau ve Margrit Betke’nin Boston Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde yaptıkları “Real Time Eye Tracking and Blink Detection with USB Cameras” adlı çalışma ile çeşitli sakatlıkları olan insanların kullanımı için bir insan - bilgisayar arayüzü tasarlanmıştır. Özellikle ALS ya da Multiple skleroz olan hastalar hedef kitlesi olarak alınmıştır. Sistem kullanıcının göz kırpmalarını tespit etmekte ve göz kırpmalarının örüntü ve süresi analiz etmektedir. Bu bilgiler kullanılarak ise bir fare tıklaması şeklinde veri kullanılmıştır. Sistem otomatik olarak ilklendirildikten sonra, kullanımın ilk birkaç saniyesinde kullanıcının istemsiz göz kırpmaları işlenir, online bir şablonla korelasyon kullanılarak gerçek zamanlı göz takip edilir. Eğer kullanıcının derinliği değişirse ya da hızlı yüz hareketi olursa sistem tekrar ilklendirilmektedir. Sistem pahalı olmayan bir usb kamerayla çalışır ve saniyede 30 frame alır.

Literatür Araştırması devam.. Dongheng Li ve Derrick J. Parkhurst’nin Iowa State Üniversitesi’ndeki “Starburst: A robust algorithm for video-based eye tracking” adlı çalışması, video temelli göz takibi algoritması üzerinedir. Bu çalışmada, insan bilgisayar etkileşimini zenginleştirmek adına, kullanıcının odaklandığı noktaların takibi yapılmıştır. Bunun için, açık kaynak kodlu ve model tabanlı yaklaşımı temel alan karma bir göz takip algoritması geliştirilmiştir.

Pazar Beklentileri.. Türkiye’deki özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde, bu ya da benzeri bir sistem fiyatından ötürü kullanılamamaktadır. Aynı zamanda, maddi açıdan yetersiz olan hastalar göz önünde bulundurulduğunda, bireysel kullanıma yönelik olduğu söylenemez. Şimdiye kadar geliştirilmiş ürünler arasında, bizim geliştirecek olduğumuz ürün, maliyet açısından daha uygun olacağı için, öncelikle Türkiye pazarı olmak üzere, zamanla geliştirilmesi ve dünya pazarında yer edinmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu sebeplerden dolayı, geliştireceğimiz sistemin pazarda talep edileceği düşünülmektedir.

Eklenebilecek Özellikler Microsoft Office programlarına eklentiler Windows Live Messenger Bağlantısı Multimedia araçları kullanımı – Windows Media Player eklentisi Seslendirme Hastaneler İçin Ekstra Araçlar İmla Kontrolü

Teşekkürler.. Sorular??

İletişim REM my_eye_reflection@windowslive.com Rana ALGAN ranaalgan@gmail.com Elif BONCUK elifboncuk88@gmail.com Melike ÖZDEMİR cs.melikeozdemir@gmail.com Web Site http://myeyereflection.wordpress.com