MYNET Mynet, 26 milyon kullanıcı ile Türkiye’nin ilk ve en büyük portalıdır. Türk internet sektörüne en büyük gücü ve katkıyı vermiştir yılında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Google Görüntülü Ağ’da Video Reklamları
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Bir Kuruluş Öyküsü.
.com İletişimde Kökten Çözüm...
“IT Manager” Ünvanına Sahip Olun örnekler, kısa tanıtımlar
LEO’ya Hoş geldiniz Potansiyelinizi açığa çıkarın
CYEA THE JCI CREATIVE YOUNG ENTREPRENEUR AWARD JCI YILIN YARATICI GENÇ GİRİŞİMCİSİ.
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
INTERNET ve AĞLAR.
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
Sizin sosyal medya danı ş manınız olarak Markanız için sosyal medya stratejilerinin olu ş turulması ve yönetimini yapıyoruz. Ayrıca kriz durumlarında.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI Etkinlik El Kitabı 2014
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
Şirket Tanıtım Sunumu.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
Günümüzde internet, en çok kullanılan haber kaynağı Gazetecilerin % 97’si haber yazmadan önce mutlaka Google’da ve sosyal medyada araştırma yapıyor.
İNTERNETTE YENİ BİR İŞ MODELİ OLARAK GRUP ALIŞVERİŞ SİTELERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DURUMU Kemal Şahin Mimar Sinan Üniversitesi.
Bilişim Teknolojileri Alanı
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
E-Posta Hesapları.
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
Özel Alışveriş Sitesi.
İNTERNET.
Mart ayının ilk haftası
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
E- Ticaret Altyapısı.
BLOG NEDİR ? Blog (Türkçe: ağ günlüğü, günce) veya Weblog (Türkçe: Ağ kütüğü) teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri.
Bilişim İletişim Araçları
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
GİRİŞİMCİ.
TUANA BİLİŞİM GURURLA SUNAR inceleyin ve Gominisite Yeni Nesil Web Sitesidir Gominisite ile web sitenizi kendiniz yönetebilir ve güncelleyebilirsiniz.
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
Muhammed Emin ALTINTAŞ
WEB TABANLI DESTEK.
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ
BRANDING - MARKETING - TRADING
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Marka Hikayesi Betül GÜLER
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
İ nternet’in Tarihi Geli ş imi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

MYNET Mynet, 26 milyon kullanıcı ile Türkiye’nin ilk ve en büyük portalıdır. Türk internet sektörüne en büyük gücü ve katkıyı vermiştir. 1998 yılında Emre Kurttepeli tarafından kurulmuştur.

Emre Kurttepeli

1967 Adana doğumludur. Mynet Grubu’nun kurucusu ve başkanıdır. İpragaz’ın kurucusu ve sahibi Yücel Kurttepeli’nin oğludur. 1986 Robert Lisesi Mezunu, 1990 Columbia Universitesi, New York Endüstri Mühendisliği Mezunudur.

İş hayatına aile sanayi grup şirketlerinden İpragaz A. Ş İş hayatına aile sanayi grup şirketlerinden İpragaz A.Ş.’de çalışarak başladı ve 1996 yılında Türkiye’nin ilk kurumsal İnternet Servis Sağlayıcısı olan Fornet’i kurdu ve üç yıl sonrasında bir telekom şirketine satmıştır.

Mynet girişimi: Fornet, kısa sürede Türkiye’nin en büyük kurumsal ISP’si haline geldi. Fornet’in, Koç Holding şirketi olan Koçnet’e satılmasından sonra 1999 yılında Mynet’i kurdu. Mynet şirketi, ismini bir diziden esinlenerek almıştır. Mynet ismi ilk olarak 18 yaşında üniversiteli bir gence aittir. Emre Kurttepeli’nin büyük uğraşları sonucunda 50 bin dolara satın alınmıştır.

Ailesi, internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu Ailesi, internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu. Aradan geçen onca yılın ardından küçücük bir adımla başlayan iş, 3.5 milyon email abonesi olan, 30-40 milyon dolara varan online reklam pazarından yüzde 30′la en büyük payı alan bir internet şirketine dönüşür. 1990′ların ikinci yarısında "Türkiye’nin ilk Türkçe içerikli web sitesi“ şirketi mynet oluşturuyor. Ticaret Bakanlığı’nın "Türkçe tarif edin" engelini de zorlukla aştıktan sonra mynet Türkiye’nin ilk Türkçe portalı olarak 1999 sonbaharında faaliyete geçer.

Mynet, arama motoru, ücretsiz e-posta, eğlence, haber, alışveriş, web sitesi kurulumu, eleman bulma, kariyer gibi sayısız alanda ilklere imza attı. Bunun yanında KOBİ’lere yöneldi, web sitesi, eleman bulma vb. konularda düşük maliyetli, pratik ve kolay çözümlerle yeni bir alternatif kanal yarattı. Mynet’i internette Türkçe içerik ihtiyacını karşılamak için kurmuştur.

Mynet kurulduğu zaman 8 kişilik bir ekip vardı, Mynet açıldığı gün sistem çöktü ve 3 gün uyumadan çalıştılar. 1999-2001 yılları arasında girişimci rakiplerde portal üzerine büyük yatırımlar yaparak harekete geçti fakat "ileride halka açılmak" mantığı ile kurulduğu için kısa sürede yok oldu.

Mynet başarı nedenleri: Mynet’in internette içerik anlamında çok güçlü, hızlı, dinamik olması, İnternet kullanıcısını daha iyi dinleyip ona özgü servisler vermek, Güçlü bir altyapı, Güçlü bir dağıtım ağı.

Mynet’in gelişimi: Kurulduğu yıllarda bir KOBİ’ydi. 7 yıl içinde gelişerek büyük bir portal olmuştur. KOBİ’ler için internetleşme sürecini rahatça, hatta kendi kendilerine birkaç dakikada oluşturabilecekleri kadar basit sistemler oluşturmuştur. Amaç: firmaların internetleşebilecekleri, ürünlerini daha rahat satıp, daha rahat komünikasyon kurmalarını sağlayan pratik ve ulaşılır bir çözüm.

Emre Kurttepeli: çoğunlukla kendi kategorisinde lider olan e-ticaret’ten dikey sosyal network sitelerine, mobil ve oyun şirketlerine kadar 20’den fazla internet ve teknoloji şirketinin kurucusu veya yatırımcısıdır. Şu anda Türkiye’nin en önemli melek yatırımcı ağı olan Galata İş Melekleri (GBA) başkanlığını yapmakta olup, Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi ve TOBB Genç Girişimciler Konseyi yönetim kurulu üyesidir.

Global İlişkiler Forumu (GIFGRF) ve Ashoka üyesidir. Columbia Universitesi Istanbul Global Center kurucularındandır. Aynı zamanda Young Presidents Organization and Endeavor üyesidir.

Mynet’in 2000′li yıllara ait bir görünüm;

Mynet’in bugünkü görünümü;

Mynet’in vizyonu: Vizyonumuz dünya çapında girişimcilere, ve yüksek teknoloji girişimlere her türlü desteği sağlayarak bölgenin önde gelen melek yatırımcı grubu olmaktır.

İlk olarak e-posta hizmeti veren şirket, şimdiler de 40′dan fazla farklı hizmet vermektedir. Sınırsız e-posta alanı hizmetiyle, büyük rakipleri Google, Microsoft ve Yahoo ile uluslararası mücadele edebilmektedir. Oyun ve video servisleriyle gün geçtikçe büyüyen bu dev firma, 25 milyondan fazla üyesiyle Türkiye’nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Mynet’te Mevcut Birimler

Mynet Oyun Mynet Oyun mynet Tarafından Geliştirilen servistir. Sitenin Sayfası http://oyun.mynet.com Dır Türkiye’nin en büyük oyuncu topluluğuna sahip oyun sitesi Çok Kişilik Oyunlar, Tek Kişilik Oyunlar MMOG, İndirilebilir Oyunlar Çevresinde de Çok Beğeni Toplayan aynı zamanda çok oyuncusu bulunan oyun sitesidir Sitenin sahibi Mynet’tir.

Mynet Oyun

Mynet E-mail Mynet E-mail portal web sitesi mynet Tarafından Geliştirilmiştir. Türkiyeni en çok ziyaret Edilen 3 Email Servisinden biridir Mynet Tarafından geliştirmiştir. E-mail konusunda pazar liderliğini uluslararası rekabete taşımıştır.

Mynet E-mail

Mynet Haber Son dakika Haberleri izleyebilir, okuyabilirsiniz. İnternet üzerinden takip edilen ilk 3 güvenilir haber kaynağından biridir. 24 saat sürekli güncellenir.

Mynet Haber

Mynet Sohbet Türkiye'nin en eski sitelerinden birisi olan mynet, ayrıca Türkiye'de en cok tercih edilen sohbet servislerinden olan Mynet Sohbet’de de bulunduğu sitedir. Mynet Sohbet, binlerce kisi tarafından ziyaret edilen bir sitedir. Mynet üzerinden istediğiniz odada sohbet etmeye başlayabilirsiniz.

Mynet Sohbet

Mynet Video

Mynet Astroloji

Mynet Galeri

Yaptığı diğer girişimcilikler: Galata İş Melekleri'ni (GBA) girişimcilerin başarı oranlarını iyileştirmek ve ekosisteme maddi ve manevi katkıda bulunmak için kurmuştur. GBA, melek yatırımın teşvik edilmesi ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yardımcı olabilmek için diğer melek kuruluşlarına destek verip, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve diğer ilgili taraflarla çalışmaktadır.

Galata İş Melekleri’nin misyonu: Girişimcilerin başarılı olmaları için fırsatları geliştirmek çabası içinde olmak ve akıllı Türk melek yatırım ortamını teşvik etmektir.

Hazırlayanlar: Duygu HASATEŞ Raziye KORKMAZ