Mecburi istikamet… Bünyamin Duran.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
“İnsanoğlu hakkında en çok ney şaşırtır sizi?…”
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI DARICA HALİDE EDİP İLKÖĞRETİM OKULU
Fundam’a.
HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
KAİNATIN NERESİNDEYİZ?
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
BOŞANMA SEBEBİ.
N.M’NİN BİZE KATTIĞI DEĞERLER İÇSEL DEĞERLER 1) DIŞSAL DEĞERLER 2) N.M.’NİN BİZE KAZANDIRDIĞI DEĞERLER İnsan, mutluluğun en büyüğüne ancak öteki insanlara.
Benim biricik Canım Babacığım
HAZIRLAYAN Gülşah DURAN
BÜŞRA BAYSAL.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Biraz moral bulalım.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
HAYATI GÜZELLEŞTİRMENİN KURALLARI 1 İNSANLARA BEKLEDİKLERİNDEN FAZLASINI VERİN VE BUNU GÖNÜLDEN YAPIN.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
BİLMECELER.
TÜKETİCİ HAKLARI BİZİM AFACAN ile UZMAN ÖĞRT.Erdoğan GÜL
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
Tlg
ZARF (BELİRTEÇ).
SENI SEVIYORUM HATICEM
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar.
Sarayburnu / İSTANBUL.
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
Anılar aşklar Soluyor dünya gözümde Hiç umut kalmadı içimde
“İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…”
Uzun İnce Bir Fasulye.... Seslidir... Yazar..: Çınar Alişan Yılmaz
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Bir erkeğin düşünsel yeteneği, estetik birikimleri ne olursa olsun, hayatta durduğu kat, içine doğduğu kattır, tanıdığı ilk kadının, annesinin onu bıraktığı.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar. Lâkin.
HAYAT CAN DÜNDAR SESLİ İZLEYİNİZ.
MUTLULUK NEDİR ? ÇETİN ALTAN.
Çıkarma işlememin de verilmeyeni bulma
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
İnsan hayatının bir yerinde durup düşünmeden bilemez gerçekte neler olup bittiğini. Çoğu zaman yorgun mu, yoksa mutlu mu olduğunu bile anlamayabilirsin...
Tıkır Top
HAYAT CAN DÜNDAR.
Kütüphane ile ilgili özlü sözler
SAVAŞ ÖLÜM YANGIN ŞİDDET DEPREM.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
BOŞANMA SEBEBİ.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
ZAMİR (ADIL).
 En yıkıcı,  en öldürücü yara;  haksızlık yarasıdır.
Yavaş, Yavaş.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
Sarayburnu / İSTANBUL.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Sunum transkripti:

Mecburi istikamet… Bünyamin Duran

   Hayatın bizi mecbur bıraktığı istikamette ilerlerken gözümüze takılır bazen, geride bıraktıklarımız... yaşadıklarımız... olaylar... insanlar... geride kalanların en değerlisi, fotoğraf albümleridir çoğu zaman...

bazı insanlar sadece fotoğraf karesi olarak kalmışlardır hayatımızda... yalnızca albüme baktıkça hatırlanırlar... teğet geçen hayatlarımızın, fotoğraf karesinde buluşturduklarından bazılarınınsa, isimleri bile gelmez aklımıza... bazılarınınki ise hiç unutulmamıştır, bir an bile...

hiç bitmeyecek mutlulukları anlatır bazen fotoğraflar, beraber çıkılan yolculukların ilk adımlarını... bazen uzaklarda kalmıştır mutluluk; bir fotoğraftaki koltuğun iki ucuna oturanlar kadar...

insan kaybolur bazen, hayata yön verirken yaptığı tercihlerin izleri arasında dolaşırken... gençliğin verdiği enerji yavaş yavaş tükenip ilk beyazlar düştüğünde saça, tükenen zamanın hesabını yaparken tüketilen zaman eskisinden daha çok yer tutmaya başlar hayatımızda... eskiden zevk alarak yaptığımız şeyler “gazı kaçmış gazoz” tadı verir artık böyle zamanlarda... zevk aldığımız, zamanımızı harcadığımız, yaptığımız şey değildir aslında... zamanını bizimle harcayabilenlerdir... bize bu zevki tattıranlardır...

“takvim yapraklarıyla birlikte tükenen, “takvim yapraklarıyla birlikte tükenen, sevdiğimiz insanlara ayırdığımız zamandır biraz da..."

  bazen elimizdeki bowling topu misali adımlarımız; yıkıverir, kukalar gibi dizilmiş hayallerimizi... top bizim elimizden çıkmıştır bir kere... “keşke” demekten başka bir şey yapılamaz böyle zamanlarda... ve büyük ihtimalle de sonsuzluğa giden sessiz geminin tek yolcusu olunacak güne kadar da yapılamayacaktır...

       ve artık ufacık şeylerle mutlu olmaya çalışır insan...   öğrenir de... o kadar ihtiyacımız vardır ki mutlu olmaya...

tekrar… Bunyamin7026