Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Güvenlik ve Sağlık İşaretleri
Advertisements

Fotoğraf ve Sinemada Kompozisyon: “Altın Oran ve Fibonacci Dizimi”
PERSPEKTİF Yukarıya doğru uzanan kenarlar YÜKSEKLİK kenarlarıdır.
Ders Kitaplarında Tasarım
PERSPEKTİF PERSPEKTİF (İZDÜŞÜM) :Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek şekilde.
KOMPOZİSYON İyi bir fotoğraf çekebilmek için önce iyi kompozisyonun temel öğeleri öğrenilmelidir. Bu öğeler, doğal düşünce sisteminin parçası haline geldiği.
Harika fotoğraflar için ipucuçları
Işığa duyarlı malzemenin, ışığa karşı gösterdiği tepkimeye veya herhangi bir yöntemle görüntü oluşmasına pozlama denir.
Diyafram. Diyafram Diyafram nedir Objektifin içinden geçen ışığın miktarını ayarlayan kontrol mekanizmasına diyafram diyoruz.
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay. KONU: "Kare Kare Türkiye" Foto muhabiri tarihi belgeleyen gözdür. Bu ilkeyle yola çıktığım meslek yaşantımda, objektifime.
Panaromik Fotoğraf.
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
MAVİ BAYRAK AYRICALIKLI BELDE BİTEZ
Görsel Tasarım, Görsel Göstergeler ve Anlam
YARATICI ÖĞRENCİ YETİŞTİRME Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ
POSTA KESİTLERİ (EN KESİTLERİ)
Kareköklü Sayılar TAM KARE OLMAYAN SAYILARIN KAREKÖKLERİNİ STRATEJİ KULLANARAK TAHMİN ETME.
Öğretİm Materyallerİ Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
İŞLEVSEL VE MEKANSAL ANALİZLER
Hazırlayan: Güray KERA
... bir yapraktaki fraktallar.
Portre Fotğrafları.
Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir?
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
NESİ VAR ? Elif ŞAHİN.
TEMEL FOTOĞRAFÇILIK Objektifler.
BÖLÜM 6.
TEMEL FOTOĞRAFÇILIK KOMPOZİSYON.
İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ
EĞİTİMDE HEDEFLERİN BELİRLENMESİ
 Makara bir eksen etrafında dönebilen yuvarlak bir plak ve ona sonunda askısı olan bir çerçevenin tuturulduğu bir cihazdır.
NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
Temel Fotoğraf Eğitimi-2
Neden Fotoğraf Çekeriz ???
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
Işık Maddenin fiziksel yapısındaki atomik etkileşim sonucu oluşan elektromanyetik saçılımdır. Herhangi bir dalganın iki temel özelliği dalga boyu ve frekansıdır.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GRAFİK NEDİR?   İstatistik bilim dalında çeşitli yöntemlerle elde edilen sonuçların çizgi ve şekillerle ifade edilmesine grafik denir.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
KESİR GÖSTERİMLERİ Kesirlerin somut modellerle gösteriminde dört değişik yol vardır. Bunlar, bölge, çizgi, küme ve alan gösterimleridir. BÖLGE MODELİ.
PERSPEKTİF ÖMER ASKERDEN PİRİ MEHMET PAŞA ORTAOKULU
Makinelerin Başlıca Öğeleri
Fotoğraf Makinesi Çeşitleri
Yapısal Tasarım Araçları
GÖRSEL SANATLAR UYGULAMA ÖDEVİ PORTRE NEDİR? HAZIRLAYANLAR ERHAN ÖZTEP
Temel Fotoraf Bilgileri, Siyah Beyaz Karanlık Oda ve İleri Fotoraf Teorileri ders notları Filtreler Ders notları Tülin Çoruhlu.
PERSPEKTİF.
ETKİLİ SUNUM NASIL YAPILIR?
FOTOĞRAFTA IŞIK VE KOMPOZİSYON
GÖRSEL MATERYAL TASARIMI
TEK OBJEKTİFLİ REFLEKS MAKİNALAR (SLR - Single Lens Reflex)
GÖRSEL SANATLAR UYGULAMA ÖDEVİ PORTRE NEDİR? HAZIRLAYANLAR ERHAN ÖZTEP
Fotoğraf Çekerken Uyulması Gerekli Olan Temel Kompozisyon Kuralları
FOTOĞRAFTA ALAN DERİNLİĞİ
PERSPEKTİF NEDİR ? Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere.
Temel fotoğraf teknİklerİ
REKLAM FOTOĞRAFÇILIĞI
FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
Fotoğraf Terimleri- Diyafram
AÇIK-KOYU / IŞIK GÖLGE.
 Günümüzde halen Dünya'nın küresel olmadığını iddia eden gericiler bir yana, eğer ki hayatınızda tek bir defa bile yurtdışına uçakla gittiyseniz (hatta.
Objektif Çekilecek nesneden gelen ışıkları toplayarak film ya da sensör üzerine net düşmelerini sağlayan mercekler topluluğudur. Objektif seçerken şunlara.
Kural - 6 Diğer Hakemler.
FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ ESMA ERDOĞANLI 11/G
Sunum transkripti:

Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular

Fotoğrafcılıkta Kompozisyon (Kadraj) Kadraj, fotoğraf makinenizin vizöründen görünendir. Çektiğiniz fotoğrafın doğru orantılı olarak çerçeveye girmesidir. İlgi merkezini ön plandaki nesnelere çerçevelemek fotoğrafta yer alan asıl konuyu diğerlerinden ayırt etmek için gereken derinlik hissini kazandırır. Bir fotoğrafta, kadraja karar vermek konuya bağlıdır. Çerçeve olarak neyin kullanılacağı buna göre değişecektir. Kadrajlamanın belirli bir kuralı yoktur. Önemli olan bol bol fotoğraf incelemek, pratik yapmaktır. İlk baslarda kadrajlama bir sorun olarak gözükse de zamanla kendiliğinden gelişerek harika kompozisyonlara dönüşecegi kesindir...

Kompozisyon nasıl hazırlanır neye göre uygulanır? Öncelikle fotoğrafını çekmek istediğiniz konuyu iyice incelemelisiniz, denklanşöre basmadan önce kafanızda çeşitli şekillerde hayal edip en iyisine karar verdikten sonra denklanşöre basmalısınız. Ayrıca yaratacağınız kompozisyonda ışığın önemi oldukça fazladır, ışığı mümkün olduğunca iyi kullanırsanız hem kompozisyonu yaratmış hem de en iyi verimi almış olursunuz.

1/3 Kuralı Fotoğrafı çekmeden önce kare, yatay ve dikey olarak üçe bölünür. Bu çizgilerin kesiştiği noktalar iyi bir kompozisyonda ilgi merkezinin yerleşebileceği dört seçeneği gösterir. Genel olarak konunun tam karenin merkezinde yer aldığı fotoğraflar, konunun merkezden uzakta yer aldığı fotoğraflardan daha az hareketli ve daha az heyecan vericidir. Konunun merkezden kaydırıldığı fotoğraflarda üçte bir kuralı ’ndan (Altın oran) yararlanılabilir. Manzara fotoğraflarında da ufuk çizgisi de üçte bir kuralına göre yerleştirilebilir. Ufuk çizgisini merkeze yerleştirmekten kaçınmalıdır.