ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
Erasmus Hareketliliği
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
HAYAT BOYU ÖĞRENİM (LLP) ERASMUS PROGRAM TANITIMI ve BAŞVURULARI.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Avrupa Birliği Ülkeleri
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..

HAYAT BOYU ÖĞRENİM (LLP) PROGRAM TANITIMI ve BAŞVURULARI , TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Erasmus Programı Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Ulusal Ajans

AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER Okt. Dilek DÜZTAŞ Okt. Tuba ÖZGEN ERASMUS SORUMLULARI

HAYAT BOYU ÖĞRENME(LLP)/ERASMUS Programı • ERASMUS programı Avrupalı yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. • Avrupa Birliği üyesi yüksek öğretim kurumlarının istifadesine açıktır. • Erasmus Programının adı yılları arasında yaşamış ve yaşamı boyunca Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan üniversitelerde dersler vererek bir bakıma bugünkü Erasmus öğrencilerinin ilki olarak görülen hümanist düşünür Desiderius Erasmus'dan gelmektedir.

•“Erasmus” adı aynı zamanda programın resmi adına karşılık gelen şu ifadenin de kısaltmasıdır: EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students •Erasmus Programının amacı, Avrupa Birliği ülkeleriyle aday ülkelerin yüksek öğretim kurumları arasındaki işbirliğini teşvik edip geliştirerek yükseköğretimde Avrupa boyutunu ön plana çıkarmaktır. •Erasmus programı kapsamında her yıl binlerce öğrenciye ve öğretim görevlisine eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bir kısmını yurtdışında geçirme imkanı tanınmakta, bunun yanında ortak araştırma projeleri, yoğun programlar, müfredat geliştirme çalışmaları, ve Avrupa çapında Tematik Ağların finansmanı sağlanmaktadır. ERASMUS NEDİR?

Avrupa Birliği üyesi 27 Ülke ve 4 efta ülkesi • Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık • Efta ülkeleri: İsviçre, Norveç, İzlanda, Liechtenstein

AKTS/ECTS Nedir? • Erasmus programı kapsamında desteklenen bir başka etkinlik alanını oluşturan Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS) bir akademik denklik sistemi olup, temel amacı farklı ülkelerin eğitim kurumlarında öğrenim gören değişim öğrencilerinin aldıkları derslerin sonuçlarının olabildiğince adil bir biçimde ilgili kurumlarca karşılıklı olarak tanınmasını sağlamaktır.

2010/2011 BAŞVURU KOŞULLARI 1- Örgün eğitim veren, Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yüksek öğretim kurumunda öğrenci olunması. 2- Lisans / yüksek lisans / doktora düzeyinde öğrenci olunması. 3- Lisans öğrencileri için 1. yılın tamamlanması (hazırlık sınıfları dahil değildir). 4- Öğrencisi olunan bölüme ait ikili anlaşma(lar) bulunması. 5- Merkez'in her yıl akademik yıl başlamadan önce belirlediği ulusal öncelikler ve kriterlere uygun olunması. 6- Daha önce Erasmus öğrencisi olunmaması (bir öğrenci ancak hayatında bir defa Erasmus öğrencisi olabilir).

Erasmus öğrencisi olabilmek için ön şartlar: • Lisans öğrencileri için2.00/4.00 veya 70/100 • Lisans öğrencileri için 2.00/4.00 veya 70/100 • Lisansüstü öğrencileri için 2.50/4.00 veya 75/100 • Yabancı dil sınavı: Nisan 2010 • Öğrencinin alttan dersinin olması veya disiplin cezası almış olması başvuruya engel değildir Akademik Yılı Öğrenci Değişim Kriterleri

Başvuru Süreci Başvurular için ilana çıkılması 04 Mart 2010 Başvuruların başlaması 16 Mart 2010 Başvuru son tarih 31 Mart 2010 Başvuru Listelerinin İlanı 10 Nisan 2010 Yabancı Dil Sınavı Nisan 2010 Yabancı Dil Sınav Sonuçlarının İlanı Mayıs 2010 Asil ve Yedek Listelerin ilanı Haziran 2010

• % 50 akademik başarı • % 50 yabancı dil bilgisi DİKKAT: Öğrencilerin seçiminde mülakat yapılması öngörülmektedir. Yüksek puanlı öğrenciler seçilerek tercihlerine göre yerleştirilir. Yüksek puanlı öğrenciler seçilerek tercihlerine göre yerleştirilir Akademik Yılı Öğrenci Değişim Kriterleri

Başvuruda istenilen belgeler: 1. Başvuru Formu (yeni) 2. Avrupa Özgeçmiş Dokümanı 3. Not Dökümü (Fakülte Öğrenci İşleri) 1 v 2 nolu belgelere İnternet adresimizden ulaşılabilir.

Akademik Yılı Öğrenci Değişim Kriterleri • Son 3 yıl içinde KPDS ve ÜDS’ den 65 ve üzeri, Toefl’dan 200 ve üzeri alan öğrenciler yabancı dil sınavından muaftır. • Öğrencinin sosyal yanı güçlü, üniversitemizi ve ülkemizi temsil edebilecek niteliklere sahip olması şartlarına dikkat edilmektedir.

Erasmus Öğrenci Değişim için Maddi destek •Aylık 300, 400, 500, 600 Euro tahsisat. •Asistan öğrencilere maaşlı görevlendirme •Fonlanma : Önlisans/Lisans 6 ay Yüksek lisans/doktora 3 ay Yüksek lisans/doktora 3 ay •Avrupa’ da yaşam standartları dikkate alındığında öğrencilerin her ay Euro tutarında katkı yapmaları gerektiği gözden kaçırılmamalıdır. •Tahsisatın % 80’i öğrenci değişime gitmeden evvel, % 20’si öğrenci değişimden döndükten ve final raporunu Uluslararası İlişkiler Bürosuna teslim ettikten sonra hesabına aktarılır.

2010/2011 Akademik yılı öğrenci hibeleri

Görevlendirme ve Derslerin Tanınması • Erasmus kapsamında değişime giden öğrencilerin değişime gittikleri kurumda aldığı dersler sayılır (tanınır). • Görevlendirmeleri yapılırken kayıtları dondurulmaz, izinli sayılırlar. Katkı payı ödenir. • Değişime gidecek öğrenciler hangi düzeyden olursa olsun (ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora) alacakları dersler veya yapacağı çalışmalar titizlikle belirlenir.

Derslerin Tanınması • Ders seçimi yapılırken 1 dönem için 30, 1 yıl için 60 AKTS kredisi hedeflenmelidir. Öğrencinin, aldığı derslerin kredisinin 2/3'ü oranında kredi toplaması başarı hedefi olarak gözetilir. • Başarılı sayılan öğrenciler, Türkiye'ye döndüklerinde eğitimlerinin yurt dışında geçirdikleri dönem(ler)ini Türkiye'de geçirmiş gibi sayılacaktır. • Başarısız sayılan öğrenciler, eğitimlerine Erasmus öğrencisi olmadan evvel kaldıkları yerden devam edeceklerdir, ancak başarılı oldukları derslerin kredi toplamı karşılığı kadar derslerden muaf olurlar.

Dönemi Başvuruları Akım Şeması Bölüm Erasmus Koordinatörü Son başvuru: Mart 2010 •Başvuru Formu •CV •Transcript Öğrenci Yabancı Dil Sınavı Nisan 2010 Nisan 2010 Not Durumuna göre Son Listenin Hazırlanması Haziran 2010 Son hazırlıklar (anlaşmalar, vize karşılıklı yazışmalar, vs) Dil Sınavı Sonuçları Mayıs 2010 Mayıs 2010

ERASMUS Programı Kapsamında Anlaşmamız Olan Üniversiteler • Partner üniversiteler için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz.

Gelecek dönem için: 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri Gitmek isteyeceğiniz üniversitelerin; • isimleri • web sayfaları • bölüm detayları • ERASMUS sorumluları getirdiğiniz taktirde yeni anlaşmalar yapabiliriz... ÖNEMLİ…

Bu yıl giden neden siz olmayasınız??