OGES.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) HOŞGELDİNİZ
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
 SBS Artık Tek Sınav!  Yeni SBS Neler Getiriyor  Kendimi gerçekle Ş tiriyorum projesi  GRUP ÜYELER İ  MERYEM GÖK  MED İ NE TA Ş KIN  BÜ Ş RA ÖZDEM.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ASKERİ LİSELER VE POLİS KOLEJİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor?.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
Hangi Liselere Gidebilirim?
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
2013 SBS SİSTEMİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

OGES

Yıllara yayılmış başarıyı görmek. OGES’İN AMACI NEDİR? Öğrencinin gideceği ortaöğretim kurumunu belirlerken; ilköğretim 6. 7. ve 8. Sınıflardaki başarısını da göz önünde bulundurmak. Yıllara yayılmış başarıyı görmek.

OGES SBS + YBP= YBP Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi iki unsurdan oluşur: SBS : Seviye Belirleme Sınavı YBP: Yılsonu Başarı Puanı SBS sonuçları ve YBP puanlarının birleştirilmesi ile Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) elde edilir.

OGES SBS YBP OYP Seviye Belirleme Sınavı Yılsonu Başarı Puanı Ortaöğretime Yerleştirme Puanı

SBS NEDİR? Öğrencilerin, 6. 7. Ve 8. sınıfların sonunda girdiği sınavların genel adıdır. SBS’ler yerleştirmelerde %70 oranında etkili olacaktır.

SBS”DE SORULARIN KAPSAMI Bu yıl sadece 8. sınıf öğrencilerimiz sınava girecektir. 8. sınıfta gördükleri konulardan sorular çıkacaktır.

SORU SORULMAYACAK DERSLER SBS’ de HANGİ DERSLERDEN SORU GELECEK? SORU SORULCAK DERSLER SORU SORULMAYACAK DERSLER Türkçe Müzik Matematik Beden Eğitimi Fen bilgisi Görsel Sanatlar Sosyal Bilgiler Teknoloji ve Tasarım İngilizce Seçmeli Dersler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Rehberlik

SEVİYE BELİRLEME SINAVINDA; Müzik, Beden Eğitimi, Teknoloji ve Tasarım, Görsel Sanatlar derslerinden Sınavda soru Sorulmayacaktır. Ancak, bu derslerden alınan notlar yıl sonu başarı puanına (YBP) etki edeceği için OGES açısından önemlidir.

SBS DERSLER 8. SINIF SORU DAĞILIMI KATSAYILAR TÜRKÇE 23 4 MATEMATİK 20 Yapılan 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. DERSLER 8. SINIF SORU DAĞILIMI KATSAYILAR TÜRKÇE 23 4 MATEMATİK 20 FEN BİLGİSİ 3 SOSYAL BİLGİLER İNGİLİZCE 17 1 TOPLAM 100 Soru / 120 DK SBS REHBER ÖĞRETMEN ESRA DEMİRTOKA

SBS SINAV TARİHİ: 9 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ SAAT: 10.00

YBP (Yılsonu Başarı Puanı) NEDİR? Öğrencinin o yıl içindeki okul başarısını gösteren puandır. YBP’ler yerleştirmelerde %30 oranında etkili olacaktır Bu puanın içinde öğrencinin yazılı, sözlü, ödev ve diğer çalışmalarının tamamı yer alacaktır.

YBP (Yılsonu Başarı Puanı) NEDİR? SBS’de yer almayan Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ile diğer seçmeli derslerden aldığı puanlar burada etkili olacaktır.

OGES’in İKİ ÖNEMLİ BİLEŞENLERİ 1.SBS (Seviye Belirleme Sınavı) 2.YBP ( Yıl Sonu Başarı Puanı) SP (Sınıf Puanı) 6. Sınıf SP 7. Sınıf SP 8. Sınıf SP 6. Sınıf % 70 % 30 7. Sınıf 8. Sınıf

OYP (Orta Öğretime Yerleştirme Puanı) NEDİR? 6, 7 ve 8. sınıf SBS sonuçları ile YBP ‘nin (Yıl Sonu Başarı Puanlarının) birleştirilmesi ile oluşan puan türüdür. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) öğrencinin gideceği Orta Öğretim Kurumunun belirlenmesinde kullanılacaktır.

OYP ile HANGİ OKULLARA GİRİLİR? Fen Liselerine Özel Fen Liselerine Sosyal Bilimler Liselerine Anadolu Liselerine Özel Anadolu Liselerine Anadolu Öğretmen Liselerine Anadolu İmam Hatip Liseleri Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri Tapu ve Kadastro Anadolu Meslek Lisesi Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi Kız Teknik ve Kız Meslek Liseleri Ticaret Meslek Liseleri Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri Polis Koleji

POLİS KOLEJİ Polis kolejlerine de başvurmak isteyen 8. sınıf öğrencileri SBS’YE başvuru sırasında Okul Müdürlüklerine Polis Koleji başvurularını da onaylatacaklar ve iki aşamalı değerlendirmeden geçecekler; 1. Aşama: Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılma hakkı kazanır. 2. Aşama: Başarılı adaylar Polis Koleji Giriş Sınavlarına alınır. Bu sınav Temmuz ayında yapılacak olan üç ayrı aşamalı sınavdır. Mülakat Sınavı( Konuşma Düzgünlüğü, Fiziki Görünüş..) Beden Eğitimi Sınavı ( Takla, Şınav, Mekik, Sürat Koşusu..) Yazılı Sınav (Matematik, Fen, Türkçe, Sosyal, Yabancı Dil)

ASKERİ LİSE SINAVLARI Askeri Lise Sınavı SBS’den farklı bir sınavdır. Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavı 29.04.2012 tarihinde yapılacaktır. Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır. 2. seçim aşaması; Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yeterlilik Testleri, Psikoteknik Testi, Müzik Yetenek Testi ( Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat, Sağlık muayenesi. Sadece erkek öğrenciler başvuruda bulanabilir.

SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN OKULLAR Düz Liseler Meslek Liseleri